Δημόσια εμφάνιση του Carlos Ghosn μετά από επτά εβδομάδες

- Advertisement -

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan Motor Co Ltd, Carlos Ghosn, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από επτά εβδομάδες στο δικαστήριο του Τόκιο την ερχόμενη Τρίτη, αφού ζήτησε ανοικτή ακρόαση για να ακούσει τον λόγο της συνεχιζόμενης κράτησής του.

Ως γνωστό ο Ghosn βρίσκεται υποκράτηση σε κέντρο κράτησης μετά από τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου για ισχυρισμούς περί οικονομικής κακομεταχείρισης, η οποία ακολουθήθηκε από εκ νέου συλλήψεις για περαιτέρω κατηγορίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuter η ακρόαση θα διεξαχθεί στις 10:30 τοπική ώρα στις 8 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα το Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο. Ο λόγος πίσω από το χρονοδιάγραμμα του αιτήματος του Ghosn δεν ήταν σαφής.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το δικαστήριο ενέκρινε παράταση της κράτησης του Ghosn μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, μετά την επανένταξή του από εισαγγελείς που τον κατηγορούν για σοβαρή παραβίαση εμπιστοσύνης στη μεταφορά προσωπικών επενδυτικών ζημιών στη Nissan.

Οι ισχυρισμοί αυτοί επικεντρώνονται στη χρήση των κεφαλαίων της εταιρείας για να πληρώσουν έναν Σαουδάραβο επιχειρηματία ο οποίος πιστεύεται ότι τον βοήθησε από οικονομικές δυσκολίες, ανέφεραν πηγές την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ghosn έχει ήδη κατηγορηθεί για υπο-αναφορά του εισοδήματός του. Έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο πρώην εκτελεστικός εκπρόσωπος της Nissan Greg Kelly, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι συνωμοτήθηκε για να υποτιμήσει το εισόδημα του Ghosn, απελευθερώθηκε με εγγύηση, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να παρατείνει την κράτησή του ενώ περιμένει δοκιμασία.

Η σύλληψη του Ghosn ακολουθήθηκε από την απομάκρυνσή του από τους ρόλους της Nissan και της Mitsubishi Motors Corp Η υπόθεση έπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία και διατάραξε τους δεσμούς της Nissan με τη γαλλική εταιρία Renault SA όπου εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η σύλληψη του έθεσε επίσης ορισμένες πρακτικές συστήματος ποινικής δικαιοσύνης της Ιαπωνίας υπό διεθνή έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης υπόπτων για μεγάλο χρονικό διάστημα και απαγόρευσης των δικηγόρων υπεράσπισης να είναι παρόντες κατά τις ανακρίσεις.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,871ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -