COTY 2014: Επτά οι φιναλίστ

- Advertisement -

Η κριτική επιτροπή για τον επίζηλο τίτλο «Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014» επέλεξε τους 7 φιναλίστ εκ των οποίων θα προκύψει ο νικητής που θα παραλάβει το σχετικό βραβείο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η COTY ανακοίνωσε τους 30 υποψήφιους για το βραβείο του 2014 και τώρα περιόρισε τη λίστα σε μόλις επτά αυτοκίνητα.

Με αλφαβητική σειρά, οι φιναλίστ για το 2014 COTY είναι: BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes Benz S Class, Peugeot 3008, Skoda Octavia και το Tesla Model S.

BMW i3

COTY-BMW_i3Να σημειώσουμε, ότι στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο καινούργια μοντέλα, που είναι διαθέσιμα σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους 12 μήνες και έχουν προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή πάνω από 5.000 μονάδες.

Citroën C4 Picasso

COTY-Citroen-C4-PicassoΤα 58 μέλη της κριτικής επιτροπής που προέρχονται από 22 ευρωπαϊκές χώρες θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους στις 3 του Μάρτη του 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Mazda3

COTY-mazda3Να θυμίσουμε το νικητή του σχετικού διαγωνισμού για το 2013 που ήταν το Volkswagen Golf , 7ης γενιάς που  συγκέντρωσε 414 βαθμούς. Φιναλίστ ήταν το Toyota GT86 / Subaru BR-Z με 202 βαθμούς ενώ το Volvo V40 συγκέντρωσε 189 βαθμούς και κατετάγη στη τρίτη θέση.

Mercedes Benz S Class

Mercedes-Benz S 350 BlueTec ( W222) 2012Το βραβείο αυτό μετρά πολλά χρόνια πίσω συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και είναι από τα πιο επίζηλα.

Peugeot 3008

COTY-Peugeot-3008Το μοντέλο που αναδεικνύεται Αυτοκίνητο Χρονιάς δικαιούται να το διαφημίσει για την χρονιά που είναι νικητής σε όλες του τις καμπάνιες.

Skoda Octavia

COTY_SKODA_OCTAVIA

Tesla Model S

COTY-tesla-model-sΔόθηκε για πρώτη φορά το 1964 και τότε νικητής ήταν το Rover 2000 που είχε αποσπάσει 76 βαθμούς με φιναλίστ το Mercedes-Benz 600 που είχε συγκεντρώσει 65 βαθμούς και τρίτο στην κατάταξη το Hilman lmp με 31 βαθμούς.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -