FIA intitute Academy: Δοκιμασίες στο γυμναστήριο στη τάξη και στη πίστα …

- Advertisement -

Δοκιμές στο δρόμο, στο γυμναστήριο και στην τάξη πραγματοποιούν οι 15 επίδοξοι νεαροί οδηγοί, ανάμεσα τους και ο συμπατριώτης μας Πανίκκος Πολυκάρπου που βρίσκεται στο Adu Dhapi. Οι οδηγοί αυτοί που προέρχονται από 15 χώρες της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου ανταγωνίζονται για να επιλεγεί ο κορυφαίος νεαρός οδηγός Young Drivers για θέση στο FIA intitute Academy.

Οι νεαροί αυτοί οδηγοί που έχουν προταθεί από την εθνική αθλητική αρχή (ASN) της κάθε χώρας θα έπρεπε να πληρούν προκαθορισμένα κριτήρια και αποτελέσματα.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου βρίσκονται στο Adu Dhapi στην πίστα του Yas Marina F1 εκεί που θα γίνει το Νοέμβριο αγώνας F1 και προετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση στις 25 Σεπτεμβρίου όπου θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής που θα λάβει αυτόματα μια θέση με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να αναπτύξει τη καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, να αυξήσει τα επίπεδα ασφάλειας του, τις δεξιότητες και κατάρτιση του, τη ψυχολογία του και την ομαδική εργασία.

Polycarpou-FIA

 Στη φωτογραφία από αριστερά ο οδηγός από το Ομάν Mannan Al Rawahi, ο Πανίκκος Πολυκάρπου από την Κύπρο και ο Aymen Raji από το Μαρόκο.

Από το γυμναστήριο, η ομάδα των 15 οδηγών έλαβε μέρος σε μια εντατική προπόνηση με επικεφαλής τον Dr Tony Turner,  Αθλητικό επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο οποίος είπε: « Σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για να δείξει, αν μπορούν να αντέξουν προκειμένου να ανταγωνιστούν στα κορυφαία επίπεδα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, απαραίτητα ο κάθε υποψήφιος για να βγάλει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.»

FIA gymΣτα μαθήματα στη τάξη εργασίας που ακολούθησαν με εκπαιδευτεί τον Βρετανό οδηγό Tom Onslow-Cole  επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχική προσέγγιση που απαιτείται για την αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα του αγώνα ή το πρώτο στάδιο για ένα ράλι.

Ο Tom Onslow-Cole, δήλωσε σχετικά: “Εξετάσαμε επίσης στενά την προσωπικότητα και αυτοπροβολή του καθενός για να προβάλει τα οφέλη του, να είναι πλήρως σφαιρική επαγγελματική, ενώ τα προγράμματα οδήγησης ήταν επικεντρωμένα σε μερικές ενδιαφέρουσες ασκήσεις για δημιουργία ομάδας.”

Στη συνέχεια, στην πίστα όπου θα γίνει το Grand Prix οι 15 νεαροί οδηγοί βρέθηκαν στο τιμόνι της ολοκαίνουργια Nissan 370Zs. Δοκιμάστηκαν μέσα από μια σειρά ασκήσεων για να μετρηθεί η ικανότητα οδήγησης τους, αρχίζοντας με ένα σλάλομ σε υψηλή και χαμηλή σταθερότητα επιφάνεια.

«Αυτή ήταν μια απλή δοκιμή, αλλά αυτό που μας είπε πολλά είναι σχετικά με τα επίπεδα του συστήματος διεύθυνσης εισόδου που χρησιμοποιεί ένας οδηγός στο πρόγραμμα οδήγησης του,», δήλωσε ο ανώτερος εκπαιδευτής Norbert Filippits, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που θα  κρίνει την Τετάρτη τους οδηγούς και θα βγει ο νικητής της Ακαδημίας. «Που με τη σειρά του έδειξε στους νεαρούς πώς να χρησιμοποιούν τα ελαστικά και τη δυναμική ικανότητα του αυτοκινήτου, και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαίδευση.»

FIA testΌπως προαναφέραμε σε προηγούμενο μας άρθρο για την εκδήλωση αυτή διοργανώνεται και φιλοξενείται από την Περιηγητική Λέσχη Αυτοκινήτου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ATCUAE) και είναι μια από τις πέντε που θα γίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο και θα επιλεγούν οκτώ από τους καλύτερες νέους οδηγούς στην Ακαδημία.

Από τους οδηγούς που διαγωνίζονται σε αυτό το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν και νέα προγράμματα με δοκιμές στο γυμναστήριο από τον Dr Tony Turner. Επίσης ο διευθυντής Ιατρικού τμήματος, ο Dr Sean Petherbridge, της πίστας και της λέσχης ATCUAE με το FIA intitute Academy θα κάνουν διαλέξεις για την εκστρατεία «Αληθινός αγώνας κατά του ντόπινγκ”.

Με βάση την συνεχή αξιολόγηση, οι οδηγοί θα αξιολογηθούν στους πέντε φιναλίστ που το απόγευμα της τετάρτης θα διαγωνιστούν στο τελικό γύρο για την ανάδειξη του νικητή. Όπως προαναφέραμε ο νικητής θα λάβει μια θέση σχετικά με το πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της PwC Academy, που στοχεύει να βοηθήσει τους οδηγούς να αναπτύξουν τις καριέρες τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με πρώτη έμφαση στην ασφάλεια.

 

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -