
Στο πένθος βυθίστηκε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για ακόμη μια φορά καθώς η Maria de Villota βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που βρισκόταν για την παρουσίαση του βιβλίου της στη Σεβίλλη.
Μια είδηση που πραγματικά συγκλονίζει και σκορπάει θλίψη με το άκουσμα της σήμερα το πρωί και ουδείς είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Η 33χρονη Ισπανίδα βρισκόταν εκεί για την παρουσίαση του βιβλίου της «Life is a gift» «Η ζωή είναι δώρο», το οποίο είχε γράψει μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε τον Ιούλιο του 2012 κατά τη διάρκεια δοκιμών με την Marussia.
Τότε η Ισπανίδα είχε «χάσει» το δεξί της μάτι. Μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, η οικογένειά της επιβεβαίωσε την τραγική είδηση: “Η Μαρία μας άφησε. Έπρεπε να πάει στον ουρανό, όπως οι άγγελοι. Ευχαριστούμε το Θεό που μας επέτρεψε να ζήσουμε μαζί της ενάμιση χρόνο ακόμη”.
Η De Villota ήταν κόρη του πρώην οδηγού της Formula 1, Emilio de Villota Jr, γεννήθηκε στη Μανδρίτη το 1980 και η καριέρα της ξεκίνησε το 2001 με την Ισπανική F3. Στη συνέχεια πέρασε από το Ευρωπαϊκό Ferrari Challenge, το WTCC, το Ισπανικό Πρωτάθλημα GT, Euroseries 3000, Formula Palmer Audi και από τη Superleague Formula.
Η Ισπανίδα έγινε η δεύτερη γυναίκα που δοκίμασε μοντέρνο μονοθέσιο της Formula 1, όταν οδήγησε την Renault R29 στο Paul Ricard τον Αύγουστο του 2011. Η πρώτη ήταν η Katherine Legge έξι χρόνια πριν.To 2012 η Ισπανίδα οδηγός εντάχθηκε στο ρόστερ της Marussia ως οδηγός δοκιμών, αλλά το ατύχημα στο Duxford έβαλε τέλος στην καριέρα της.
Σοκ προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος της πρώην πιλότου της Marussia, Maria de Villota, στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι πιλότοι της Formula 1 πληροφορήθηκαν το τραγικό νέο κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία και αμέσως έσπευσαν να εκφράσουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον απρόσμενο χαμό της 33χρονης Ισπανίδας.
Σοκαρισμένος ήταν ο Fermando Alonso στις δηλώσεις του: «Δεν ξέρω τι να πω, θα πρέπει να προσευχηθούμε για τη Μαρία και για την οικογένεια της. Ήταν ένα πρόσωπο που όλοι αγαπούσαν. Δεν έχω τι να πω», ήταν τα λόγια του Ισπανού πιλότου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δηλώσεις της Ferrari: «Τραγικά νέα για τον θάνατο της πιλότου, Maria de Villota, οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια της και στους φίλους της».
Mercedes: «Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της και στους φίλους της».
Sauber: «Είχε μια τραγική εμπειρία, όμως είχε το κουράγιο να συνεχίσει και να μιλήσει για αυτό».
Lotus: «Είμαστε βαθύτατα στεναχωρημένοι με τα νέα για τον θάνατο της πρώην πιλότου, Maria de Villota. Όλοι στην ομάδα στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της και στους φίλους της. Οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς, αυτή τη δύσκολη στιγμή».
Red Bull: «Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι με τον χαμό της De Villota».