Επτά οδηγοί με την Peugeot Sport στο WEC

- Advertisement -

Η Peugeot Sport μετά τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα του Hypercar του πρωτότυπου με το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τις πληροφορίες που αποκάλυψε για τα χαρακτηριστικά του συστήματος μετάδοσης κίνησης LMH, ανακοίνωσε τα ονόματα επτά οδηγών που θα βρεθούν πίσω από το νέο της αγωνιστικό για το WEC και το Le Mans. Ανάμεσά τους συναντάμε και τον Kevin Magnussen.

Οι επτά οδηγοί που επιβεβαιώθηκαν από την γαλλική μάρκα είναι οι Γάλλοι Loic Duval και Jean-Eric Vergne, οι βρετανοί Paul di Resta και James Rossiter, οι Mikkel Jensen και Kevin Magnussen από την Δανία και ο Αμερικανός Gustavo Menezes. Οι έξι από αυτούς είναι οι επίσημοι οδηγοί ενώ ο βρετανός James Rossiter θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός και οδηγός του προσομοιωτή και όλοι μαζί θα συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του νέου hypercar και θα συνεργαστούν με την Peugeot Sport, στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ζαν-Μαρκ Φινότ, Διευθυντής, Stellantis Motorsport: “Η ποιότητα της σχέσης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στο έργο είναι θεμελιώδης. Πέρα από τις ατομικές αγωνιστικές τους ικανότητες, τα κύρια κριτήρια που λάβαμε υπόψη κατά την αξιολόγηση και τη συζήτηση με τους οδηγούς ήταν οι δεσμοί που έχουν μεταξύ τους, η νοοτροπία τους και η ικανότητά τους να συνεργάζονται για να παρακινήσουν και να βοηθήσουν στην προώθηση της ομάδας, επειδή ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στους αγώνες αντοχής. Θέλαμε επίσης να διαπιστώσουμε ότι είδαν τη δέσμευσή τους μαζί μας ως προτεραιότητα και όχι απλώς ως μια γραμμή στο βιογραφικό τους.»

Olivier Jansonnie, WEC Τεχνικός Διευθυντής στην Peugeot Sport: “Εξετάσαμε όλα τα πρωταθλήματα αγώνων αντοχής που έχουν οργανωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν λαμβάναμε υπόψη μόνο τα ατομικά αποτελέσματα. Εξετάσαμε επίσης την ταχύτητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία ενός μεγάλου καταλόγου οδηγών, επειδή ψάχνουμε για ένα line-up που δένει μαζί καλά, με ένα εκλεκτικό μείγμα των επερχόμενων νέων και έμπειρους αγωνιστές με αποδεδειγμένες δεξιότητες ανάπτυξης, ειδικά στον τομέα των υβριδικών τρένων ισχύος.”

Frédéric Lequien, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA: “Η Peugeot Sport έχει ανακοινώσει μια εξαιρετικά ισχυρή σειρά οδηγών για την επίθεσή της στο WEC και είναι φανταστικό να δούμε τη μάρκα να κάνει συνεχή πρόοδο με το Hypercar τους. Η δύναμη και η εμπειρία στους επιλεγμένους οδηγούς τους είναι ασυναγώνιστες και σίγουρα θα είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται στην πίστα. Ευχόμαστε στην Peugeot Sport συνεχή επιτυχία στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στο πρωτάθλημα το 2022”

Οι επτά οδηγοί είναι:

Loic Duval (38 ετών): Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA και νικητής του Le Mans / Πρώην Πρωταθλητής της Formula Nippon και της Formula Campus.

Κevin Magnussen (28): 118 εκκινήσεις στη Formula 1 / Πρώην Πρωταθλητής Formula Ford Δανίας και Formula Renault 3.5.

JeanEric Vergne (30): 58 εκκινήσεις στη Formula 1 / Δύο φορές Πρωταθλητής της Formula Ε / Πρώην Πρωταθλητής της βρετανικής Formula 3 και της Formula Campus.

Paul di Resta (34): 59 εκκινήσεις στη Formula 1 / Νικητής του Le Mans (LMP2) / Πρώην Πρωταθλητής Formula 3 Euro Series και DTM.

Mikkel Jensen (26): Πρώην Πρωταθλητής ADAC Formel Masters και ELMS (LMP3).

Gustavo Menezes (26): Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA (LMP2) και νικητής του Le Mans (LMP2).

James Rossiter (37): Αναπληρωματικός οδηγός και οδηγός του προσομοιωτή. Εμπειρία αγώνων μονοθέσιων (Super Formula, κ.λπ.) και αγώνων αντοχής (Super GT, LMP1, LMP2 κ.λπ.) / οδηγός δοκιμών Formula 1 και εφεδρικός οδηγός.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -