Δοκιμές εξέλιξης για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Γαλλία

- Advertisement -

Στη δεύτερη επαφή του με τη Ford Mustang, o Κύπριος οδηγός έπιασε τους στόχους της ομάδας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος NASCAR WHELEN EUROSERIES 

Στην πίστα της πόλης Fontenay Le Comte στη δυτική Γαλλία, κοντά στη Nantes, βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Εκεί πραγματοποίησε δοκιμές εξέλιξης, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στην κατηγορία EuroNASCAR 2 το Σεπτέμβριο. Το δοκιμαστικό ήταν διήμερης διάρκειας και έγινα την Τετάρτη και την Πέμπτη, 29 και 30 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Ο Κύπριος οδηγός, το αυτοκίνητο του οποίου είναι ντυμένο στα χρώματα της κυπριακής φαρμακευτικής εταιρείας Remedica, άφησε πάρα πολύ ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας, πετυχαίνοντας τους στόχους που είχαν τεθεί, όσον αφορά στις επιδόσεις του.

Την πρώτη ημέρα οι δοκιμές διήρκεσαν τέσσερις ώρες, με τον Τζιωρτζή να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1:08.8, ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας έφτασε στο 1:08.1, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχε τεθεί. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα να δοκιμάσει διαφορετικές ρυθμίσεις, κάτι που θα φανεί χρήσιμο στην πορεία αφού κάθε ένας από τους πέντε διπλούς αγώνες του πρωταθλήματος είναι διαφορετικός. Την Πέμπτη 30 Ιουλίου ο Τζιωρτζής και η ομάδα πέρασαν συνολικά έξι ώρες στην πίστα.

Με τη θερμοκρασία αέρα να πλησιάζει τους 40° βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν πραγματικά δύσκολη και πρωτόγνωρη για τον Κύπριο οδηγό. «Στην καμπίνα η θερμοκρασία ήταν 65° βαθμοί και τα πόδια μου έκαιγαν από τη ζέστη, καθώς βρίσκονταν ανάμεσα στον κινητήρα και το πλαστικό του αυτοκινήτου και πολύ κοντά στο κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι κάτι που θα συνηθίσω, καθώς όπως μου είπαν πιο έμπειροι οδηγοί, υπάρχουν αγώνες όπου σχεδόν λιώνει η σόλα του παπουτσιού από τη ζέστη» αναφέρει ο Τζιωρτζής.

«Η σταθερότητα που επέδειξα γύρο με το γύρο είναι σημαντική. Μέσα από αυτές τις δύο ημέρες δοκιμών έγινε ένα μεγάλο άλμα. Πρέπει να προετοιμαστώ κατάλληλα μελετώντας ενόψει του επόμενου τεστ, ώστε να συνεχίσω απ’ εκεί που μείναμε στη Γαλλία» εξηγεί ο Βλαδίμηρος, που δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους διοργανωτές του δοκιμαστικού και τους μηχανικούς του NASCAR WHELEN EUROSERIES που του έδωσαν την ευκαιρία να περάσει δέκα ώρες εξοικείωσης με το νέο του αγωνιστικό.

DCIM100GOPROGOPR0220.JPG

Μέγας χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η κυπριακή φαρμακευτική εταιρεία Remedica ενώ υποστηρικτές του είναι οι Holiday Tours, Televantos Used Trucks Ltd, Πανεπιστήμιο Frederick, Alpinestars Cyprus – Auto,η Daytona Raceway, το Sana Hiltonia, και η A.Tziortzis Car Services Ltd.

Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν νέες δοκιμές, ενόψει του πρώτου διπλού αγώνα του 2020, στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία, 12-13 Σεπτεμβρίου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -