Cyprus Rally 2013: Συναρπαστικές οι μάχες των κυπριακών πληρωμάτων

- Advertisement -

Ο Nasser Al Attiyah με τον Giovanni Bernacchini στο τιμόνι ενός Ford Fiesta RRC ήταν ο μεγάλος νικητής του Cyprus Rally 2013, κερδίζοντας την τρίτη νίκη του στον Διεθνή αγώνα μας. Μια νίκη που του έδωσε ταυτόχρονα τον ένατο τίτλο του πρωταθλητή Μέσης Ανατολής, ένα αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

 

Στη δεύτερη θέση και με σχεδόν τρία λεπτά διαφορά τερμάτισε οι Khalid Al Qassimi και Scott Martin με Citroen DS3 RRC με μόλις 4.7 δευτερόλεπτα διαφοράς από το Ford Fiesta RRC  των Adbulaziz Al Kuwari και Killian Duffy. Η μικρή διαφορά καταδεικνύει και τη μεγάλη μάχη που έδωσαν τα δύο πληρώματα για τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (69)

Ο «δικός μας» Κώστας Γεωργίου «Chips» αρκέστηκε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Ford Fiesta RRC των Misfer Al Marri και Nicola Arena. Με την Έλενα Πιερή στη θέση του συνοδηγού κάνοντας ένα αγώνα αναμονής την τελευταία μέρα καθώς δεν επιθυμούσαν να διακινδυνεύσουν τη θέση του πρώτου κυπριακού πληρώματος.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (570)Για μια ακόμη χρονιά το Ράλι Κύπρος επιβεβαίωσε την σκληρή του φήμη, αφού από τα 24 αυτοκίνητα που κατέβηκαν τη ράμπα της εκκίνησης τερμάτισαν μόνο τα εννέα!.

cc 16

Τα κυπριακά πληρώματα αποτελούν σε κάθε διοργάνωση τη ραχοκοκαλιά και λόγο του αυξημένου συντελεστή βαθμολογία Χ2 στους βαθμούς για το κυπριακό πρωτάθλημα αρκετοί είναι αυτοί που λαμβάνουν μέρος.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (156)Στο φετινό αγώνα 17 πληρώματα τα 4 εκτός συναγωνισμού έλαβαν μέρος με 2 μόνο να τερματίζουν στους 9. Οι Chips – Έλενα Πιερή και οι Σταύρος Αντωνίου – Chips Junior. Φυσικά ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους και τα 4 πληρώματα που έτρεχαν εκτός συναγωνισμού.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (78)Αναμφίβολα πρώτο κυπριακό πλήρωμα ήταν οι Chips – Έλενα Πιερή που χωρίς ουσιαστηκά πίεση εφτάσαν στη ράμπα του τερματισμού.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (148)Με το ξεκίνημα του αγώνα και την ολοκλήρωση της νυκτερινής διαδρομής ο Chips ταχύτερος από τα κυπριακά πληρώματα τέθηκε επικεφαλής με τους Κώστα Ζήνωνος – Γιώργο Αλεξάνδρου και Πανίκο Πολυκάρπου – Στέλιο Ηλία να ακολουθούν στις επόμενες θέσεις.

DSC_1006Οι Χαράλαμπος Τιμοθέου – Άγγελος Λοιζίδης με το Ford Fiesta R5 που ήταν ανάμεσα στα πληρώματα για διάκριση αντιμετώπισαν πρόβλημα μετά που

cc 20κτύπησαν στα προστατευτικά την υπερειδικής “τραυματίζοντας” το αυτοκίνητο τους και βρέθηκαν στην τελευταία θέση.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (163)Με την ολοκλήρωση της ε.δ. 2 το πρωϊνό του Σαββάτου ο Chips ταχύτερος αύξησε τη διαφορά με τον Πέτρο Παντελή να γράφει 2ο χρόνο από τους κυπρίους και το Πανίκο Πολυκάρπου με 3ο χρόνο στην ε.δ. πέρασε στη 2η θέση ανάμεσα στους Κύπριους.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (239)Σειρά του Σταύρου Αντωνίου να γράψει 2ο χρόνο πίσω από το Chips στην ε.δ. 3 και με την ολοκλήρωση της να περνά 2ος με μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τους Πέτρο και Χρύσο Παντελή.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (247)Ανακατατάξεις στα κυπριακά πληρώματα μετά το πέρασμα από την Άλασσα (ασφαλτο) όπου ήταν η σειρά των Χρίστου Δημοσθένους- Πάμπου Λαού να βρεθούν πίσω από το Chips και συνάμα στην 6η θέση γενικής (2ο κύπριοι) με το Σταύρο Αντωνίου να τους ακολουθεί με +2.8 διαφορά.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (266)Εκτος αγώνα και οι Μιχάλης Ποσίδειας – Φάνος Χριστοφή που θα επανέλθουν στον αγώνα την Κυριακή κάνοντας χρήση του δικαιώματος του Super Rally

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (411)Με την ολοκλήρωση της ε.δ 5 στο Κόρνο και του πρώτου Loop έφτασαν στο σέρβις στην Λευκωσία με την ίδια σειρά οι Chips – Δημοσθένους βελτιώνοντας όμως τη θέση τους στη γενική 4ος και 5ος. Τρίτοι κύπριοι και 8η γενικής οι Κυριάκος Κυριάκου – Χρίστος Αριστείδου ενώ οι Σταύρος Αντωνίου – Chips Junior και Πρόδρομος Προδρόμου – Μιχάλης Βασιλείου συμπλήρωναν την δεκάδα στη γενική κατάταξη.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (548)Στο μεταξύ τέθηκαν εκτός μάχης οι Τιμοθέου – Λοίζίδης και Ζήνωνος- Αλεξάνδρου.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (113)Εκπλήξεις επεφύλασσε το απογευματινό πέρασμα καθώς ο Πέτρος Παντελή έγραψε το ταχύτερο χρόνο στην ε.δ.6 (Κελιά 2) με τους Chips, Δημοσθένους , Κυριάκου να ακολουθούν. Με την αποχώρηση του Al Rajhi βρέθηκε ο Κυριάκου 7ος γενικής (3ος Κύπριος) και ο Παντελή στην δεκάδα.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (1068)Στο 2ο πέρασμα από το Καλό χωριό ταχύτερος κύπριος ο Σταύρος Αντωνίου με 2ο τον Δημοσθένους και 3ο το Chips. Αποχώρησε από τον αγώνα ο Πρόδρομος Προδρόμου πέρασε στην 9η θέση ο Παντελή και στη δεκάδα οι Γιώργος Παφίτης – Κωσταντίνος Κωσταντίνου.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (1121)Με την ολοκλήρωση του 2ου περάσματος από την Άλασσα ο Σταύρος Αντωνίου πετυχαίνοντας τρίτο χρόνο πίσω από τους Chips και Δημοσθένους κάλυψε την διαφορά από τον Κυριάκου τον πέρασε και το άφησε στο +4.5.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (1187)Ακολούθησε το δεύτερο πέρασμα από τον κόρνο και μέ την ολοκλήρωση της μέρας είχαμε στην ανασυγκρότηση το Chips να είναι σταθερά 1ος Κύπριος και 4ος γενικής με 2ο κύπριο τον Αντωνίου και 3ο τον Κυριάκου. Ο Δημοσθένους αντιμετώπισε πρόβλημα και υποχώρησε στην 8η θέση γενικής (4ος κύπριος) ακολουθούμενος από το Παντελή στην 9η θέση γενικής.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (1255)Οι διαφορές ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα ήταν τόσο μικρές που είχαμε συνεχείς μεταλλάξεις στις θέσεις πίσω από το Chips.

Με την ολοκλήρωση της μέρας εκτός μάχης έμειναν και οι Γιάγκος Γιάγκου, Παναγιώτης Γιάγκου και Όμηρος Τερεζόπουλος και Πανίκος Πολυκάρπου.

CYPRUS RALLY 11-10-2013 (720)Ακόμη πιο συναρπαστική ήταν η μάχη ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα τη δεύτερη μέρα του αγώνα. Ο «Chips»έχοντας ως συνοδηγό την Έλενα Πιερή προτίμησε να «κλειδώσει» την πρώτη θέση ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα και οδήγησε συντηρητικά υποχορώντας στην 5η θέση γενικής.  Κάτι που τελικά κατάφερε και τώρα χρειάζεται μόλις έξι βαθμούς στους δύο αγώνες που απομένουν για να στεφθεί πρωταθλητής Κύπρου.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (191)Στην έκτη θέση της γενικής τερμάτισαν οι  Σταύρος Αντωνίου  και «Chips Junior» με Mitsubishi Lancer Evo IX, οι οποίοι στην 16 ΕΔ σημείωσαν και τον ταχύτερο χρόνο ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα. Ακολούθησε ο Ιορδανός Ala’a Rasheed με συνοδηγό τον Joseph Matar με Ford Fiesta, ενώ στην όγδοη θέση της γενικής ο έτερος Al Kuwari, Abdullah, με τον συνοδηγό τον «παγκόσμιο» Denis Giraudet και αυτοκίνητο Mitsubishi Evo X. Ακολούθησε ο Έλληνας Κώστας Αργυρίου με τον Ιωάννη Χερόπουλο με το δικίνητο Toyota Yaris.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (1097)Στους μεγάλους άτυχους μπορεί να συμπεριληφθεί ο Μιχάλης Ποσείδιας, ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα στο δρόμο για την τελευταία ειδική διαδρομή, όταν το Mitsubishi Lancer Evo IX αντιμετώπισε πρόβλημα τροφοδοσίας και ενώ είχε φτάσει στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποσείδιας με συνοδηγό το Φάνο Χριστοφή πέτυχε στις ε.δ. της τελευταίας μέρας τρεις πρώτους χρόνους ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα. Από προβλήματα τροφοδοσίας έμεινε και το Lancer Evo IX των Χρίστου Δημοσθένους και Πάμπου Λαού, που πέτυχαν πρώτο χρόνο μεταξύ των Κυπρίων σε δύο ε.δ. Οι Κούλλης Κυριάκου και Χρίστος Αριστείδου εγκατέλειψαν τον αγώνα όταν τους «πρόδωσε» το κιβώτιο ταχυτήτων του Subaru Impreza και ενώ είχαν φτάσει μέχρι και την έκτη θέση της κατάταξης. Άτυχοι και οι Παφίτης – Κωσταντίνου όπως και οι Πέτρος και Χρύσος Παντελή.  Από τα ξένα πληρώματα, εγκατέλειψε και ο  Mshari Althefiri και Saffah Althefiri ύστερα από έξοδο στην 13η ε.δ.

Τα κυπριακά πληρώματα σε δράση μέσα από το φακό του Pits Direct.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (1770)Για ακόμη μια χρονιά το Cyprus Rally έδειξε το σκληρό του χαρακτήρα καθώς από τα 24 συνολικά πληρώματα που ξεκίνησαν μετά από σκληρή δοκιμασία αντίκρυσαν τη ράμπα του τερματισμού μονάχα 9 πληρώματα από τα οποία μόνο τα δυό ήταν κυπριακά οι  Κώστας Γεωργίου Chips / Έλενα Πιερή και οι Σταύρος Αντωνίου / Νικόλας Γεωργίου Chips Junior. Τερμάτισε και το μοναδικό αυτοκίνητο στη δικήνητη κατηγορία με τους Ελλαδίτες. Τα υπόλοιπα 6 ήταν πληρώματα από τη Μέση Ανατολή.

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (208)Τα κυπριακά πληρώματα προέβησαν σε δηλώσεις μετά το τερματισμό στην ιστοσελίδα μας και μας απάντησαν σε ερωτήσεις που τους υποβάλαμε.

Κώστας Γεωργίου Chips

Ζητήσαμε να μας σχολιάσει την όλη διοργάνωση το επίπεδο του αγώνα και το τρόπο οδήγησης του καθώς ήταν συντηρητική και πως νοιώθει που το όνομα τους εμφανιζόταν στους πέντε γρηγορότερους οδηγούς τις κάθε ε.δ.

“Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για την 5η θέση γενικής και πρώτο κυπριακό πλήρωμα που έχουμε πάρει. Στόχος μας από την αρχή αυτός ήταν οι 50 βαθμοί για το Κυπριακό πρωτάθλημα και πρώτο κυπριακό πλήρωμα. Τους κερδίσαμε τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ακόμη ένα τίτλο στην καριέρα μας.

CYPRUS RALLY 13-10-2013 (1058)Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός υπό της περιστάσεις, πολύ καλή οργάνωση, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η οργανωτική επιτροπή και την αλλαγή των ε.δ. από την αρχή. Όλα δούλεψαν σωστά ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας με γρήγορες ειδικές συναρπαστικές που εντυπωσίασαν τόσο τους οδηγούς όσο και το κόσμο και πρόσφεραν και θέαμα”

Ελενα Πιερή

Σας είδαμε και τις δυο μέρες του αγώνα να βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματαν. Αυτό ήταν στον αρχικό πλάνο της ομάδας ή προέκυψε μέσα από τις πολλές εγκαταλείψεις;

Η ομάδα επέλεξε να ακολουθήσει μια στρατηγική από την αρχή. Τα πρώτα δυο Loops θέλαμε να οδηγήσουμε γρήγορα αλλά ασφαλισμένα για να δούμε που θα κειμανθούν οι χρόνοι και στη συνέχεια να δούμε τι θα κάνουμε. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε μια διαφορά από τους αντιπάλους μας νωρίς γιατί μας ενδιέφερε πρότιστα το Κυπριακό πρωτάθλημα και η συγκομιδή βαθμών.

Σίγουρα δεν πήγαμε για να συναγωνιστούμε τους αθλητές του Μεσανατολικού πρωταθλήματος. Ήταν εκτός των δυνατοτήτων μας και το γνωρίζαμε αυτό. Η εφαρμογή της στρατηγικής αυτής την πρώτη μέρα επιτεύχθηκε πλήρως και μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε τη 2η μέρα πιο συντηριτικό αγώνα. Μειώσαμε ρυθμούς πάνω από 50% και φτάσαμε στη ράμπα. Η διαφορά που κτίσαμε την πρώτη μέρα μας επέτρεπε να οδηγήσουμε συντηρητικά καθώς δεν είχαμε και πίεση από τους πίσω.

Το γεγονός ότι σε αυτό τον αγώνα ήσουν ένα εκτό δυο μεικτών πληρωμάτων. Πόσο επηρεάζει την οικογενειακή και προσωπική ζωή της Έλενας σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο άθλημα;

Δεν είναι εύκολο μια γυναίκα να συνδιάσει το άθλημα με την οικογενειακή ζωή. Τα Ράλι χρειάζονται αρκετά μεγάλη προετοιμασία. Ευτυχώς εγώ έχω το σύζυγο και τα κάνουμε όλα μαζί. Κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μαζί εφιερώνουμε το χρόνο που πρέπει, μαζί κάνουμε την προετοιμασία και έτσι βγαίνει μια χαρά.

Σταύρος Αντωνίου

Σταύρο συγχαρητήρια για την κατάκτηση της 2ης θέσης ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα και την 6η θέση γενικής. Θα θέλαμε τα σχόλια σου για την αγωνιστική μέρα και για τη διοργάνωση του αγώνα;

CYPRUS RALLY 12-10-2013 (570)H σημερινη μέρα ξεκίνησε με πολύ άγχος και αυτό γιατί δεχθήκαμε μιά ποινή με το τέλος της μέρας 50 δευτερολέπτων. Αυτό συνέβαλε στο να αγχοθούμε ακόμη περισσότερο γιατί είχαμε να καλύψουμε και αυτό το προσθετο χρόνο.

Ξεκινήσαμε σήμερα γρήγορα πιέσαμε και πολεμήσαμε ώστε να υλοποιήσουμε τη στρατηγική που καθορίσαμε. Δούλεψε η στρατηγική μας σωστά και φέραμε τα αποτελέσματα αυτά.

Το ράλι ήταν αρκετά δύσκολο ήθελε καλή προετοιμασία καλές σημειώσεις και κατάλληλη προετοιμασία του αυτοκινήτου για να φέρεις τα αποτέλεσμα.

Χθές κατά τη διάρκεια τις συμπλήρωσεις του πρώτου Loop στο τέλος της ε.δ. στο Κόρνο μας δήλωσες ότι για να πετύχει κάποιος σε αυτό τον αγώνα πρέπει να έχει καλό αυτοκίνητο καλο συνοδηγό και καλή προετοιμασία για να πέτύχει καλή γενικά υποδομή πίσω του και καλή ομάδα. Βλέπουμε στη ράμπα 1ο και 2ο κυπριακό πλήρωμα της ίδιας ομάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας ή ότι ευνοηθήκατε από τις αποχωρήσεις των άλλων πληρωμάτων;

Αν παρακολουθάτε τα αποτελέσματα της ομάδας τα τελευταία χρόνια φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι κάτι το περιστασιακό. Είναι αποτέλεσμα σοβαρότητας και καλής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα και πάνω απ’ όλα επαγγελματισμού.

Έχουμε μια ομάδα με πείρα που απαρτίζεται από ικανά άτομα την οποία στηρίζουμε. Αγαπούμε αυτό που κάνουμε πάνω απ’ όλα και όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύνολο οργανωμένο.

Τα αυτοκίνητα βλέπεις τα τελευταία πέντε χρόνια να κτυπήσουμε ξύλο ένα αγώνα έχουν αποχωρήσει και αυτό ήταν λόγο των έντονων καιρικών φαινομένων και της βροχής στο Παραλίμνι. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είδαμε πάραπολα πληρώματα σήμερα να κινούνται γρήγορα και δυστυχώς έχασαν τους στόχους τους.

Εμείς με τη στρατηγική μας φέραμε τα αποτελέσματα γιατί στην ομάδα λέμε στα ράλι είναι η ράμπα ο τερματισμός.

Πρωταθλητές στoυς αγώνες ταχύτητας, πρώτη και 2η θέση στο πρωτάθλημα Ράλι ποιοί είναι οι επόμενοι σας στόχοι;

Ο νεαρός συνοδηγός μου ο Chips Junior ο Νικόλας είναι ένα μεγάλο ταλέντο αναδείχθηκε ήδη πρωταθλητής ταχύτητας. O Κώστας πρωταθλητής ράλι

Έμεινε το Drift να βρούμε και εκεί ένα οδηγό είναι ο μικρός ο Στέφανος να τον καταστρατηγήσουμε και αυτό στην πλαγιολίσθηση να πιάσουμε όλοι την οικογένεια και να κερδίζουμε και ο καθένας από ένα κύπελο. Ο Κύρος ο αδελφός του Νικόλα κέδρισε την ανάβαση πάμε καλά…

Να σας ευχηθούμε κάθε καλό και υλοποίση των στόχο σας για το μέλλων.

Να είστε καλά θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους χορηγούς- χρηματοδότες μας που είναι πάντοτε στο πλάι μας ιδιαίτερα των όμιλο εταιρειών ψάλτη, την εταιρεία μας Αντώνης & Σταύρος… και όλους τους άλλους που μας βοηθούν στο να τρέχουμε καθόλη τη χρονιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -