Δεν σηκώνει λευκή πετσέτα ο Thierry Neuville

- Advertisement -

Ο Thierry Neuville δεν έχει παραιτηθεί από την διεκδίκηση του τίτλου οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA παρά το γεγονός ότι παραδέχεται ότι οι πιθανότητες του φαίνονται «περίπλοκες» πριν από το Ράλι Τουρκίας αυτής της εβδομάδας 18-20 Σεπτεμβρίου.

Ο Βέλγος οδηγός ξεκινά το εξαντλητικό ράλι με βάση τον Μαρμαρίς 37 πόντους πίσω από τον ηγέτη του πρωταθλήματος Sébastien Ogier. Έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο Ράλι Εσθονίας νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού έσπασε το τιμόνι το Σάββατο και έπειτα από ηλεκτρικό πρόβλημα την Κυριακή πριν από την Wolf Power Stage.

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport έπεσε στην Πέμπτη θέση της βαθμολογία και είναι ρεαλιστικός για τις πιθανότητες του πρωταθλήματος, αλλά επεσήμανε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, ειδικά σε απρόβλεπτα σκληρά ράλι όπως της Τουρκίας.

«Έχουμε δει πριν ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο Neuville, «οπότε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Όλα φαίνονται πιο δύσκολα και περίπλοκα τώρα, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και ξέρουμε να ζούμε με αυτό.

«Για την Τουρκία θα ακολουθήσουμε το σχέδιο για να τερματίσουμε μπροστά από τους αντιπάλους του τίτλου όπως κάναμε στην Εσθονία. Νομίζω ότι χάσαμε λίγη τύχη την τελευταία φορά, ειδικά όταν είδαμε ότι οι άλλοι οδηγοί είχαν όλοι παρόμοιες στιγμές με εκείνη που κόστισε στο Neuville στο δεξί πίσω τροχό του.”

Η ανοδική πορεία στον άθλιο γύρο των τεσσάρων αγώνων του Neuville είναι μια προτιμώμενη θέση στην Τουρκία, όταν θα ξεκινήσει  από την Πέμπτη θέση την Παρασκευή και το πρώτο μισό του Σαββάτου.

Με τις ζεστές και ξηρές συνθήκες που αναμένονται στους χωματόδρομους ορεινούς δρόμους, αυτό θα του δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του μπροστά, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρόσφυση καθώς θα σκουπίζει μια καθαρή γραμμή μέσα από το χαλαρό χαλίκι στην επιφάνεια.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -