Επανεξετάζει την στρατηγική της η Nissan στην Ινδία

- Advertisement -

Η Nissan Motors Co. αλλάζει τη στρατηγική της στην Ινδία μιας και πήρε την απόφαση να εστιάσει την προσοχή της σε πολυτελή μοντέλα σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters.

Η Ιαπωνική εταιρεία θα παράγει και θα πουλά αποκλειστικά οχήματα υψηλής ποιότητας στην Ινδία χρησιμοποιόντας την αδελφή της μάρκα Datsun.  Η εταιρία παράλληλα θα διπλασιάσει τον αριθμό των αντιπροσωπειών της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, έτσι ώστε από τις 270 να αγγίξουν σχεδόν τις 550. Επίσης θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του εργοστασίου της.

Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να σπάσει την αγορά αυτοκινήτων μαζικού προυπολογισμού σε μια αναμόρφωση της στρατηγικής της στην δεύτερη πολυπλυθέστερη αγορά του πλανήτη δήλωσε την περασμένη Πέμπτη στο Νέο Δελχί ο Reyman Kargar αντιπρόεδρος της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αυτοκινήτων στον κόσμο, αλλά αρκετές παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες συμπεριλαμβανομένης της Nissan αγωνίστηκαν για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους στη χώρα. Οι κυριότεροι τους αντίπαλοι η Maruti Suzuki India Ltd  και η Hyundai Motor Co ελέγχουν τα δύο τρίτα της αγοράς.

Για να υλοποιήσουμε τα πιο πάνω απαραίτητη θα είναι η πρόσληψη εκατοντάδων νέων υπαλλήλων με τον Reyman Kargar να δηλώνει:

«Η Ινδία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές για εμάς. Δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ ολοκληρωμένο σχέδιο».

Ορισμένες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως  η Nissan, η Renault SA και η General Motors εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει αυτοκίνητα χαμηλού κόστους προσιτά στο προυπολογισμό για να κερδίσουν τους αγοραστές της Ινδίας με γνώμονα το κόστος αλλά ο τομέας παρέμεινε κυριαρχούμενος από την Maruti Suzuki India Ltd.

Το μερίδιο της Nissan στην αγορά των επιβατικών οχημάτων στην Ινδία μειώθηκε στο 1,6% για το προηγούμενο έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου από το 1,9% που ήταν τον 2016.

Οι συυνολικές πωλήσεις οχημάτων στην χώρα αυξήθηκαν κατά 8% κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε και ανήλθαν στα 3,3 εκατομμύρια μονάδες σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της η Nissan η οποία διαθέτει μοντέλα προς πώληση όπως το Micra hatchback και το Sunny sedan στην Ινδία, πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει περισσότερα οχήματα SUV μοντέλα της κάτω από το εμπορικό σήμα της. Ξεκινώντας από το 2019 με το SUV Kicks, ενώ σχεδιάζει να πουλά και ηλεκτρικά μοντέλα σε μεταγενέστερο στάδιο.

Θα αναπτύξει επίσης μια σειρά από νέα αυτοκίνητα κάτω από το εμπορικό σήμα Datsun, που θα απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές με χαμηλό κόστος σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις όπου θα ξεκινήσει περισσότερες αντιπροσωπείες για την αύξηση των πψλήσεων ανάφερε ο Kangar.

H Nissan ανέκαμψε τη μάρκα Datsun το 2012 για να προσπαθήσει να καταγράψει το μερίδιο αγοράς στις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία. Ξεκίνησε τρία αυτοκίνητα Datsun στην χώρα κάνωντας αρχή το 2014 που στα πρώτα χρόνια ενίσχυσε τις πωλήσεις της εταιρείας αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτή την ορμή

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -