Επιβεβαιώθηκε αγώνας F1 στο Istanbul Park

- Advertisement -

Εδώ και κάποιες εβδομάδες ήταν στις πρώτες ειδήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ιδιαίτερα στο κορυφαίο του κομμάτι στην Formula 1 ότι στις συζητήσεις για τις προσθήκες στο φετινό καλεντάρι ήταν και αγώνας στην Τουρκία.

Οντως αυτό επιβεβαιώθηκε και η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον προσθήκες στο φετινό καλεντάρι. Η Formula 1 επιβεβαίωσε επίσης ότι το Κινεζικό Grand Prix, δεν θα διεξαχθεί το 2020.

Ετσι θα δούμε φέτος αγώνα στο Istanbul Park της Τουρκίας για πρώτη φορά μετά το 2011. Το Τουρκικό Grand Prix θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου, αμέσως πριν τον διπλό αγώνα στο Bahrain. Η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί με το Grand Prix στο Abu Dhabi, που θα διεξαχθεί στο Yas Marina Circuit στις 13 Δεκεμβρίου. Μετά την σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνονται 17 συνολικά αγώνες και ελέο κορωνοϊού αν όλα κυλίσουν ομαλά από τους 22 αρχικά αγώνες του ημερολογίου θα εχουμε 17.

Το Istanbul Park είναι μια από τις καλύτερες δημιουργίες του Hermann Tilke και θυμίζουμε ότι συγκρίθηκε με το Spa-Francorchamps εξασφαλίζοντας πολύ εγκωμιαστηκά σχόλεια και διαθέτει μερικές καλές στροφές.

Η αριστερή στροφή 1 έχει παρομοιαστεί με το περίφημο Corkscrew  της Laguna Seca αλλά διαθέτει και το περίφημο S do Senna που συναντάμε στο Interlagos.

Δεν είναι μόνο αυτό η ανηφορική στροφή στη μέση της πίσω ευθείας κέρδισε το ψευδώνυμο «Faux Rouge» για την ομοιότητα της με την ομόνυμη στροφή της βελγικής πίστας. Στην πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική και μοιάζει περισσότερο με την Advan-Bogen του Nurburgring.

‘Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα η πίστα από μόνη της είναι ένα κόσμημα και προσφέρει μεγάλες προκλήσεις και η επιστροφή της στο αγωνιστικό ημερολόγιο έστω και ελέο κορωνοϊού χαροποιεί οδηγούς και ομάδες.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -