Εμπλοκή στο dieselgate είχε από την αρχή η Bosch

- Advertisement -

Δεν είναι κάτι το καινούργιο αλλά τα νέα στοιχεία που αποκάλυψε με δημοσιεύματα της η έγκυρη Wirtschaftswoche βαραίνουν σημαντικά την Bosch η οποία αποδεικνύεται πως γνώριζε και πως είχε από την αρχή εμπλοκή στην εξέλιξη του παράνομου λογισμικού.

Η θέση της Bosch σχετικά με το σκάνδαλο της παραποίησης της εκπομπής ρύπων ήταν πως αυτή παρέδιδε το λογισμικό για τα συστήματα των diesel και από εκεί και πέρα δεν γνώριζε τι έκαναν οι μηχανικοί της VW. Ωστόσο, από την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τα e-mails μεταξύ στελεχών και μηχανικών της Bosch με αντίστοιχα πρόσωπα στον όμιλο Volkswagen επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της από το 2006, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμα της έγκυρη Wirtschaftswoche.

Μάλιστα υπάρχει και σχετική αλληλογραφία μετά από τρία χρόνια όταν το 2009 τα στελέχη της Bosch επισήμαναν τις παρατυπίες που υπήρχαν στους diesel του Volkswagen Group ζητώντας τους να αναλάβουν τις νομικές ευθύνες. Παρά ταύτα και μετά από την αρνητική απάντηση του VW Group η Bosch προχώρησε στην ολοκλήρωση και βέβαια στην παράδοση του λογισμικού.

Η Bosch είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως και όπως γίνεται αντιληπτό το dieselgate που αποκαλύφθηκε δημόσια το Σεπτέμβριο του 2015 εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά τις εμπλεκόμενες εταιρίες. Στην πορεία ενδέχεται να δούμε νέα στοιχεία. Όπως είχε ομολογήσει ο Martin Winterkorn, ο πρώην CEO του VW Group, στην εταιρία του όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι γνώριζαν τα πάντα από την αρχή. Και προφανώς ήταν προετοιμασμένοι όλοι πολύ πριν αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ως γνωστό πριν από αρκετά χρόνια υπήρξε μεγάλη πίεση στους κατασκευαστές για να μειώσουν τους ρύπους στους diesel. Καθώς αδυνατούσαν να βρούν λύση στο προβλημα είδαμε ότι αυτή η πίεση οδήγησε στο περιβόητο dieselgate και τους ειδικούς να αναζητούν παραθυράκια και αδυναμίες στον κύκλο NEDC προχωρώντας ταυτόχρονα σε τσαχπινιές και πειράγματα των λογισμικών διαχείρισης των καταλυτικών συστημάτων.

Το σκάνδαλο αυτό προκάλεσε και προκαλεί ακόμη τριγμούς. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός πως μετά από χρόνια προσπάθειας μείωσης των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη και την αποκάλυψη του dieselgate έχει παρατηρηθεί μία σταδιακή αύξηση ως συνέπεια της μείωσης της πώλησης λιγότερων diesel. Χάθηκε η εμπιστοσύνη προς τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ανάτρεψε τα πάντα και θέλει τη μια μετά την άλλη εταιρεία να ανακοινώνει συνεχώς τα μελλοντικά της σχέδια που δεν περιλαμβάνουνπλέον πετρελαιοκίνητα μοντέλα στη γκάμα τους.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -