Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μας δήλωσε ο Pedro Almeida

29
48 ALMEIDA Pedro (PRT), MAGALHAES Hugo (PRT), Team Pedro Almeida, Peugeot 208 Rally4 , action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy - Photo Frédéric Le Floc'h / DPPI

O νεαρός Πορτογάλλος οδηγός Pedro Almeida είχε μια δύσκολη αποστολή στον εναρκτήριο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Rally di Roma Capitale που αυτό δεν του αλλάζει τα σχέδια του για την φετινή χρονιά.   

Αναγκάστηκε να σταματήσει την πρώτη ημέρα του αγώνα αφού αρρώστησε με εισπνοή αναθυμιάσεων καυσίμου, ξεκίνησε την δεύτερη μέρα για να τερματίσει έβδομος στην κατηγορία του στο FIA ERC3 Junior παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε περαιτέρω όταν το αυτοκίνητό του άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα.

Εκανε το ντεμπούτο του στο ERC3 Junior με νέο συνοδηγό τον Hugo Magalhães σε ένα ολοκαίνουργιο Peugeot 208 Rally4 στην πρώτη του εμφάνιση στο Rally di Roma Capitale.

«Προσπάθησα να κάνω το καλύτερό μου, αλλά στη πρώτη ειδική διαδρομή ένιωθα αδιάθετος και δεν μπορούσα να δω μερικές φορές», είπε μετά το πορτογαλικό ταλέντο. «Σκέφτηκα ότι θα είχα συντριβή και είπα στον Hugo να κόψει ρυθμό και καταφέραμε να τελειώσουμε την ειδική. Στο τέλος σχεδόν μόλις και μπορούσα να κινηθώ, οπότε σταματήσαμε και ο Hugo πήρε το τιμόνι και έκανε το πλήρες τμήμα του συνδέσμου της μιάς ειδικής με την άλλη.

«Στη δεύτερη ειδική ένιωθα λίγο καλύτερα, οπότε προσπάθησα να καλύψω την διαρομή, αλλά λίγα χιλιόμετρα από την αρχή δεν ένιωθα ξανά εντάξει, οπότε πιστεύαμε ότι το καλύτερο ήταν να σταματήσουμε και η ομάδα έλυσε το πρόβλημα».

«Ακόμα την Κυριακή το πρωί υπήρχε η μυρωδιά στο αυτοκίνητο από το καύσιμο, αλλά το απόγευμα ήταν εντάξει. Ήταν ένας σκληρός αγώνας γιατί ακόμα και μετά τα προβλήματα με αναθυμιάσεις καυσίμων το αυτοκίνητο άρχισε να παρουσιάζει και άλλα προβλήματα και δεν ξέρω γιατί.”

ΠΗΓΗ: erc.com