H DS PENSKE πέτυχε περιβαλλοντική διαπίστευση τριών αστέρων από την FIA

- Advertisement -

H Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) απένειμε στην DS PESKEN τρία αστέρια στο πρόγραμμα περιβαλλοντική διαπίστευσης αναγνωρίζοντας τις ορθές πρακτικές που σημείωσε η ομάδα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για να πετύχει όλα αυτά η DS Penske στην ενεργειακή μετάβαση συνέβαλε αρκετά και η DS Performance που συμμετέχει επίσης σε αυτή την διαδικασία διαπίστευσης.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αποτελούν σημαντικό μέλημα για τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου καθώς και για όλους τους ενδιαφερόμενους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E.

Η DS PENSKE ασχολείται επίσης πολύ με αυτόν τον τομέα και η ομάδα μόλις έλαβε το υψηλότερο επίπεδο περιβαλλοντικής διαπίστευσης από τη FIA (τρία αστέρια / βέλτιστη πρακτική) για τη σεζόν 9 της 100% ηλεκτρικής σειράς. Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαπίστευσης της FIA έχει ως στόχο να βοηθήσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μετρήσουν και να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.

Η ομάδα DS PENSKE προτάθηκε ως υποψήφια τριών αστέρων τον Νοέμβριο του 2021 και τώρα έχει βραβευτεί για όλα τα μέτρα βιωσιμότητάς της. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι περιβαλλοντικές επιδόσεις, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η βελτίωση της αποδοτικότητας της εφοδιαστικής, η βελτιστοποιημένη διαχείριση των αποβλήτων και η έναρξη ενός προγράμματος αντιστάθμισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ολόκληρη η δέσμη μέτρων αποτελεί πλέον μέρος μιας μακροπρόθεσμης περιβαλλοντικής δέσμευσης.

Αυτή η πρωτοβουλία από τη FIA, τη Formula E (το πρώτο άθλημα που πιστοποιήθηκε ως ουδέτερο από άνθρακα το 2020) και την ομάδα DS PENSKE βρίσκεται σε πλήρη συνέργεια με όλα τα βήματα που έκανε η DS Automobiles: ένας άλλος βασικός κινητήριος μοχλός στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης.

Από τότε που δημιουργήθηκε το 2014, η μάρκα έχει θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Για να το πετύχει αυτό, μπήκε στη Formula E για να επιταχύνει την ανάπτυξη των οδικών αυτοκινήτων της και να μεγιστοποιήσει τη μεταφορά τεχνολογίας. Ένα πραγματικό υπαίθριο εργαστήριο για την DS Automobiles, η Formula E επιτρέπει στον κατασκευαστή να συλλάβει, να δοκιμάσει και να αναπτύξει τεχνολογίες που τελικά βρίσκουν το δρόμο τους στα αυτοκίνητα για το δρόμο. Χάρη στην τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τη Formula E, η DS Automobiles είναι σε θέση να κάνει τεχνικές επιλογές αιχμής που ωφελούν τους πελάτες της, καθώς και τη μείωση των εκπομπών CO₂.

Ο ανταγωνιστικός βραχίονας της DS Automobiles, DS Performance, συμμετέχει επίσης στενά στην προσπάθεια για αυξημένη βιωσιμότητα και είναι υποψήφιος για τη διαπίστευση τριών αστέρων της FIA από τον Οκτώβριο του 2022.

Για τη μάρκα, η Formula E είναι περισσότερο από ποτέ το καλύτερο δυνατό εργαλείο για να φανταστεί κανείς την κινητικότητα του αύριο και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Eugenio Franzetti, διευθυντής DS Performance:

«Η επιλογή να διαγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E είναι στρατηγική και στοχεύει όχι μόνο στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών τεχνολογιών για τα αυτοκίνητά μας, αλλά και στη συνεχή έρευνα για μεγαλύτερη βιωσιμότητα εντός του οργανισμού μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόκτηση αυτής της διαπίστευσης αποτελεί πηγή μεγάλης ικανοποίησης για εμάς».

Jay Penske, ιδιοκτήτης και διευθυντής ομάδας της DS PENSKE:

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μας που πέτυχε την Περιβαλλοντική Διαπίστευση Τριών Αστέρων της FIA, είναι ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο και το αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας με την υποστήριξη της DS Automobiles και της Stellantis. Δεν θα σταματήσουμε εδώ και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε βελτιώσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα μακροπρόθεσμες αποφάσεις που επηρεάζουν θετικά το περιβάλλον και τις κοινότητές μας».

Felipe Calderon, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας της FIA:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι η DS PENSKE κέρδισε την Περιβαλλοντική Διαπίστευση Τριών Αστέρων της FIA. Η δέσμευση που επέδειξε η DS PENSKE να επιτύχει υψηλότερα πρότυπα στα προγράμματα βιωσιμότητάς της και να αναπτύξει περαιτέρω αυτά τα πρότυπα αποτελεί απόδειξη του ηγετικού ρόλου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E στη διαμόρφωση ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μηχανοκίνητου αθλητισμού».

ΠΗΓΗ: DS PENSKE

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -