Ετοιμος να «μιμηθεί» τον πατέρα του ο Mick Schumacher

- Advertisement -

Ο Mick Schumacher είναι περήφανος που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του καθώς ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού την F1 στο Μπαχρέιν αυτή την βδομάδα.

Το νεαρό αστέρι της Haas χαιρετίζει το «εκπληκτικό συναίσθημα» να φέρει το διάσημο αυτό όνομα πίσω στους αγώνες μετά την αποχώρηση του μπαμπά Michael Schumacher.

O Michael Schumacher θεωρείται από τους πιο πετυχημένους οδηγούς της F1 κατακτώντας πολλές νίκες και τίτλους επτά στο σύνολο που κρατούσαν για χρόνια μέχρι που πέρυσι ισοφάρισε αυτό το ρεκόρ ο Lewis Hamilton.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο 21 ετών Mick Schumacher ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στην F1 με την ομάδα της Haas. Σύμπτωση αυτό στην ίδια ηλικία που έκανε το ντεμπούτο του και ο μεγάλος Michael  και ο Schumacher jnr έσπευσε να μιλήσει για αυτή την υπερηφάνεια του.

Ερωτηθείς πως θα χειριστεί τη μεταφορά της κληρονομιάς του πατέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανάφερε στο BBC. «Είναι κίνητρο και περηφάνεια. Χαίρομαι που είμαι εδώ…Είμαι ευτυχής που επανέφερα το όνομα Schumacher στην F1».

«Το έχω κάνει με πρωτάθλημα στην πλάτη μου, έτσι έχουμε αποδείξει ότι είμαι σε θέση να οδηγήσω ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ετσι δεν αισθάνομαι πίεση από αυτό.»

Ο Mick Schumacher ήταν πίσω από το τιμόνι στις επίσημες δοκιμές πριν από την έναρξη της χρονιάς αλλά η πραγματική σκήρή δουλειά ξεκινά από αυτό το Σαββατοκύριακο με τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

Θα οδηγεί ένα αγωνιστικό της Haas μαζί με τον Nikita Mazepin με το δίδυμο των οδηγών να έχει αντικαταστήσει τους Kevin Mangnousen και Roman Grozian.

«Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να είμαι με την ομάδα και να ξέρω ότι αυτό  πλησιάζει με τον πρώτο αγώνα στην F1. Πήρα το πάσο μου το σωστό κόκκινο πάσο της F1 και είπα Ουάου»

«Θυμάμαι που είδα τον πατέρα μου να έχει πολλά και πάντα ήθελα ένα, δεν πήρα ένα από τα δικά του όμως. Εχω τώρα ένα δικό μου και είναι εκπληκτικό και ανυπομονώ πραγματικά για αυτό»

Ο Mick Schumacher πήρε ακόμη μια συναισθηματική απόφαση στην αρχή της χρονιάς για να συνεχίσει με την κληρονομιά του πατέρα του, επιλεγοντας το “MSC” στις οθόνες χρόνου και όχι το αναμενόμενο “SCH”.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του πατέρα του στην F1, υπήρξε ένας Schumacher στους αγώνες ο αδελφός του Ralf και ως εκ τούτου το “SCH” δεν ήταν διαθέσιμο με τον Michael να επιλέγει να αναλάβει το “MSC”.

Ο Mick φυσικά είναι τώρα ο μόνος Schumacher στο άθλημα και ως εκ τούτου είχε την επιλογή του από τα αρχικά αλλά επέλεξε να κολλήσει με τα γράμματα του πατέρα του και να χρησιμοποιεί το “MSC”

«Είναι αρκετά συναισθηματικό για μένα να βλέπω ξανά το “MSC” στην οθόνη χρόνου είπε κατά την διλαρκεια των δοκιμών πριν από την έναρξη της χρονιάς. Είναι ένας ιδιαίτερος δεσμός που έχω σε αυτό και ελπίζω ότι είναι ωραίο για όλους να το βλέπουν εκεί»

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας του Mick αποσύρθηκε από τους αγώνες το 2012 αλλά υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό σε ατύχημα κατά τη διάρκεια σκί ένα χρόνο αργότερα.

Τραυματίστηκε σε κεφάλι υποβλήθηκε σε δυό χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε σε ιατρικό κώμα για έξι μήνες.

Τώρα βρίσκεται στο σπίτι του στην Γενεύη της Ελβετιάς ενώ οι ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του ήταν και είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό. Αν και ένα νέο ντοκυμαντέρ που πρόκειται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες θα μπορούσε να ρίξει λίγο φώς στην υγεία του.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -