F1 GP Brazil: Επίδειξη δύναμης Vettel και Pole Position στη βροχή

- Advertisement -

Με το Q3 να ξεκινάει με 40 λεπτά καθυστέρηση, η τελευταία pole position της χρονιάς πήγε δικαιωματικά στον Sebastian Vettel, ο οποίος με την Red Bull εξαφάνισε κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό στο βροχερό Interlagos καθώς άφησε τον δεύτερο Nico Rosberg με τη Mercedes επτά δέκατα πίσω του.

Ο γερμανός πιλότος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε επίδειξη δύναμης και στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στη Βραζιλία με έναν εκπληκτικό γύρο στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 με τα ενδιάμεσα ελαστικά κατάφερε πολύ εύκολα να πάρει την 9η pole μέσα στο 2013 και την 39η της καριέρας του.

interlagos-1Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με ελαφριά βροχή και την πίστα του Interlagos βρεγμένη τόσο, όσο χρειαζόταν για τα ενδιάμεσα ελαστικά. Η θερμοκρασία ήταν στους 19 βαθμούς τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στην επιφάνεια της ασφάλτου.

Όταν άναψε το πράσινο φως όλοι βγήκαν αμέσως στην πίστα καθώς οι προβλέψεις μιλούσαν για βροχή στη συνέχεια της περιόδου. Μετά από 5 λεπτά στη διαδικασία η βροχή δυνάμωσε κι έτσι οι χρόνοι δεν μπορούσαν να βελτιωθούν. Όμως στα τελευταία 5 λεπτά της περιόδου η βροχή κόπασε και οι χρόνοι βελτιώθηκαν. Από το Q2 έμειναν εκτός οι Maldonado, Gutierrez, Pic, Van Der Garde, Bianchi, Chilton.

Brazilian Grand Prix, Interlagos, Sao Paulo 21 - 24 November 201Στο Q2 είχαμε πολύ ελαφριά βροχή και για μία ακόμα περίοδο οι Red Bull και Mercedes έδιναν μάχη για την κορυφή. Σε αυτήν την περίοδο ο Romain Grosjean με τη Lotus βρέθηκε τελικά στην κορυφή της κατάταξης έχοντας πίσω του τους Vettel και Alonso. Στο τελευταίο λεπτό του Q2 οι πιλότοι είχαν αρχίσει να πιέζουν πολύ για την είσοδό τους στο Q3 με τον Sergio Perez να το παρακάνει και να καταστρέφει την McLaren. Εκτός 10άδας έμειναν οι Sutil, Button, Perez, Bottas, Di Resta και Kovalainen.

InterlagosΓια μια ακόμα περίοδο οι Red Bull και Mercedes έδιναν μάχη για την κορυφή με τον Vettel να δίνει τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά και τους Rosberg, Hamilton και Webber να ακολουθούν. Η δράση ήταν έντονη από το πρώτο λεπτό, ωστόσο ο Γερμανός πιλότος ήταν αυτός που ξεχώρησε μέχρι… το τέλος.

Πίσω από τον Γερμανό τον 2ο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Nico Rosberg ενώ την 3η ταχύτερη επίδοση σημείωσε ο Fernando Alonso σε μια περίοδο που η βροχή έπαιξε τα δικά της παιχνίδια κλείνοντας έτσι εντυπωσιακά την τελευταία κατατακτήρια περίοδο της χρονιάς.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Webber, Hamilton, Grosjean, Ricciardo, Vergne, Massa και Hulkenberg.

Η δράση συνεχίζεται την Κυριακή στις 18:00 με τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:
1 Sebastian Vettel RED BULL 1:28.830

2 Nico Rosberg MERCEDES 1:29.021

3 Lewis Hamilton MERCEDES 1:29.181

4 Mark Webber RED BULL 1:29.215

5 Fernando Alonso FERRARI 1:29.426

6 Jean-Eric Vergne TORO ROSSO 1:30.070

7 Daniel Ricciardo TORO ROSSO 1:30.137

8 Nico Hulkenberg SAUBER 1:30.660

9 Felipe Massa FERRARI 1:30.79

10 Romain Grosjean LOTUS

11 Heikki Kovalainen LOTUS 1:27.456

12 Paul di Resta FORCE INDIA 1:27.798

13 Valteri Bottas WILLIAMS 1:27.954

14 Sergio Perez MCLAREN 1:28.269

15 Jenson Button MCLAREN 1:28.308

16 Adrian Sutil FORCE INDIA 1:28.586

17 Pastor Maldonado WILLIAMS 1:27.367

18 Esteban Gutierrez SAUBER 1:27.445

19 Charles Pic CATERHAM 1:27.843

20 Giedo Van der Garde CATERHAM 1:28.320

21 Jules Bianchi MARUSSIA 1:28.366

22 Max Chilton MARUSSIA 1:28.950

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -