Εντατικές δοκιμές για τη νέα Porsche Taycan Cross Turismo

- Advertisement -

Η νέα Porsche Taycan Cross Turismo ολοκληρώνει το εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών της μάρκας που πραγματοποιήθηκε στις πίστες του Nürburgring Nordschleife και στο Hockenheim της Γερμανίας, καθώς και σε χώρους δοκιμών – συμπεριλαμβανομένης της πόλης Nardò της νότιας Ιταλίας. Επιπλέον, το Cross Turismo έχει δοκιμαστεί εκτός δρόμου στη νότια Γαλλία και στα Πυρηναία ενώ οι χώροι δοκιμών στο Κέντρο Ανάπτυξης Weissach προσέφεραν μια επιπλέον πρόκληση εκτός δρόμου εκτός της Αφρικής με το λεγόμενο κομμάτι Safari. Με συνολικά 998.361 χιλιόμετρα δοκιμών, τα πρωτότυπα Cross Turismo γύρισαν τον κόσμο σχεδόν 25 φορές!

Η νέα έκδοση διαθέτει όλα τα δυνατά σημεία του σπορ σαλούν Taycan. Διαθέτει σημαντικά περισσότερους χώρος για τους επιβάτες στο πίσω μέρος και μεγάλη χωρητικότητα στον χώρο αποσκευών με το συνολικό πακέτο να έχει βελτιστοποιηθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μόνο για το εσωτερικό χρειάστηκαν 650 ώρες σχεδίασης, ηλεκτρονικής επεξεργασίας και συντονισμού και 1.500 ώρες εργαστηρίου. Στην Porsche, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να υποβληθούν στο ίδιο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών με τα σπορ αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης καθώς, εκτός από την εμφάνιση ανώτερης απόδοσης, χρειάζεται πάντα η απόδειξη της απεριόριστης καθημερινής χρηστικότητας σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες, όπως η φόρτιση της μπαταρίας ή ο έλεγχος των θερμοκρασιών του κινητήρα και του εσωτερικού σε ακραίες θερμοκρασίες, είναι πρόσθετες πτυχές που δοκιμάζονται στα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία. Άλλοι στόχοι ανάπτυξης, που είναι χαρακτηριστικοί για την Porsche, περιλαμβάνουν την απόδοση του αυτοκινήτου σε πίστα αγώνων, την ικανότητα εκτέλεσης επαναλαμβανόμενων επιταχύνσεων μέχρι και την μέγιστη τελική ταχύτητα και μια σειρά δοκιμών καταλληλόλητας για καθημερινή χρήση.


Εκτεταμένες δοκιμές πραγματοποιούνται επίσης στο εργαστήριο και στις πίστες δοκιμών και περιλαμβάνει την ανάπτυξη και επικύρωση του αεροδυναμικού σχεδιασμού του αυτοκινήτου με το Taycan Cross Turismo να περνάει συνολικά 325 ώρες δοκιμών μέσα σε αεροσήραγγα. Ο νέος μεταφορέας ποδηλάτων που σχεδιάστηκε από την Porsche για αυτό το μοντέλο υποβλήθηκε επίσης στο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών με τραχιές οδικές πίστες και δοκιμές δυναμικής οδήγησης, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς για το χειρισμό, την εργονομία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην οδήγηση ενώ στον ίδιο χώρο μπορούν να μεταφερθούν και αρκετές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Το Taycan κυκλοφόρησε επιτυχώς στην αγορά ως σπορ σαλούν στα τέλη του 2019, και το νέο Cross Turismo συνδυάζει την Porsche E-Performance για καθημερινή χρήση και απευθύνεται σε πελάτες με ενεργό τρόπο ζωής. Το Taycan Cross Turismo θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -