Δημιούργησε καθαρό προβάδισμα ο Σίμος Γαλαταριώτης

- Advertisement -

Το τέλος της πρώτης μέρας του Ράλι Γύρος της Κύπρου εναρκτήριου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι βρίσκει στην πρωτοπορία του αγώνα τους περσινούς πρωταθλητές Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου.

Κερδίζωντας όλες τις ειδικές διαδρομές τέσσερις στο σύνολο έχουν καθαρό προβάδισμα που ξεπερνά τα έξι λεπτά και σε αυτό συνέβαλαν και οι πολλές εγκαταλείψεις που είχαμε.

Στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή Κούρδαλι – Ασίνου εκτός μάχης τέθηκαν και οι Πέτρος Παντελή με τον Κύπρο Χριστοδούλου. Η τελευταία ειδική διαδρομή της μέρας επέφερε και ανακατατάξεις στις υπόλοιπες θέσεις.

Στην δεύτερη θέση πέρασαν οι Σταύρος Αντωνίου με τον Δημήτρη Πιερή με διαφορά +6:17.5 με το Mitsubishi Lancer Evo 9 την στιγμή που την θέση της τριάδας συμπληρώνουν οι Σοφιανός Ρούσος με τον Κωσταντίνο Κωσταντίνου με το Mitsubishi Lancer Evo Χ.

Από τα 15 πληρώματα που ρίχθηκαν στην μάχη του αγώνα τέθηκαν εκτός μάχη πέντε συνολικά και ολοκλήρωσαν την μέρα μόνο δέκα πληρώματα.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρίσκονται οι Νέστωρος – Καλλή με το  Mitsubishi Lancer Evo Χ στην πρώτη τους παρουσία σε αυτό το αυτοκίνητο.

Στην Πέμπτη θέση υποχώρησε ο Αντώνης Χειλημήντρης με τον Πάμπο Λαό με τον ηγέτη της δικίνητης κατηγορίας Ζαχαρία Μανώλη να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Ακολουθούν οι Γιαννάκης Τζιωτζής με τον Τούλλη Αριστοδήμου με το Ford Fiesta που είναι στην δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας ενώ τρίτο πλήρωμα στην κατηγορία αυτή είναι ο Παναγιώτης Τσιωτζής με το Σωτήρη Κασέττα με το Suzuki Swift που βρίσκονται στην 9η θέση γενικής.

Ο Κώστας Μιχαηλίδης με τον Λευτέρη Λαό με το Subaru Impreza STi βρίσκονται στην 8η θέση γενικής με τους Γιώργο Ελισσαίο – Ιάκωβο Καζάγκα να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα και να εξακολουθούν να είναι στην πρωτοπωρία της κατηγορίας RCS2.  Το πλήρωμα αυτό αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην τελευταία ειδική διαδρομή με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο αλλά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την σημερινή μέρα.

Στους άτυχους του αγώνα ο Αλέξανδρος Τσουλόφτα με τον Στέλιο Ηλία που είχαν τρομακτικό ατύχημα στην εναρκτήρια ειδική και βγήκαν εκτός δρόμου πέφτωντας σε γκρεμό με το πλήρωμα να μην παθαίνει ευτυχώς τίποτα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα το αν το αυτοκίνητο είναι σε κατάσταση που μπορεί να επανέλθει στην αγωνιστική δράση αύριο.

Εκτός αγώνα είχαν τεθεί και οι Χρίστος Χριστοδούλου με τον Ευάγγελο Ξενοφώντος περσινοί πρωταθλητές της RC2 με το Subaru Impreza STi στην δεύτερη ειδική διαδρομή ως επίσης και οι Γιώργος Παφίτης και Μιχάλης Βασιλείου στο δεύτερο πέρασμα από την διαδρομή Καπουράς- Σπήλια με το Mitsubishi Lancer Evo9.

Από νωρίς στην δεύτερη κιόλας διαδρομή Κούρδαλι – Ασίνου αποχώρησαν και οι Πέτρος Πέτρου – Γιώργος Αλεξάνδρου που έτρεχαν με το Mitsubishi Lancer Evo 7 στην κατηγορία RCS2.

To 38o Tour of Cyprus συνεχίζεται αύριο με ακόμη τέσσερις ειδικές διαδρομές δυό επαναλαμβανόμενες Αγία Μαρίνα – Πλατανιστάσα και Μιτσερό- Δασικό σταθμό Παναγιάς. Η μέρα θα ξεκινήσει από το κοινοτικό γήπεδο Βυζακιάς και θα ολοκληρωθεί στις 15:30 με τον τερματισμό του αγώνα και την απονομή των επάθλων στο  Nicosia Mall.

Χρυσόστομος Κυλίλης – Φωτογραφίες : Αρχείου

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -