Φαβορί η Hyundai στο Βέλγιο με το Thierry Neuville

- Advertisement -

Το ενδιαφέρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μεταφέρεται 13-15 Αυγούστου στο Βέλγιο για ένα καθαρά ασφάλτινο αγώνα μετά από τον ασφάλτινο αγώνα της Κροατίας που είχαμε τον Μάρτιο.

Είναι η πρώτη φορά που το Βέλγιο φιλοξενεί αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και το ενδιαφέρων για συμμετοχές είναι αρκετά μεγάλο καθώς ανήλθαν στις 108 από 35 χώρες.

Αν και το ράλι Ιπρ ξεκίνησε την ιστορία του το 1965, εντούτοις ποτέ δεν αποτέλεσε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και στην παρθενική του εμφάνιση ο αγώνας θα περιλαμβάνει 20 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 310.92 χλμ. Mάλιστα μέρος των Ειδικών Διαδρομών θα διεξαχθούν στη θρυλική πίστα του Σπα που φιλοξενεί τη Formula 1, συμπεριλαμβανομένης και της φημισμένης στροφής “Eau Rouge” όπως η power stage, όπου η είσοδος θα είναι με εισιτήριο.

Όπως προαναφέραμε και στην αρχή ο αγώνας είναι ασφάλτινος και είναι το τελευταίο ραντεβού πριν από το Ράλι Ακρόπολις που είναι προγραμματισμένο το φθινόπωρο μεταξύ 9-12 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

H ομάδα της Toyota πηγαίνει με τον αέρα του πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα, τόσο των οδηγών όσο και των κατασκευαστών και δίνει το παρόν με 4 Yaris WRC, έχοντας ολοκληρώσει ένα κύκλο δοκιμών, ακόμα και κάτω από βρόχινες συνθήκες.

Με το Νο 1 στις πόρτες οι Ogier-Ingrassia που βρίσκονται επικεφαλής τη βαθμολογίας, με το Νο 33 οι  Εvas-Martin και με το Νο 69 οι νικητές του προηγούμενου αγώνα, Rovanpera-Halttunen.

Το 4ο Yaris WRC είναι για τον Katsuta με συνοδηγό τον Williams καθώς ο Barritt αναρρώνει ύστερα από την απότομη προσγείωση στο ράλι Εσθονίας.

Η ομάδα της Hyundai Motorsport είναι το πρώτο φαβορί για τη νίκη στο βελγικό αγώνα και ο λόγος είναι ότι ένα από τα τρία εργοστασιακά πληρώματα της ομάδας, είναι οι Βέλγοι Neuville- Wydaeghe.

Μάλιστα ο Thierry Neuville έχει «τρέξει» στις Ειδικές Διαδρομές της πατρίδας του οδηγώντας το Hyundai i20 WRC και φυσιολογικά γνωρίζει τα μυστικά των δρόμων. Με τον συνοδηγό του θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούνε μαζί στις Ειδικές Διαδρομές του Βελγίου και αυτό δεν μειώνει το πλεονέκτημα του.

Το πλήρωμα από το Βέλγιο θα έχει στη διάθεσή του το i20 WRC με αριθμό σασί 29 και στις πόρτες τον αριθμό 11.

Αυτό φυσικά δε μειώνει την όρεξη των Tanak- Jarveoja για διάκριση που θα οδηγήσουν το i20 WRC με τον αριθμό 8 και σασί Νο 28.

Το τρίτο πλήρωμα με τα i20 WRC είναι οι Breen-Nagle με τον αριθμό 42 και σασί 30.

Η Hyundai Motorsport συμμετέχει και με δύο καινούργια i20 Rally2 που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στις Ειδικές Διαδρομές του Βελγίου. Με το Νο 24 οι Solberg- Johnston και με το 21 οι Huttunen-Lukka.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -