Διπλή νίκη στο TCR για την BF Motorsport στην Ιταλία

- Advertisement -

Στο δεύτερο αγώνα του TCR Italy που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Eric Brigliadori γνώρισε την απόλυτη επιβράβευση στην πίστα στο Misano.

Ο ιδιώτης οδηγός στο Audi τερμάτισε το πρώτο σπριντ το Σαββάτο στη δεύτερη θέση.
Ωστόσο, οι αγωνοδίκες του αγώνα μετά από έλεγχο αργότερα του έδωσαν την νίκη που είναι και η παρθενική του αφού αποκλείστηκε ο νικητής οδηγός της Hyundai, Felice Jelmini, λόγω τεχνικού αδικήματος.

Στο δεύτερο σπριντ ο Brigliadori μπήκε στον αγώνα με άλλο αέρα στο Audi RS 3 LMS και διεκδίκησε την πρώτη του πραγματική νίκη με τον δικό του ρυθμό. Ο 20χρονος νεαρός οδηγός στο Audi  εκλεψε το προβάδισμα από τον κορυφαίο οδηγό της Hyundai, Marco Pellegrini, με έναν προσπεράσιμο ελιγμό στο εσωτερικό της τελευταίας στροφής και πέρασε τη γραμμή τερματισμού 1,1 δευτερόλεπτα μπροστά του.

Ο Marco Pellegrini που είχε ηγηθεί για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πέρασε την γραμμά τερματισμού δεύτερος μπροστά από τον Jermini και έτσι διατηρήθηκε στην κατάταξη του πρωταθλήματος δέκα βαθμούς μπροστά από τον Brigliadori

Ο Salvatore Tavaro έκανε μια καλή αρχή ξεκινώντας από την 3η θέση και προχώρησε μπροστά από τον pole Sitter Michele Imbrerti ενώ οι Pellegrini και Brigliadori ακολουθούσαν τρίτος και τέταρτος. Πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Pellegrini πέρασε τον Michele Imbrerti για την δεύτερη θέση και στον 3ο γύρο έκλεψε την πρωτοπορία από τον Tavaro. Ταυτόχρονα ο Jermini ανέβηκε στην 4ηθέση καθώς προσπέρασε τους Ettore, Carminati και Imberti

Οι μάχες ήταν αρκετές και η εναλλαγή των θέσεων συνεχόμενες μέχρι και τον 15ο γύρο του αγώνα εκεί όπου ο Brigliadori είχε κλείσει στο ελάχιστο την διαφορά από τον Pellegrini και με το προσπέρασμα που έκανε πήρε τη νίκη. Ο Tavara τερμάτισε στην 4η θέση ενώ ο Ettore Carminati τερμάτισε στην Πέμπτη θέση. Ο Imberti τερμάτισε στην 7η θέση γενικής ενώ ήταν και ο νικητής στην DSG.

Ως αποτέλεσμα, ο Brigliadori ανέβηκε στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος μετά από δύο από τους έξι αγώνες με 62 βαθμούς με τον Marco Pellegrini να είναι στην πρωτοπορία με 72 βαθμούς. Τρίτος στην βαθμολογία ο Tavara με 60 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας του TCR Italy θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Imola από 28 εώς 30 Αυγούστου.


φωτογραφία TCR Ιταλία

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -