Φτάνει πια ατυχήματα και καταστροφές στη Χερσόνησο Ακάμα …

- Advertisement -

Το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στον Ακάμα υπογραμμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τις σοβαρές διαχρονικές ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας των επισκεπτών στους δασικούς δρόμους – μονοπάτια του Κρατικού Δάσους και ιδιαίτερα στο πέρασμα από το Λουτρά Αφροδίτης προς την Φοντάνα Αμορόζα!

Η συνεχιζόμενη ολιγωρία στη διαμόρφωση μιας ασφαλούς,  και συμβατής με το μοναδικό περιβάλλον του Ακάμα, πρόσβασης, μόνο σε ειδικά οχήματα αρμοδίων τμημάτων, καθώς και με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους και μέσα, αφήνει την ασφάλεια του κάθε απληροφόρητου συνανθρώπου μας καθώς και την προστασία του ιδίου του Δάσους στο έλεος της τύχης!

Η καθημερινή ανεξέλεγκτη  είσοδος και μαζική κυκλοφορία χιλιάδων ιδιωτικών οχημάτων, τύπου «γουρούνων» κ.ά. ,  μέσα σε κρατικό  δάσος μοναδικής οικολογικής σημασίας, μόνο  προβλήματα και κινδύνους εμπερικλείει, τόσο για τον άνθρωπο, όσον και για το περιβάλλον.

Συνεπώς, για προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του Κρατικού Δάσους από τον εφιάλτη των πυρκαγιών, χρειάζεται όπως εφαρμοστεί επειγόντως και χωρίς άλλην καθυστέρηση  συγκροτημένη πολιτική και ειδικά μέτρα τα οποία να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Είσοδος και διακίνηση των χιλιάδων επισκεπτών μέσα στο Κρατικό Δάσος, μόνο με ασφαλείς και  φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους και μέσα ( π.χ. πεζοπόροι, ποδήλατα κλπ και ηλεκτρικά λεωφορειάκια Εθνικού Πάρκου) 
  • Ευρεία πληροφόρηση του κοινού, σε κάθε σημείο και με κάθε σύγχρονο τρόπο, για την πολιτική και μέτρα εισόδου, διακίνησης και προστασίας του Κρατικού Δάσους
  • Εποπτεία, πάνω σε 24ωρη βάση, της εισόδου, διακίνησης και κάθε δραστηριότητας, μέσα στο Δάσος, από ειδικούς παρκοφύλακες με τη συνδρομή της τεχνολογίας, έτσι ώστε να  διασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων ασφάλειας του κοινού και προστασίας του Δάσους

Ερμηνεύοντας την κρατική αδράνεια στην εφαρμογή των πιο πάνω μέτρων, που επανειλημμένα προτείναμε, δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε  πως  η κυβέρνηση, με πολιτικές μανούβρες, εντελώς ατεκμηρίωτα και με περίεργες αδιαφανείς διαδικασίες αθέτησε τη διακηρυγμένη – και έναντι της Ε.Ε. – δέσμευσή της για κήρυξη της Χερσόνησου Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο!  Αντ΄ αυτού βάφτισε την έκταση της κρατικής κυρίως δασικής γης σε… «εθνικό δασικό πάρκο», το οποίο προσπαθεί να οργανώσει ως εάν να ήταν… αστικό πάρκο, τύπου Αθαλάσσας, περιφρονώντας έτσι τις διεθνείς αρχές και πρότυπα προστασίας της φύσης! Έχουν όμως γνώσιν οι φύλακες!

Οικολογική Παρέμβαση Φίλοι του Ακάμα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -