Δεν θα κατασκευάσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης η VW

- Advertisement -

Μια μετά την άλλη οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν ότι θα σταματήσουν την εξέλιξη και παραγωγή νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ετσι μετά από την ανακοίνωση της Audi και η Volkswagen έκανε γνωστό πως έχει σταματήσει την ανάπτυξη νέων οικογενειών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Οι υφιστάμενοι όμως κινητήρες της μάρκας θα συνεχίσουν να τοποθετούνται σε μοντέλα του ομίλου μέχρι να σταματήσει η παραγωγή τους.

Αυτό δήλωσε ο Ralf Brandstatter, CEO της Volkswagen, στην Automobilwoche.de,  ο οποίος πρόσθεσε πως η εταιρία του, καθώς μετατοπίζεται προς την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της υπάρχουσας γκάμας κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που διαθέτει, προκειμένου αυτοί να πληρούν τους αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων (Euro 7) που θα τεθούν σε ισχύ τα επόμενα χρόνια.

Ο Brandstaetter συμπλήρωσε πως η Volkswagen θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για να χρηματοδοτήσει τη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, με τη γερμανική εταιρία να θέλει έως το 2030 το 70% των ετήσιων πωλήσεων της στην Ευρώπη και το 50% των ετήσιων πωλήσεων της σε ΗΠΑ και Κίνα να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα.

ΠΗΓΗ: Automobilwoche.de

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,430ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -