Η CTC Automotive δέχεται παραγγελίες για το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge

- Advertisement -

Η Volvo συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς τις προσπάθειες για εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Άλλωστε φιλοδοξία της εταιρείας είναι να μειώσει κατά 40% το ανθρακικό της αποτύπωμα ανά αυτοκίνητο έως το 2025. Μέχρι το ίδιο έτος, η εταιρεία στοχεύει το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

Ήδη, το πλάνο της εταιρείας ξεκίνησε με το XC40 Recharge που είναι το πρώτο μιας σειράς πλήρως ηλεκτρικών Volvo. Ένα μοντέλο όπου η CTC Automotive, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Volvo στην Κύπρο, άρχισε να δέχεται παραγγελίες από το κοινό.

Σαν η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του best seller XC40, που κατέκτησε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, το Volvo XC40 Recharge βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture).

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Το XC40 Recharge προσφέρει σε δύο εκδόσεις. Την έκδοση P6 με ένα ηλεκτροκινητήρα και κίνησης στους μπροστινούς τροχούς που παρέχει συνδυασμένη εμβέλεια μέχρι 423 χιλιόμετρα (με βάση το πρότυπο WLTP) με μία και μοναδική φόρτιση, ενώ αποδίδει ισχύ 231 ίππων και 330 Nm ροπής. Η δεύτερη έκδοση, Ρ8, είναι τετρακίνητη διαθέτοντας ένα ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Αποδίδει 408 ίππους και 660 Nm ροπής προσφέροντας εμβέλεια μέχρι 418 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (WLTP). Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε σχεδόν 40 λεπτά με τη χρήση συστήματος ταχείας φόρτισης. Σημαντικό είναι επίσης και η τοποθέτησή της μπαταρίας (που προστατεύεται από ένα κλωβό ασφαλείας) στο δάπεδο του οχήματος, κάτι που βοηθά τα μέγιστα στο χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια και συμβάλλει στην ασφάλεια μετά από ατύχημα.

Λειτουργικότητα, άνεση και πολυτέλεια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του XC40 Recharge. Χώρος που διαθέτει μια μοναδική σχεδίαση προσφέροντας πληθώρα τεχνολογικών στοιχείων άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Fully electric Volvo XC40 introduces brand new infotainment system

Το μοντέλο διαθέτει ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες εξατομίκευσης, βελτιωμένα τη διαισθητική λειτουργία ενσωματώνοντας υπηρεσίες και τεχνολογία Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play Store. Το πλήρως ηλεκτρικό XC40 Recharge μπορεί να δέχεται ασύρματα εκτεταμένες αναβαθμίσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος.

Η λειτουργικότητα και η εργονομία βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα για οδηγό, επιβάτες και αποσκευές προσφέροντας άφθονους χώρους τόσο μέσα στο αυτοκίνητο όσο και στο εμπρός μέρος όπου απουσιάζει πλέον ο συμβατικός κινητήρας.

Τα ψηλά επίπεδα ασφάλειας του XC40 ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο στο αμιγώς ηλεκτρικό Recharge με το εργοστάσιο να ξανασχεδιάζει το εμπρός μέρος τους αμαξώματος. Αυτό έγινε για να διατηρηθούν αλλά και να αυξηθούν τα επίπεδα ασφάλειας ύστερα από την απουσία του θερμικού κινητήρα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -