Cyprus F1 in Schools : Η απόλυτη πρόκληση επιστρέφει…

- Advertisement -

Ο Παγκύπριος διαγωνισμός Cyprus Formula 1 in Schools ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί το διήμερο 21-22 Ιουνίου 2014 σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

F1 IN SCHOOLS 48Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 9 μέχρι 19 ετών. Τα παιδιά δραστηριοποιούνται στο να αποκτήσουν ρόλους αλλά και υπευθυνότητες μέσα από την διαδικασία της μάθησης της φυσικής. Πολλά κεφάλαια της φυσικής εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της F1. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες των 3-6 ατόμων και με προγράμματα προσομοίωσης του ανέμου σχεδιάζουν το αεροδυναμικό σχήμα του οχήματος τους. Στη συνέχεια το κατασκευάζουν πάνω σε ελαφρύ ξύλο balsa με την βοήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος μέσω του σχεδίου που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει και φορτώσει στο μηχάνημα.

F1 SchoolΣτη συνέχεια οι ομάδες θα βαθμολογηθούν σε επίπεδο κατασκευής, παρουσίασης και φυσικά στην αγωνιστική φάση. To F1 in Schools  εκτός από την απόκτηση βασικών γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, μαθαίνει τους μαθητές να αντιλαμβάνονται την έννοια της χορηγίας, επικοινωνίας και να συνεργάζονται με διάφορους φορείς της περιοχής τους από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο. Με το F1 in Schools οι μαθητές γνωρίζουν το marketing και την προώθηση προϊόντων. καθώς και την ιδέα του επιχειρείν. Στην τελική εργασία, που υποβάλλει κάθε ομάδα, θα πρέπει να αναφέρει τους χορηγούς της και τον τρόπο που τους προσέγγισε προκειμένου να αξιολογηθεί η προσπάθεια της και να βαθμολογηθεί

F1 School-1Ανακοινώθηκαν οι ομάδες για την τελική φάση…

Η Ένωση Κυπρίων Φυσικών μετά από την αξιολόγηση των πεντασέλιδων εργασιών των σχολείον που δήλωσαν ενδιαφέρων για το μαθητικό διαγωνισμό  “Cyprus F1 in Shcools 2014”ανακοίνωσε τα παγκύπρια αποτελέσματα της Α’ Φάσης του διαγωνισμού και τις ομάδες που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση. Η σειρά με την οποία αναφέρονται οι ομάδες είναι τυχαία και δεν σχετίζεται με οποιανδήποτε βαθμολογία. Παράλληλα πραγματοποίησε μια σειρά μαθημάτων εκμάθησης των απαιτουμένων λογισμικών σχεδιασμού και μελέτης αεροδυναμικής του αγωνιστικού τους αυτοκινήτου. Τα μαθήματα συνδιοργανώθηκαν  σε Λεμεσό και Λευκωσία από την Ένωση Κυπρίων Φυσικών και το Πανεπιστήμιο Frederick.

Αναλυτικά οι ομάδες της τελική φάσης είναι: 

1 Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας AUTOMANIACS

2 Λύκειο Κύκκου Α Tachyon

3 Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού PEREGRINE FALCONS

4 Λύκειο Αρχαγγέλου “Απόστολος Μάρκος” Lightning 2.0

5 Λύκειο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού S-Rays (Speed Rays)

6 PASCAL English School Lefkosia Fire Racing

7 PASCAL English School Lemesos Super Luminal

8 Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας SIX & PLUS

9 The English School Nicosia Venom Racing

10 Λύκειο Αγίου Νικολάου F1-st-Nicolas

11 Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας REACTeam

12 Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας Thunder 7

13 Λύκειο Ιδαλίου Nemesis 2

14 Λύκειο Αραδίππου Speed Maniacs

15 Λύκειο Αραδίππου Racing prototype

16 Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας The tracer Bullet

Παρουσίαση της ομάδας «Six & Plus»

det_f1_etihad_airways_abu_dhabi

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο υπερήφανος χορηγός της κυπριακής μαθητικής ομάδας «Six & Plus», η οποία συμμετέχει στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό «Cyprus F1 in Schools 2014». Πρόκειται για μια εξαμελή ομάδα μαθητών από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, που θα επιδιώξει την κατασκευή ενός πρότυπου αεροδυναμικού αυτοκινήτου, φιλοδοξώντας να λάβει και πάλι την πρόκριση για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο «F1 in Schools 2014» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Άμπου Ντάμπι.

SIXPLUS TEAM 2014 (2)Η «Six & Plus», που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο διαγωνισμό, διακρίθηκε πέρσι σε εθνικό επίπεδο και ταξιδέψε με την Etihad Airways στο Τέξας των Η.Π.Α., όπου εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό F1 in Schools, κατακτώντας την 13η θέση στους αγώνες  αμαξιού και 27η θέση στην τελική κατάταξη.

Η ομάδα «Six & Plus» αποτελείτε από τους: Αντρέα Κουμενή (Αρχηγό Ομάδας / Μελετητή και Κατασκευαστή Μηχανικό), Γιώργο Κωνσταντίνου (Μελετητή και Σχεδιαστή Μηχανικό), Μίρα Σκάρου (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας), Βασίλη Μαυραγάνη (σχεδιαστή Γραφικών), Μαρίνα Λουκά (Υπεύθυνη χορηγιών / Οικονομική διαχειρίστρια), Σοφία Τσιλίδη (Υπεύθυνη Χορηγιών), και τον κ. Κωνσταντίνο Λεκάκη (Υπεύθυνο Καθηγητή, καθηγητή τεχνολογίας, μηχανολόγος μηχανικός).

Tο F1 in Schools είναι ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός τεχνολογίας, ο οποίος ξεκίνησε το 2000 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, παγκοσμίως. Στους αγώνες συμμετέχουν περίπου 17.000  μαθητές, ηλικίας 9 έως 19 ετών. Tο F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές, με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και ελκυστικό σε αυτούς τρόπο, στην εμπειρική-βιωματική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στα γνωστικά αντικείμενα των Φυσικών Επιστημών, Νέων Τεχνολογιών, Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (STEM Education).

Επίσης, οδηγεί τους μαθητές στην ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Το F1 in Schools περιλαμβάνει το σχεδιασμό και κατασκευή από τους μαθητές ενός αεροδυναμικού αυτοκινήτου μινιατούρα από ξύλο balsa. Τα αυτοκίνητα μινιατούρες κινούνται με φυσίγγια CO2 και ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους 20 μέτρων, στην οποία είναι συνδεμένα μ’ ένα λεπτό νήμα. Με χρήση αισθητήρων και Η/Υ μετρούνται οι χρόνοι από τη στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν τη γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.

Ως Newsautosport.com θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά και τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το διαγωνισμό και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία.  Όσες δε από τις ομάδες θέλουν να παρουσιαστούν μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορούν να μας αποστείλουν υλικό στο [email protected]

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,514ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -