Δεν θα λείψουν τα προβλήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

- Advertisement -

Του Χρυσ. Κυλίλη

Το τελευταίο 24ώρο διάβασα στο Facebook τα όσα έχουν αναφέρει αθλητές αλλά και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο τα οποία και με έχουν στεναχωρήσει αφάνταστα και δεν μπορώ να τα αφήσω να περάσουν έτσι και να μην εκφράσω επωνύμως και εγώ τις δικές μου απόψεις.

Βρισκόμαστε στην εκπνοή του 2018 και σε μερικές ώρες θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά και για την οποία θέλω να εκφράσω πρότιστα τις ευχές μου ώστε να έχουμε όλοι οι  εμπλεκόμενοι στο άθλημα με οποιονδήποτε τρόπο αλλά και ο κάθε ένας οδηγός ασφαλή οδήγηση υγεία πάνω από όλα και οικογενειακή ευτυχία.

Ναι δεν είδαμε ακόμη ή δεν ακούσαμε για το αγωνιστικό ημερολόγιο της νέας χρονιά. Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και εύχομαι να μην υπάρχουν οποιαδοίποτε άλλα προβλήματα. Το γεγονός ότι έχουν γίνει εκλογές και αναδείχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τις 17 Δεκεμβρίου και μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες δεν έχει γίνει ενημέρωση τουλάχιστο στους αθλητές είναι πολύ λυπηρό και ανησυχητικό.

Αρκετοί είναι αυτοί που μου έχουν αναφέρει ότι με την εκλογή του νέου Προέδρου βλέπουν να έρχονται νέες μέρες στο άθλημα και αυτό τουλάχιστο πίστευα. Αυτά όμως που έχω διαβασεί όπως <δεν έχουμε υπόθεση> και πιστεύω ότι έχουν γραφτεί από άτομα που διαχρονικά στήριξαν και στηρίζουν το άθλημα έχουν γραφτεί όχι για κριτική και με σκοπιμότητες αλλά γιατί και αυτοί πραγματικά νοιάζονται για το άθλημα.

Αναφορές στο ότι είναι πραγματικά άξιο απορείας το πώς σκέφτονται και ενεργούν πλέον στην ΚΟΑ και ότι δεν ενημερώνουν κανένα και ότι τους βολεύει να δρούν στο σκοτάδι είναι πολύ ανησυχητικό.

Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα προβλήματα που δημιουργούνται διαχρονιά όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και διεθνώς είναι πάρα πολλά και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις προκύπτουν και τεράστια οικονομικά συμφέροντας για κάποιους και αυτό είναι ξεκάθαρο ακόμη και στα ψηλά δώματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα αλλά δημιουργούνται και διάφορα ερωτήματα τα οποία κάποτε θα πρέπει να απαντηθούν και ο κάθε ένας εμπλεκόμενος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό να αναλάβει και τις ευθύνες των πράξεων του.

Δυστυχώς σε κάθε πρόβλημα που βγαίνει στην επιφάνεια τα σπασμένα τα πληρώνει πάντοτε ο διαγωνιζόμενος. Ευελπιστώ ότι το νέο Δ.Σ. της ΚΟΑ γνωρίζει όλα αυτά και πρέπει να δείξει πάνω από όλα σεβασμό στους αθλητές διαγωνιζομένους. Πρέπει να δώθει περισσότερη ενημέρωση και προβολή του αθλήματος ώστε να προσεγκιστούν περισσότεροι χορηγοί στο χώρο.

Ολοκληρώνοντας αυτή την τοποθέτηση θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Στα τόσα χρόνια ενασχόλησης μου με το χρόνο δεν συμβιβάστηκα με κανένα. Ούτε κανένα οικονομικό συμφέρων είχα ή έχω και ότι κάνω είναι πιστεύω για στήριξη του αθλήματος και περισσότερο των αθλητών.

Ελπίζω η άποψη μου να μην παρεξηγηθεί και να θεωρηθεί ότι πολεμώ το νέο Δ.Σ. της ΚΟΑ. Εύχομαι για ακόμη μια φορά σε όλους αλλά και στον κάθε ένα προσωπικά ότι επιθυμεί να το έχει. Και τέλος να έχουμε ένα ασφαλές πρωτάθλημα για όλους μας και να δώσουμε λίγη πίστωση καθώς δεν πρόκειται να λείψουν τα προβλήματα.

Χρυσόστομος Κυλίλης

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -