Επιβλήθηκε πρόστιμο 5 χιλιάδες ευρώ στον Sebastien Vettel

- Advertisement -

Η καλή μέρα ή καλύτερα η καλή χρονιά φαίνεται από την αρχή. Κάτι όμως που δεν συμβαίνει για τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Sebastien Vettel.

Η φετινή χρονιά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον γερμανό πιλότο καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έχασε τους δυό εναρκτήριους αγώνες του πρωταθλήματος στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία.

Εκεί που ετοιμαζόταν για τον πρωτο του επίσημο αγώνα στην Αυστραλία παρουσιάστηκε μιά νέα αναποδιά στον Vettel καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα της Aston Martin, ενώ του επεβλήθηκε και πρόστιμο 5,000 ευρώ δια τον λόγο ότι οδήγησε ένα σκούτερ εντός πίστα κατα την διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών.

Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε μόλις 18 γύρους πριν αναγκαστεί να σταματήσει την AMR22, 15 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του FR1, με προβλήματα στον κινητήρα της Aston Martin.

Θέλοντας να επιστρέψει στο γκαραζ της ομάδας δανείστηκε ένα σκούτερ από τους κριτές που ήταν στο σημείο ο γερμανός πιλότος γεγονός που θεωρήθηκε ότι παραβίασε το άρθρο 26.7 του Αθλητικού κανονισμού με τους αγωνοδίκες να του επιβάλλουν το πρόστιμο των 5,000 ευρώ.

Στην ετυμηγορία τους, οι αγωνοδίκες σημείωσαν: « Στο τέλος της διαδικασίας του FP1, ο Sebastian Vettel  αναζήτησε τρόπο για να επιστρέψει στα pits. Στο σημείο εκεί ήταν ένας κριτής με ένα σκούτερ και ο γερμανός ρώτησε αν μπορούσε να οδηγήσει το μηχανάκι για να επιστρέψει στο γκαραζ της ομάδας, με τον κριτή να του δίνει το οκ. Ο Vettel πήρε το σκούτερ περιμένοντας τον κριτή να ανεβεί σε αυτό και να φύγουν. Ενώ ο κριτής προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το κέντρο του αγώνα ο γερμανός πιλότος έφυγε μόνος του»

«Εισερχόμενος στην πίστα παραβίασε το άρθρο 26.7 του Αθλητικού Κανονισμού της F1, το οποίο απαγορεύει σε οποιονδήποτε να βρίσκεται στην πίστα κατά την πεντάλεπτη περίοδο μετά το τέλος μιάς περιόδου, με εξαίρεση το ειδικά προσδιορισμένο προσωπικό»

Παρά το δύσκολο ξεκίνημα της σεζον ο γερμανός πιλότος νοιώθει αισιόδοξος για την συνέχεια της χρονιάς.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -