Διαφωνούν για το μέλλον του DTM BMW και Audi

- Advertisement -

Η φετινή χρονιά του DTM ξεκίνησε με ανατροπές στην κορυφή την τελευταία στιγμή. Ο εναρκτήριος διπλός αγώνας στο Βέλγιο στο θρυλικό Spa –Francorchamps πρόσφερε θέαμα και δυό διαφορετικούς νικητές τον Nico Muller το Σάββατο και τον Rene Rast την Κυριακή προσφέροντας ονειρικό αποτέλεσμα για την Audi που ως γνωστό διαγωνίζεται φέτος για τελευταία χρονιά ως κατασκευαστής.

Η ομάδα της BMW είχε ένα σιωπηλό ξεκίνημα για φέτος με τον Sheldon Van Der Linder να γράφει τα καλύτερα αποτελέσματα για την μάρκα αλλά εκτός βάθρου. Στην BMW όμως θέλουν να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατό την εμφάνιση στο Βέλγιο και η ομάδα του Μονάχου ετοιμάζεται για τον επόμενο διπλό αγώνα στο Lausitzring.

Δεν θα σταθούμε σε εκτενέστερη περιγραφή για τους πρώτους δυό αγώνες καθώς τις έχουμε κάνει προηγουμένος. Θα σταθούμε όμως στο πιο ουσιαστικό τις διαφωνίες που έχουν η BMW και η Audi στο δρόμο για το μέλλον του DTM

Το μέλλον του DTM πέρα ​​από το τέλος της τρέχουσας σεζόν βρίσκεται σε κινούμενη άμμο μετά την ανακοίνωση της Audi για απόσυρσή της από τη σειρά στα τέλη του 2020. Ενώ ο κατασκευαστής με έδρα το Ingolstadt και η BMW Motorsport έχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς να προχωρήσουν.

Το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν οι δύο κατασκευαστές είναι ότι οι κανονισμοί της Κλάσης 1, που εγκρίθηκαν από την ιαπωνική σειρά Super GT, δεν θα συνεχιστούν μετά το 2020 στο DTM.

«Δεν θα υπάρξουν ξανά αυτοκίνητα της κατηγορίας 1, καθώς η κατηγορία 1 δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρωτάθλημα μιάς μάρκας», δήλωσε το αφεντικό της BMW Motorsport, Jens Marquardt, στην TouringCarTimes.

«Δεν ενδιαφέρονται νέοι κατασκευαστές και έχουμε αποδείξει ότι δεν θα υπάρξει ανταλλαγή με την Ιαπωνία σύντομα. Αυτό που συμβαίνει για το μέλλον είναι η απόφαση της ITR, αλλά μέχρι στιγμής είμαστε πολύ σαφείς ότι τα αυτοκίνητα της κατηγορίας 1 δεν θα τρέχουν στην Ευρώπη».

Ο Marquardt απέρριψε επίσης την προτεινόμενη εισαγωγή των νέων κανονισμών LMDh ως πιθανότητα: «Μέχρι στιγμής, τόσο η IMSA όσο και η ACO βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις σχετικά με αυτό, αλλά δεν φαίνεται να είναι πολύ επιτυχημένα πρωτότυπα στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο να απαντήσω τι συμβαίνει στην πλατφόρμα ITR, επειδή βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση», συνέχισε ο Marquardt.

«Υπάρχει μεγάλη πίεση για τους κατασκευαστές και βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης κρίσης με το COVID, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα συμβεί και να πάρουμε αποφάσεις βραχυπρόθεσμα, οπότε τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα.”

Οι δυνατότητες για το DTM να συνεχιστεί το 2021 φαίνεται να κλίνει προς την προσαρμογή των κανονισμών GT, με το GT3 το αγαπημένο κομμάτι δεδομένου του αριθμού των κατασκευαστών που εμπλέκονται στην κατηγορία.

Το αφεντικό της Audi Motorsport Dieter Gass βλέπει ευνοϊκά για μια λύση GT3: «Η Audi κατέστησε σαφές ότι δεν θα συνεχιστεί στο DTM ως επίσημος κατασκευαστής, αλλά υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για τα αυτοκίνητα Audi να ανταγωνιστούν στην πλατφόρμα ITR. Είμαστε μέρος του ITR εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι των οποίων οι δουλειές εξαρτώνται από αυτό, οπότε θέλουμε να βρούμε μια λύση επειδή έχουμε ευθύνη, οπότε θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη συνέχεια με τους αγώνες πελατών βασισμένο σε σύστημα », πρόσθεσε ο Gass.

Ο Marquardt διαφωνεί: «Η DTM είναι ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών και θέλουμε να φροντίσουμε τα προγράμματά μας στον αγώνα των πελατών. Το ITR πρέπει να αποφασίσει εάν το DTM θα λειτουργήσει ως πρωτάθλημα αγωνιστών κατασκευαστών ή πελατών, και αυτό πρέπει να επιλυθεί. Τα προγράμματα πελατών εκτελούνται σε πολύ διαφορετική βάση από αυτά που υποστηρίζονται από το εργοστάσιο και είναι σημαντικό να μην ασκήσουμε πίεση στους πελάτες μας με ένα πρωτάθλημα με έργα και ομάδες πελατών.

«Το GT3 είναι ένα πρόγραμμα αγώνων πελατών. Επιπλέον, η νέα αναγνώριση για το M4 GT3 δεν θα τεθεί σε ισχύ έως το 2022 », πρόσθεσε ο Marquardt.

Και τα δύο μέρη συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθεί μια απόφαση το συντομότερο δυνατό προκειμένου να εξασφαλιστεί μια πιθανή σεζόν του 2021.

«Είναι απόφαση του ITR, ελπίζω τα πράγματα να παραμείνουν ήρεμα, αλλά χρειαζόμαστε μια λύση όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο Marquardt.

Ο Gass συμφώνησε: «Η απόφαση για το μέλλον πρέπει να ληφθεί ASAP, το οποίο είναι προς το συμφέρον όλων. Για μένα, είναι θέμα επεξεργασίας των λεπτομερειών.”

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -