ERC Ράλι Ακρόπολις, 1η μέρα: Προηγείται ο Graig Breen

- Advertisement -

Ο Graig Breen σημείωσε ακόμα έναν κορυφαίο χρόνο κέρδισε το 2ο πέρασμα από το Ψαρί, και ολοκλήρωσε 1ος την πρώτη ημέρα του Ασφάλτινου μέρους του Ράλι Ακρόπολις στο ντεμπούτο του Peugeot 208 T16 R5, με διαφορά 14,7 δλ. από τον Bryan Bouffier. Ο Γάλλος οδηγός προηγείται με μόλις 0,3 δλ. του Kajetan Kajetanowicz ενώ ο Εsapekka Lappi ολοκλήρωσε την ημέρα 43,8 δλ. πίσω από τον επικεφαλής Breen, στην 4η θέση.

Rally Acropolis AbbrinkΜε αυτό το προβάδισμα ο Ιρλανδός Craig Breen της εργοστασιακής Peugeot μόνο ασφαλής δεν πρέπει να αισθάνεται  για τη νίκη ενόψει του δεύτερου, χωμάτινου σκέλους αύριο Κυριακή που περιλαμβάνει εξι χωμάτινες ε.δ. τρείς επαναλαμβανόμενες ώστε να ολοκληρωθεί ο 3ο φετινός αγώνας του ERC.

Αντίθετα, η 5η θέση είναι ανοιχτή μεταξύ των Vasily Gryazin και Bruno Magalhaes, όπως και η 7η θέση στη μάχη των δύο Τσέχων, Jaromir Tarabus και Jaroslav Οrsak, με δύο τσέχικα Skoda Fabia S2000!

Στο τέλος της 6ης ειδικής ο πρωτοπόρος Breen δήλωσε: «Ήταν δύσκολη, και σε κάποια σημεία γλιστερή ειδική. Θα ήταν ιδανικό να διατηρήσουμε το προβάδισμα. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

Acropolis BufierΟ Bouffier, από την πλευρά του, είπε πως «εντέλει δεν ήταν άσχημα. Στην τελευταία ειδική μας έπιασε η βροχή για περίπου 2 χλμ. Ελπίζω αύριο να πάμε καλύτερα και να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας» και ο Kajetanowicz ότι «ήταν καλή ημέρα για μας. Την ευχαριστήθηκα. Το αυτοκίνητο ήταν καλό και η ομάδα δούλεψε υποδειγματικά. Αύριο θα είναι άλλο ράλι, μικρό, αλλά δύσκολο».

LAPP_041Ο Esapekka Lappi τόνισε: «Μέχρι στιγμής είναι στεγνά. Μόλις όμως πέσουν οι πρώτες σταγόνες στο παρμπρίζ, τρομάζεις. Για αυτό και πήγα πιο προσεκτικά στο τέλος. Αύριο θα πιέσω. Θα προσπαθήσω να πιάσω τον Craig, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω τουλάχιστον να βρεθώ στο πόντιουμ».

Στη μάχη της 5ης θέσης ο Gryazin δήλωσε πως «είμαι πολύ κουρασμένος, η ειδική δεν ήταν καλή για εμάς, είχα φοβερό πονοκέφαλο» και ο Magalhaes τα εξής: «Άρχισε πάλι η βροχή. Το στήσιμό μας είναι για στεγνό, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την επίδοσή μας. Η 6η θέση είναι πολύ καλό αποτέλεσμα, με δεδομένο πως έχω κάνει μόνο έξι ράλι τον τελευταίο καιρό».

KAJETANOWICZ_040Σε μονομαχία των εργοστασιακών Peugeot 208 T16 R5

Να τονιστεί ότι το ράλι Ακρόπολις την σημερινή μέρα εξελίχθηκε σε μονομαχία των δύο εργοστασιακών Peugeot 208 T16 R5. Ο Crain Breen κέρδισε το πρωινό πέρτασμα στο “Ψαρί 1” και μείωσε την διαφορά του από τον Ολλανδο Kevin Abbring. Με την ολοκλήρωση του πρωινού loop των ασφάλτινων ειδικών διαδρομών της Κορινθίας η διαφορά ήταν στα +2,9 δευτερόλεπτα  για τον Ολλανδό πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης

Τα αυτοκίνητα μετά το μεσημβρινό σέρβις στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι ξεκίνησαν για το δεύτερο πέρασμα από τις ε.δ και την ολοκλήρωση του σκέλους. Άμεση ήταν η αντίδραση του Kevin Abbring ανταποκρίθηκε στην επίθεση του ομολόγου του στην Peugeot, Craig Breen, κερδίζοντας την κατά τόπους βρεγμένη 4η ειδική διαδρομή, και πρώτη του απογευματινού loop. Ο Ολλανδός ήταν 2,9 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Ιρλανδού -καθώς στην κατάταξη της ειδικής μεταξύ τους μεσολάβησε ο Kajetan Kajetanowicz στα 2,3 δευτ.- κι έτσι στη γενική κατάταξη διεύρυνε το προβάδισμά του στα 5,8.

GRYAZIN_042Αποχώρηση Kevin Abbring στην πρωτοπορία ο Craig Breen

Ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης του κινητήρα του Peugeot 208 T16 R5 στην 5η ειδική του Ράλι Ακρόπολις ανάγκασε τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Kevin Abbring στην εγκατάλειψη και ταυτόχρονα αναβάθμισε τον ομόλογό του στην εργοστασιακή Peugeot, Craig Breen, στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Την ειδική, στο δεύτερο πέρασμα από το Αγιονόρι, υπό ελαφρά βροχή, κέρδισε ο Bryan Bouffier με διαφορά 2,5 δευτ. από τον Breen, 3,8 δευτ. από τον Esapekka Lappi και 5,7 δευτ. από τον Kajetan Kajetanowicz. Ως αποτέλεσμα, ο Γάλλος πλησίασε τον Πολωνό της ομάδας Lotos σε απόσταση μόλις ενός δευτερολέπτου, σε αυτή που έγινε τώρα μάχη για τη δεύτερη θέση – και ίσως και για την πρώτη, στις χωμάτινες ειδικές της Κυριακής.
Στο τέλος της ειδικής έγινε γνωστό ότι η Peugeot αναγκάστηκε να αποφασίσει την εγκατάλειψη του Kevin Abbring από το σημερινό σκέλος, διότι ο κινητήρας ανέβαζε θερμοκρασία. «Πέρασα τον Abbring στην ειδική, μάλλον είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα», είπε στον τερματισμό της ειδικής ο Breen.

TARABUS_035Ο Κύπριος Χαράλαμπος Τιμοθέου

Με την ολοκλήρωση της μέρας ο Χαράλαμπος Τιμοθέου βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στα πληρώματα της κατηγορίας των αυτοκινήτων παραγωγής και στην 22η θέση γενικής. Πρωτοπόρος στην κατηγορία είναι οι Tibor Erdi / Attila Taborszki ακολουθούμενος από τους Vitaly Pushkar / Ivan Mishyn και Martin Hudec / Petr Picka . Η διαφορά του Τιμοθέου που έχει για συνοδηγό τον Παναγιώτη Σιάλο από τον πρωτοπόρο στην κατηγορία είναι στο +2:32.8.

Acropolis-2Δηλώσεις με το πέρας της πρώτης μέρας

#1 BOUFFIER Bryan/PANSERI Xavier CITROEN DS3 RRC : «Εντέλει δεν ήταν άσχημα. Στην τελευταία ειδική μας έπιασε η βροχή για περίπου 2 χλμ. Ελπίζω αύριο να πάμε καλύτερα και να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας.»

# 2 BREEN Craig/MARTIN Scott PEUGEOT 208 T16 R5: «Ήταν δύσκολη, και σε κάποια σημεία γλιστερή ειδική. Θα ήταν ιδανικό να διατηρήσουμε το προβάδισμα. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα.»

# 3 LAPPI Esapekka/FERM Janne SKODA Fabia S2000: «Μέχρι στιγμής είναι στεγνά. Μόλις όμως πέσουν οι πρώτες σταγόνες στο παρμπρίζ, τρομάζεις. Για αυτό και πήγα πιο προσεκτικά στο τέλος. Αύριο θα πιέσω. Θα προσπαθήσω να πιάσω τον Craig, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω τουλάχιστον να βρεθώ στο πόντιουμ.»

# 4 KAJETANOWICZ Kajetan/BARAN Jaroslaw FORD Fiesta R5: «Πολύ καλύτερα τώρα. Ήταν καλή ημέρα για μας. Την ευχαριστήθηκα. Το αυτοκίνητο ήταν καλό και η ομάδα δούλεψε υποδειγματικά. Αύριο θα είναι άλλο ράλλυ, μικρό, αλλά δύσκολο.»

# 5 GRYAZIN Vasily/EREMEEV Dmitry FORD Fiesta S2000: «Είμαι πολύ κουρασμένος, η ειδική δεν ήταν καλή για εμάς. Είχα φοβερό πονοκέφαλο.»

# 7 MAGALHAES Bruno/MAGALHAES Carlos PEUGEOT 207 S2000: «Άρχισε πάλι η βροχή. Το στήσιμό μας είναι για στεγνό, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την επίδοσή μας. Η 6η θέση είναι πολύ καλό αποτέλεσμα, με δεδομένο πως έχω κάνει μόνο έξι ράλλυ τον τελευταίο καιρό.»

# 9 TARABUS Jaromir/TRUNKAT Daniel SKODA Fabia S2000: «Όλα πήγαν καλά. Γλιτώσαμε τη βροχή, αύριο πιστεύω να το ευχαριστηθούμε περισσότερο στο χώμα.»

# 10 CONSANI Robert/LANDAIS Vincent PEUGEOT 207 S2000: «Δεν ήταν καλή ημέρα. Είχα προβλήματα με το αυτοκίνητο, με μένα και, τώρα, με τη βροχή.»

# 11 RAOUX Jean Michel / MAGAT Laurent PEUGEOT 207 S2000: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Η αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Τώρα ξαναβρίσκω τη συγκέντρωσή μου και μπορώ πάλι να πιέσω.»

# 27 SLAVOV Todor / ILIEV Petar RENAULT Clio R3: Eγκατέλειψε από έξοδο στην 5η ε.δ.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΔ6 – ΨΑΡΙ 2)

1. Breen-Martin (Peugeot 208 T16 R5) 1:04:08.7
2. Bouffier-Panseri (Citroen DS3 RRC) +14.7
3. Kajetanowicz-Baran (Ford Fiesta R5) +15.0
4. Lappi-Ferm (Skoda Fabia S2000) +43.8
5. Gryazin-Eremeev (Ford Fiesta S2000) +1:53.1
6. Magalhaes-Magalhaes (Peugeot 207 S2000) +2:03.5
7. Tarabus-Trunkat (Skoda Fabia S2000) +2:37.0
8. Orsak-Smeidler (Skoda Fabia S2000) +2:37.9

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -