Εκανε το 1-2 η Toyota στην πρεμιέρα του WEC στο Sebring

- Advertisement -

Η Toyota Gazoo Racing επικράτησε στον εναρκτήριο γύρο του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής (WEC) της FIA, καθώς κατάφερε να κάνει το 1-2 στον αγώνα 1000 μιλίων Sebring.

Η τριάδα των Mike Conwa, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez #7 αντίκρισαν πρώτη την καρό σημαία, με τους Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Ryo Hirakawa #8 με το δεύτερο Toyota GR010 Hybrid να τερματίζουν μόλις 2,168 δευτερόλεπτα πίσω τους. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής με αυτή την επιτυχία του συμπλήρωσε την 40η του νίκη στο WEC

Στο βάθρο για πρώτη φορά ανέβηκε η Ferrari των Antonio Fuoco, Miguel Molina και Nicklas Nielsen #50 που ενυπωσίασαν στις κατατακτήριες και είχαν πάρει την Pole Position. Αν και βρέθηκε στην πρωτοπορία μιά λανθασμένη στρατηγική καθώς αποφάσισαν να κάνουν pit-stop οταν υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα κατά την πρώτη ώρα του αγώνα τους στοίχισε πολύτιμο χρόνο και σε συνδιασμό με ποινές διέλευσης και κάποια αλλα λάθη τερμάτισαν τελικά 2 γύρους πίσω από τις Toyota.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ακόμη πιό γλυκό για την ιταλική ομάδα που μετά από μισό αιώνα έκανε την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής. Η AF Corse Ferrari δούλεψε πολύ σκληρά για το αποτέλεσμα του βάθρου καθώς η #2 Cadillac Racing με τους Alex Lynn, Earl Bamber και Richard Westbrook εξασκησαν μεγάλη πίεση στην Ferrari 499P Hypercar στα τελευταία στάδια του αγώνα.  

Η Penske Porsche Motorsport κατέλαβε την πέμπτη και την έκτη θέση με τη νέα Porsche 963 Hypercar καθώς το # 5 μονοθέσιο των Frederic Makowiescki, Michael Christensen και Dane Cameron τερμάτισε 23.977 δευτερόλεπτα μπροστά από την αδελφή # 6 που οδηγούσαν οι Laurens Vanhoor, Andre Lotterer και Kevin Estre.

Η #51 Ferrari AF Corse 499P κατέλαβε την έβδομη θέση συνολικά αφού το Hypercar έπρεπε να έρθει στα pits για μεγάλες επισκευές μετά από επαφή με την #54 AF Corse Ferrari LMGTE Am καθως απόμεναν δύο ώρες για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η Floyd Vanwall Racing Team εξασφάλισε την όγδοη θέση, καθώς οι Jacques Villeneuve Tom Dillman Esteban Guerrieri συγκέντρωσαν επιπλέον δεδομένα από την πρώτη παρουσία της ομάδας στην κατηγορία Hypercar του WEC.

Η Peugeot TotalEnergies τερμάτισε ένατη και 10η αντίστοιχα, καθώς το #93 τερμάτισε μπροστά από το αδελφό #94 Peugeot 9X8 μετά από μια δύσκολη μέρα για τον Γάλλο κατασκευαστή.

Οι γηπεδούχοι Glickenhaus Racing αποσύρθηκαν στην τρίτη ώρα του αγώνα, αφού ο Romain Dumas αναγκάστηκε να σταματήσει το Glickenhaus 007 εκτός πίστας με τεχνικό πρόβλημα.

Στην LMP2 κατηγορία νικητές ήταν οι David Beckmann, Ye Yifei και Will Stevens με το Oreca 07 #48 της Hertz Team Jota, ενώ στην LMGTE AM κέρδισαν οι Ben Keating, Nicolas Varrone και Nick Catsburg με την Chevrolet Corvette C8.R #33.

Τα τελικά αποτελέσματα:

Ο επόμενος γύρος του FIA WEC διεξάγεται στο Algarve της Πορτογαλίας για τις 6 Ώρες του Portimao στις 16 Απριλίου.

ΠΗΓΗ – Φωτογραφίες : WEC FIA

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -