H M-Sport Πολωνίας όλο και πιο κοντά στο λανσάρισμα του Ford Fiesta Rally3

- Advertisement -

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Ford Fiesta Rally3 από την M-Sport, το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας Rally3 της FIA και ορίστηκε για δράση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA από την επόμενη σεζόν.

Το Rally3 είναι μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων ράλι που δημιουργήθηκε για να παρέχει ένα προσιτό κόστος και το πρώτο βήμα στη κατηγορία των τεσσάρων τροχών σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η οικονομική τετρακίνητη Fiesta Rally3 σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της M-Sport Πολωνίας στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Σύμφωνα με την M-Sport, το Fiesta Rally3 “βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα έντονης ανάπτυξης σε μια ποικιλία επιφανειών και συνθηκών σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας μια μοναδική διατομή οδηγών παγκόσμιας κλάσης. Ένα σαφές σύνολο στόχων και προτύπων έχουν πλέον προσδιοριστεί για το Fiesta Rally3 για να καθιερώσουν απαράμιλλη αξιοπιστία. Ο πιο αξιοσημείωτος στόχος είναι η ημερομηνία έγκρισης. Η M-Sport Πολωνία θα πιστοποιήσει το πρώτο αυτοκίνητο Rally3 την 1η Μαρτίου 2021.

Το M-Sport Fiesta Rally3 θα είναι διαθέσιμο για €99.999 χωρίς ΦΠΑ και έξοδα εγγραφής. Εν αναμονή της δημοτικότητας της κατηγορίας Rally3, η παραγωγή είναι ήδη σε εξέλιξη στην Κρακοβία και οι καταθέσεις για τις πρώτες παραγγελίες θα γίνουν δεκτές από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Αυτό προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να πάρουν την παράδοση του Fiesta Rally3 τους από την ημερομηνία της πιστοποίησης και να ξεκινήσουν τους αγώνες τους από τον Μάρτιο του 2021. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: [email protected]

Το M-Sport Fiesta Rally3 λεπτομερώς

Ενας κινητήρας EcoBoost 1,5 λίτρων θα τροφοδοτήσει το Fiesta Rally3 με ισχύ εξόδου 215BHP και 400Nm ροπής, όλα μεταδίδονται μέσω ενός πεντατάχυτου διαδοχικού κιβωτίου ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να φτάσει τα 100km/h σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 185km/h. Είναι ξεπήδησε εφοδιασμένο με τρειών σημείων ρυθμιζόμενες αναρτήσεις εμπρός και πίσω χρησιμοποιώντας 17-ιντσών και 15-ιντσών ζάντες για άσφαλτο και χώμα αντίστοιχα. Το αυτοκίνητο θα ζυγίζει 1210 κιλά.

Ο Maciej Woda, Διευθυντής της M-Sport Πολωνίας, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς προχωρούν τα πράγματα με το Fiesta Rally3. Κάθε φορά που βλέπω το αυτοκίνητο ανάπτυξης, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για ολόκληρη την ομάδα που εργάζεται ακούραστα και ήταν καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020 σε αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό αυτοκίνητο. Σε αυτό που ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, η ομάδα στην Κρακοβία υπερέχουν τους εαυτούς τους με το Fiesta Rally3, δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο με τον τρόπο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλους όσους συμβάλλουν σε αυτό το έργο μέχρι στιγμής.

«Το Fiesta Rally3 και η συλλογική προσπάθεια που γίνεται στη δημιουργία του ενσαρκώνουν όλα όσα υπάρχουν στη M-Sport: παρέχοντας κάθε ευκαιρία στην επόμενη γενιά οδηγών. Το Fiesta Rally3 δεν θα είναι σε καμία περίπτωση μια εναλλακτική λύση για κάθε αυτοκίνητο που είναι εκεί έξω σήμερα, θα είναι μια ολοκαίνουργια ιδέα που εξυπηρετεί αυτό που έχει μια πολύ υποεξυπηρετούμενη περιοχή στον αγωνα. Θα είναι το τέλειο σκαλοπάτι για όσους αποφοιτούν από δικήνητα οχήματα, επιτρέποντας στους οδηγούς να μάθουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να χειριστούν μηχανήματα τετρακίνησης, το οποίο είναι ένα τεράστιο βήμα για κάθε οδηγό.

“Από τις πρώτες συζητήσεις σχετικά με την έννοια του Rally3, είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες αυτής της κατηγορίας. Το ανώτατο όριο κόστους ήταν ένα βασικό σημείο εμπλοκής για εμάς, και πιστεύω € 99.999 θα είναι ένα πολύ καλό σημείο τιμής για ένα επίπεδο εισόδου σε τετράτροχο αυτοκίνητο, ειδικά για τα εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα ράλι σε όλο τον κόσμο.”

ΠΗΓΗ: Fiaerc.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -