Εξτρατεία για την ανοικοδόμηση νοσοκομείου ξεκίνησε η οργάνωση του Ράλι Κροατίας

- Advertisement -

Το Ράλι Κροατίας που θα πραγματοποιηθεί 22-25 Απριλίου ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία για την ανοικοδόμηση ενός νοσοκομείου το οποίο καταστράφηκε από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την χώρα στα τέλη του προηγούμενου χρόνου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier, ο Thierry Neuville και ο Teemu Suninen υποστήριξαν μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων για την ανοικοδόμηση του Γενικού Νοσοκομείου Dr Ivo Pedisic στο Sisak.

Απέχει 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, η οποία φιλοξενεί τον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA.

Σε συνεργασία με τον Κροατικό Ερυθρό Σταυρό, η οργάνωση του αγώνα έκανε έκκληση σε οπαδούς του WRC σε ολόκληρο τον κόσμο να στηρίξουν την ανθρωπιστική εκστρατεία “μαζί για κοινό στόχο” μετά από δυο σεισμούς που έπληξαν την κεντρική Κροατία για δυο ημέρες στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Daniel Šaškin προέτρεψε την κοινότητα του WRC να σκάψει βαθιά για να παρέχει βοήθεια.

“Από την αρχή της διοργάνωσης και της μεταφοράς του WRC στην Κροατία, προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα για να προσφέρουμε πρόσθετη συμβολή στην κοινότητά μας μέσω των εκστρατειών μας”, εξήγησε.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το όραμά μας για τον αγώνα από την αρχή υπερβαίνει τα όρια του αθλητικού ανταγωνισμού. Εκτός από την προώθηση της χώρας μας και την πλούσια τουριστική προσφορά, είμαστε θετικοί ότι μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να δείξουν ξανά τη μεγάλη τους καρδιά και να βοηθήσουν μαζί σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη βοήθειας”.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Tomislav Dujmenovic σκιαγράφησε τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών.

“Τα κτίρια των νοσοκομείων, ο ιατρικός εξοπλισμός, η απογραφή και οι προμήθειες φαρμάκων υπέστησαν ζημιές. Με το πέρασμα του χρόνου, προσπαθούμε να οργανώσουμε και να παρέχουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους της κομητείας Sisak-Moslavina.

“Σίγουρα θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια, χρόνος και πόροι για να αρχίσει το νοσοκομείο να εργάζεται και πάλι με πλήρη δυναμικότητα”, ανέφερε.

Όποιος επιθυμεί να δωρίσει στο ταμείο του νοσοκομείου μπορεί να κάνει μια πληρωμή στον τραπεζικό λογαριασμό παρακάτω. Η εξτρατεία ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου.

Zagrebačka Banka D.D.
Account name: Croatian Red Cross
Account number: HR2023600001502892305
Swift Code: ZABAHR2X
Reference number: 773; Swift: 773
Description of payment: Croatia Rally for Sisak hospital

ΠΗΓΗ: wrc.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -