Εφεση στην απόφαση της FIA από Ferrari και McLaren

- Advertisement -

Τελικά η υπόθεση με το κατά πόσο είναι νόμιμο το φετινό μονοθέσιο της Racing Point στο πρωτάθλημα της Formula 1 δεν έχει κλείσει με την τιμωρία και την επιβολή προστίμου από την FIA αλλά φαίνεται ότι θα έχει αρκετό μέλλον.

Ως γνωστό οι αγωνοδίκες της FIA συνήλθαν σε συνεδρία την Τετάρτη  για να εκδικάσουν την ένσταση της Renault κατά των μονοθεσίων RP20  στα GP Στυρίας, Ουγγαρίας και Μεγάλης Βρετανίας και ανακοίνωσαν χθές Παρασκευή την τελική απόφαση τους να επιβάλουν πρόστιμο 400.000 ευρών στην Racing Point και να αφαιρέσουν και 15 βαθμούς από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών από την ομάδα καθώς βρέθηκε ότι ο σχεδιασμός των αεραγωγών των φρένων της RP20 δεν είναι νόμιμος.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Ferrari και η McLaren ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν έφεση κατά της απόφασης και όπως φαίνεται δεν θα είναι οι μοναδικές ομάδες καθώς έφεση θα ασκήσει και η Renault.

Είναι για αυτό το λόγο που αναφέραμε στην αρχή ότι θα έχει αρκετό μέλλον αυτή η υπόθεση.

Δεν αρκούν λοιπών τα προβλήματα στο κορυφαίο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνόϊου, οικονομικά αλλά και νέες συνθήκες εργασίας με εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας, αγώνες χωρίς θεατές και φιέστες θα καλεστούν να διαχειριστούν και αυτό.

Το Θέμα με την νομιμότητα του RP20 βγήκε σε μια περίοδο όπου οι ομάδες θα καλεστούν να υπογράψουν με την Liberty Media τους διαχειριστές του πρωταθλήματος τη νέα συνθήκη ομόνοιας που λήγει την 12η Αυγούστου 2020.

Δεν θέλουμε να συνδέσουμε το ένα θέμα με το άλλο και ούτε να πιστεύουμε ότι είναι και αυτό στα «παιχνίδια» του πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε μόνο ότι σε χθεσινό δημοσίευμα στο 4troxoi.gr το οποίο αναδημοσιεύσαμε ο Νικόλας Τομπάζης ο Τεχνικός επικεφαλής μονοθεσίων πρωταθλημάτων της FIA μεταξύ άλλων ανάφερε ότι η αλλαγή των brake ducts μεσούσης της σεζόν που δεν είναι στην ουσία παράνομα θα ήταν «Όχι αδύνατο, αλλά ανόητο». Ανάφερε επίσης ότι προκειμένου να μην έχουμε τέτοιες περιπτώσεις στο μέλλων, θα δημιουργήσουν νέους κανονισμούς, που θα τεθούν σε ισχύ από το 2021, οι οποίοι θα απαγορεύουν στις ομάδες να αντιγράφουν τον συνολικό σχεδιασμών άλλων μονοθεσίων.

Εκ των πραγμάτων και της απόφασης που έχει παρθεί από την FIA που είναι χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών καθώς δεν ζητήθηκε αντικατάσταση αυτών των σημείων η Racing Point και στον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου του 70th Anniversary GP θα τρέχει με το ίδιο μονοθέσιο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -