
O Αυστριακός πολυπρωταθλητής με 11 τίτλους στην καριέρα του Raimund Baumschlager κέρδισε την 4η ε.δ και πήρε την πρωτοπορία του 31ου Jännerrallye Αυστρίας με το SKODA Fabia Super 2000.
Παρά την ποινή των 10 δευτερολέπτων που χρεώθηκε για γρήγορη εκκίνηση στην 2η ε.δ. το πρωινό ο τοπικός ήρωας γνωρίζοντας τις συνθήκες του αγώνα ρίσκαρε και ξεκίνησε το δεύτερο Loop με ελαστικά χωρίς καρφιά σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος των ανταγωνιστών του που επέλεξαν τα ελαστικά με καρφιά.
Οι καιρικές συνθήκες είναι πιο βελτιωμένες, το ρίσκο που ανέλαβε ο Baumschlager του βγήκε ήταν 8.6s γρηγορότερος από το Τσέχο Πρωταθλητή Václav Pech και ταχύτερος από ό, τι ο πάλαι ποτέ Kajetan Kajetanowicz κατά 18.2s.
Ο Πολωνός ψάχνει ακόμη να βρει γραμμή οδήγησης «Τώρα είναι καλύτερο το κράτημα, αλλά δεν έχω ένα καλό ρυθμό,», δήλωσε ο οδηγός του Ford Fiesta R5 Kajetanowicz. “Ακόμα δεν ξέρω πού είναι ο πάγος. Το αυτοκίνητο είναι ακόμα νέο για μένα έτσι δεν είναι εύκολο, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες.»
Οι Robert Consani και Kornél Lukács είχαν περιστροφές κατά τη διάρκεια του δεύτερου τους περάσματος από την ε.δ. Pierbach, ενώ Harrach είπε ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την οδήγηση του. “Αυτός δεν είναι ο τρόπος οδήγησης μου – ελπίζω να είμαι καλύτερος στη συνέχεια,” είπε ο Αυστριακός. Από την άλλη ο επίσης Αυστριακός Aigner, του οποίου το Peugeot 207 Super 2000 είναι εφοδιασμένο με ένα αυτοσχέδιο πλαστικό ανεμοθώρακα στο πίσω μέρος μετά από μια προηγούμενη απροσεξία του, είπε: «Αν και ο δρόμος είναι κατάσπαρτος από ελαστικό ήταν στα σίγουρα πιο ασφαλή επιλογή. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει πάγος αλλά θεωρώ λίγο υπερβολικά επιφυλακτική νομίζω την τακτική που ακολουθούμε.»
Ο Jan Cerný ανέφερε ότι βγήκε έξω από τον δρόμο αρκετές φορές με το Subaru Impreza R4 STI, ενώ ήταν επίσης μια ταραγμένη ε.δ. και για το Robert Kubica, που υπέστη διάτρηση του εμπρός δεξιού ελαστικού όταν κτύπησε σε βράχο επτά χιλιόμετρα από την έναρξη της ε.δ. των 18.99 χλμ τραυματίζοντας και τα ψαλίδια της ανάρτησης. Στο τέρμα της διαδρομής ήταν 22.4s πίσω από τον Baumschlager και 4ος γενικής με το M-Sport Ford Fiesta RRC