Επιστροφή του Kris Meeke με την Toyota

- Advertisement -

Η απότομη απομάκρυνση του Kris Meeke από την Citroen πριν ολοκληρωθεί το 2018 ήταν ένα από τα μεγάλα σοκ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Μάλιστα απειλούσε και την όλη σταδιοδρομία του οδηγού από την Βόρεια Ιρλανδία.

Το 2019 θα είναι πίσω στην ενεργό δράση με τα χρώματα της Toyota Gazoo Racing  και αυτό που απομένει είναι να περιμένουμε πως αυτή θα εξελιχθεί. Η υπογραφή με τους πρωταθλητές των κατασκευαστών αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τον 39χρονο που πιστεύει ακράδαντα ότι εξακολουθεί να έχει ό, τι χρειάζεται για να είναι ένας κανονικός ανταγωνιστής του WRC. Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο Meeke πρέπει να ταιριάξει την προσέγγισή του.

Έζησε μια ταραγμένη χρόνια ο προστατευόμενος από τον μύθο του WRC Colin McRae, ο Meeke δημιούργησε τη φήμη του για την άγρια ​​αποφασιστικότητα και την ικανότητά του να πιέζει στο όριο. Είναι μια προσέγγιση που έφερε επιτυχία: πέντε νίκες.

Αλλά αυτό του είχε κοστίσει κατά περιόδους. Υπήρξαν αρκετές συντριβές και λάθη. Η τεράστια σύγκρουση του στο Vodafone Rally de Portugal ώθησε τη Citroën να του διακόψει το συμβόλαιο στο μέσο της τελευταίας περιόδου.

Ο Meeke είχε αρκετό χρόνο να προβληματιστεί ενώ στο περιθώριο και το πλήρες πρόγραμμα του με την Toyota είναι η σωτηρία που προσεύχεται. Και είναι σχεδόν σίγουρα η τελευταία του ρίψη των ζαριών στο WRC. Πρέπει να δείξει επιτυχίες αυτή τη χρονιά.

Παράλληλα με τον νέο συνοδηγό του Seb Marshall, πρέπει να πιέσει για νίκες, αλλά πρέπει επίσης να βρει έναν τρόπο να κρατήσει το Yaris στο δρόμο.

Με τους συμπαίκτες του Ott Tänak και Jari – Matti Latvala για την εταιρεία, ο πειρασμός να προσπαθήσουμε να τους πετάξουμε θα είναι ισχυρός. Αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει αυτό το λάθος. Μια μετρημένη προσέγγιση είναι η μόνη απάντηση.

Στον επικεφαλής της ομάδας Tommi Mäkinen, ο Meeke έχει τον τέλειο μέντορα για να τον κρατήσει στην ευθεία και στενή παρακολούθηση. Ο Φινλανδός είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να πάρει το καλύτερο από την Meeke και να εξασφαλίσει ότι θα συμβάλει στην υπεράσπιση της κορώνας των κατασκευαστών της Toyota.

Όταν υπέγραψε τη συμφωνία του 2019, ο Meeke υπενθύμισε ότι ανταγωνίζεται στους μηχανισμούς της Toyota ως φιλόδοξος 16χρονος και τόνισε πως η καριέρα του έχει πλημμυρίσει.

Με μια τέτοια ιστορία, ο Meeke θα ελπίζει ότι αυτή η σεζόν θα ξαναρχίσει την καριέρα του στο WRC, αντί να την τερματίσει.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -