Επικράτηση του Andrea Mabellini στο Abarth Rally Cup

- Advertisement -

Ο μόλις 20χρονος Andrea Mabellini κατέκτησε τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Abarth Rally Cup που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Rally di Roma Capitale του ERC, τερματίζοντας παράλληλα στην 1η θέση της κατηγορίας R-GT και στη 2η θέση της κατηγορίας ERC2.

Για ακόμα μια φορά η Abarth αποδείχθηκε ως μια ιδανική επιλογή για νέους οδηγούς που θέλουν να εξελιχθούν στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Ο αγώνας με κέντρο την Ιταλική Πρωτεύουσας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος με πολύ γρήγορα, αλλά και τεχνικά κομμάτια. Ο νικητής του πρώτου αγώνα του Abarth Rally Cup 2020, είναι ο 20χρονος Ιταλός Andrea Mabellini με συνοδηγό τoν Nicola Arena. Το Ιταλικό πλήρωμα με το Abarth 124 rally της Napoca Rally Team, στο πλαίσιο του αγώνα Rally di Roma Capitale που ανήκει στο πρόγραμμα του ERC, κατέκτησαν παράλληλα την πρώτη θέση στην κατηγορία R-GT, αλλά και τη 2η στην κατηγορία ERC2.

O Mabellini τερμάτισε μπροστά από το 124 rally του Roberto Gobbin της Winner Rally Team, με την τρίτη συμμετοχή με Abarth 124 rally, εκείνη των Πολωνών Dariusz Polonski και Lukasz Sitek της Rallytechnology Team να εγκαταλείπει στο πρώτο σκέλος του αγώνα. Η νίκη του Mabellini επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την απόδοση του Σκορπιού σε δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας εξαιρετική δύναμη, πρόσφυση και κυρίως ισορροπία, ιδιαίτερα σε ειδικές διαδρομές με μεγάλη μεταβλητότητα στις συνθήκες, όπως είναι η ειδική Colli Romani. Παράλληλα ανέδειξε για ακόμα μια φορά το ξεχωριστό χαρακτηριστικό των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Abarth, τα οποία παραδοσιακά αποτέλεσαν ιδανικά οχήματα για αναδείξουν τις δυνατότητες τους νέοι, ταλαντούχοι οδηγοί.

Το Rally di Roma Capitale σηματοδότησε το ξεκίνημα της αγωνιστικής σαιζόν, όμως με συνθήκες που λόγω της πανδημίας του COVID-19 είναι πρωτόγνωρες, αφού δεν επετράπη η ύπαρξη θεατών στις ειδικές, ενώ εξαιρετικά περιορισμένη ήταν και η πρόσβαση στο service park.

Ο επόμενος αγώνας του Abarth Rally Cup 2020 είναι προγραμματισμένος για τις 13-15 Αυγούστου στη Λετονία, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν χωμάτινες επιφάνειες.

Δελτίο Τύπου

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -