Επιστροφή της McLaren στο IndyCar με εργοστασιακή συμμετοχή

- Advertisement -

H McLaren Racing έκανε το επόμενο βήμα για την πλήρη επιστροφή της βρετανικής εταιρίας στο πρωτάθλημα του IndyCar ανακοινώνοντας ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου της ομάδας Arrow McLaren SP.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, με την McLaren Racing να αποκτά το 75% της αμερικάνικης ομάδας, χωρίς να γίνονται γνωστοί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας. Η συμφωνία έγινε στον εναρκτήριο αγώνα του IndyCar στο Νάσβιλ του Τενεσί, στα μέσα της δεύτερης σεζόν της συνεργασίας της McLaren Racing με την Schmidt Peterson Motorsports.

Η ομάδα θα διοικείται από ένα νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τρεις διορισμένους της McLaren Racing μαζί με τους Sam Schmidt και Ric Peterson, υπό την προεδρία του Zak Brown, CEO της McLaren Racing. Ο Taylor Kiel, πρόεδρος της Arrow McLaren SP, θα συνεχίσει να ηγείται και να επιβλέπει τις λειτουργίες της ομάδας, αναφέροντας απευθείας στο διοικητικό συμβούλιο.

«Η ανακοίωση είναι ένα ισχυρό μήνυμα της μακροπρόθεσμης δέσμευσης μας στο IndyCar τόσο ως σειρά αγώνων ως και πλατφόρμα μάρκετινγκ για την McLaren Racing και τους χορηγούς συνεργάτες μας» δήλωσε ο Zak Brown.

Η McLaren επέστρεψε στο IndyCar το 2020, μετά από 40 χρόνια απουσίας, μέσω της Arrow McLaren SP, δημιουργώντας μια στρατηγική συνεργασία με τους χορηγούς Arrow Electronics και SPM, φέρνοντας τεχνική και μηχανική τεχνογνωσία στην προϋπάρχουσα ομάδα.

Ο Zak Brown ανάφερε επίσης: «Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στους Sam Schmidt και Ric Peterson οι οποίοι μαζί με την Arrows Electronics έχουν δημιουργήσει μια τρομερή ομάδα για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να εκπληρώνουμε την φιλοδοξία μας να διεκδικούμε συνεχώς νίκες στη σειρά αγώνων Indy και Indy500.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -