Εντοπίζεται το πρόβλημα του Sébastien Ogier για την Τουρκία

- Advertisement -

Η Toyota Gazoo Racing αναλύει την τεχνική λεπτομέρεια του καταστροφικού Σαββατοκύριακου του Rally Turkey του Sébastien Ogier, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κύλινδρο στον κινητήρα και ένα πρόβλημα μαγνήτη στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν εννέα βαθμούς μπροστά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος οδηγών όταν ξεκίνησε ο αγώνας της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα, αλλά η αδυναμία αλλαγής ταχυτήτων το Σάββατο έδωσε τη θέση της σε μια διάτρηση ελαστικού το πρωί της Κυριακής και αστοχία κινητήρα αργότερα την ίδια μέρα που των έθεσε εκτός αγώνα.

«Το σύστημα που χρησιμοποιούμε για την αλλαγή ταχυτήτων λειτουργεί από έναν ηλεκτροκινητήρα», εξήγησε ο τεχνικός διευθυντής Tom Fowler. «Ο μαγνήτης είναι μέρος αυτού του κινητήρα και αυτός είναι ο μαγνήτης που απέτυχε. Είναι θρυμματισμένος.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει κατασκευαστικό ελάττωμα με τον μαγνήτη. Το αναλύουμε και κάνουμε κάποια χημεία μαζί του για να δούμε ακριβώς γιατί καταστράφηκε. Ήταν καλά εντός των ορίων λειτουργίας του. Ο κινητήρας προοριζόταν να αποτύχει από τη στιγμή που άφησε τους κατασκευαστές.”

Ο κινητήρας του Yaris έχει σταλεί πίσω στην Toyota Motorsport στην Κολωνία, όπου οι κινητήρες 1600cc αναπτύσσονται και κατασκευάζονται.

«Το μόνο που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κύλινδρος δεν λειτουργούσε», πρόσθεσε ο Fowler. «Ρίξαμε μια ματιά στο εσωτερικό του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο επέστρεψε από τις ειδικές, οδηγήσαμε την κάμερα μέσα στο κύλινδρο και από αυτό αποφασίσαμε ότι το νούμερο ένα δεν είναι πλέον λειτουργικό.

«Μέχρι να αποσυναρμολογηθεί ο κινητήρας και κάποια πολύ εμπεριστατωμένη μελέτη έκανε πολύ δύσκολο να πούμε ποια ζημιά βλέπουμε στο εσωτερικό που είναι αποτέλεσμα της βλάβης του κινητήρα και τι πραγματικά ξεκίνησε για να αποτύχει.

«Ο κινητήρας στράφηκε πολύ γρήγορα τη στιγμή της αποτυχίας, μοιάζει με ένα πλήρες χάος. Δεν ξέρουμε τι πραγματικά συνέβη στην αρχή έως ότου πραγματικά αφιερώσουν λίγο χρόνο σε αυτό και αυτό συμβαίνει στην Κολωνία αυτή τη στιγμή.”

Η Τουρκία ήταν ο πρώτος αγώνας που ο Ogier απέτυχε να τερματίσει από τότε που αποχώρησε στη Φινλανδία το 2017. Ο χαμένος πέμπτος γύρος της φετινής χρονιάς σημαίνει την απώλεια του προβάδισμά του στο πρωτάθλημα. Τώρα βρίσκεται 18 πόντους πίσω από τον συμπαίκτη τους στη Toyota και τον νικητή της Τουρκίας Elfyn Evans με δύο γύρους να απομένουν για την φετινή ολοκλήρωση της χρονιάς που είναι με μόνο επτά αγώνες λόγο της πανδημίας με τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: wrc.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -