Ελαφρύ προβάδισμα για το Γαλαταριώτη στο Παραλίμνι

- Advertisement -

Στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 8 δευτερολέπτων ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας που κέρδισε τις τρείς από τις τέσσερις ειδικές της μέρας. Σταθερά τρίτος ο Πέτρος Παντελή.

Το τέλος της πρώτης μέρας του Ράλι Ανατολικό Σαφάρι που πραγματοποιείται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου βρίσκει επικεφαλή του αγώνα τον περσινό πρωταθλητή Σίμο Γαλαταριώτη με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου στο Volkswagen Polo GTi R5. Δεύτερος με οριακή διαφορά μόλις 8 δευτερόλεπτα είναι ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με τον Στέλιο Ηλία επίσης με Volkswagen Polo GTi R5 ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι πρωταθλητές του 2019 Πέτρος Παντελή με τον Κύπρο Χριστοδούλου με Citroen DS3.

Η σημερινή πρώτη μέρα του αγώνα περιλάμβανε τέσσερις ειδικές διαδρομές δυό επαναλαμβανόμενες στα Παραλιμνίτικα και στην Αγία Θέκλα. Κύριο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα οι πολύ υψηλές ταχύτητες που κάνουν τον αγώνα πολύ συναρπαστικό και ελκυστικό στους διαγωνιζομένους απόδειξει αυτού δε και οι συμμετοχές που ανέρχονται στις 35 συνολικά.

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας που στάθηκε πολύ άτυχος στον εναρκτήριο αγώνα του Ράλι Γύρος της Κύπρου τον περασμένο μήνα που είχε ατύχημα και αποχώρησε άδοξα μπήκε δυνατά κερδίζοντας το πρώτο πέρασμα από τα Παραλιμνίτικα για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Αμεση όμως ήταν η απάντηση από τους περσινούς πρωταθλητές Γαλαταριώτη – Ιωάννου που σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και πήραν την πρωτοπορία του αγώνα με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους. Αντεξαν την πίεση του Τσουλόφτα που κέρδισε το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές και κρατά την πρωτοπορία του αγώνα έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Σίγουρα τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί καθώς η αυριανή μέρα περιλαμβάνει έξι συνολικά ειδικές τρεις επαναλαμβανόμενες στην Χαλοσπιτιά, Φανό και Δασάκι – Αγία Βαρβάρα

Οι Πέτρος Παντελή με τον Κύπρο Χριστοδούλου βρίσκονται σταθερά στην 3η θέση γενικής από την αρχή έχοντας διαφορά πενήντα δευτερολέπτων από τον πρωτοπόρο του αγώνα.

Ο Παναγιώτης Γιάγκου που απουσίαζε από τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς με νέο συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου στο Hyundai i20 R5 βρίσκονται στην 4η θέση γενικής με τους Γεώργιο Παφίτη και Μιχάλη Βασιλείου να είναι οι πρωτοπόροι στην RC 2 με το Mitsubishi Lancer Evo X και στην Πέμπτη θέση γενικής.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Σταύρος Αντωνίου με τον Δημήτρη Πιερή επίσης με Mitsubishi Lancer Evo X που είναι και δεύτεροι στην συμβατική κατηγορία.

Τα αδέλφια Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου είναι στην Τρίτη θέση της κατηγορία τους στον αγώνα της επαρχίας τους με τους συντοπίτες τους Σοφιανό Ρούσο και Ανδρέα Γιαννακού  να ακολουθούν επίσης με Mitsubishi Lancer Evo .

Το παλαίμαχο πλήρωμα με τους Πρόδρομο Προδρόμου και Παναγιώτη Σιάλο είναι στην ένατη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS2 με το Mitsubishi Lancer Evo 7 είναι στην 10η θέση γενικής.

Ακολουθούν οι Ανδρέας Τσιάκκας με τον Ανδρέα Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo 9 με τους περσινούς πρωταθλητές της κατηγορίας Χρίστο Χριστοδούλου Ευάγγελο Ξενοφώντος με το Subaru Impreza να ε΄ναι μια θέση πιο πίσω.

Στην πρωτοπορία της δικίνητης κατηγορίας βρίσκονται οι Κωσταντίνος Τελεβάντος με τον Τάκη Σταύρου με το Peugeot 208 που είναι πλασαρισμένοι στην 13η θέση γενικής. Στην δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας είναι οι Ζαχαρίας Μανώλη με τον Κωσταντίνος Ευριπίδου με το Honda Civic που συμπληρώνουν την βαθμολογούμενη δεκαπεντάδα γενικής.

Στην 14η θέση είναι οι Γιώργος Νέστωρος και Γιάννος Καλλής με το Mitsubishi Lancer Evo X. O Χρύσος Παντελή με τον Ανδρέα Νικολαϊδη βρίσκονται στην Τρίτη θέση της δικίνητης κατηγορίας.

Το 36o East Safari Rally αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2021 και διοργανώνεται από την Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου που εδρεύει στο Παραλίμνι.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,871ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -