Η Geely θα ανταγωνιστεί την Tesla με την νέα μάρκα EV Zeekr

- Advertisement -

Νέα εταιρεία για την πώληση premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδρύσει η Geely και το όνομα αυτής Zeekr που θα στεγαστεί επιχειρησιακά κάτω από την οντότητα ηλεκτρικών της Geely, Lingling Technologies.

Με τη νέα αυτή εταιρεία ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Κίνας ελπίζει να «κτυπήσει» παραδοσιακούς «παίκτες» της αγοράς.

Ο όμιλος Zhejiang Geely Holding είναι μια πολυεθνική εταιρεία με πολλές θυγατρικές εταιρείες και τομείς δραστηριότητας.  Εδώ και καιρό δείχνει τις προθέσεις του ώστε να επεκτείνει τις δραστηριότητες του. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα σχεδιασμένη και εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η νέα αυτή πλατφόρμα φέρει το όνομα Sustainable Experience Architecture (SEA) και σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία της Geely πάνω της θα βασιστούν από μικρά έως μεγάλα επιβατικά οχήματα καθώς και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα.

Η μεγαλύτερη κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία πέραν από την ανάπτυξη και κατασκευή των δικών της οχημάτων με το εμπορικό σήμα Geely Auto, κατέχει τον όμιλο Volvo ο οποίος κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Volvo και Polestar EVs. Από το 2018 κατέχει και το 10% σχεδόν της Daimler και βλέπει πολύ ζεστά την ηλεκτροκίνηση. Πριν μερικές ημέρες μάλιστα έκανε γνωστό ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για χρήση στα ηλεκτρικά οχήματα στην πόλη Ganzhou της Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters χθές η Geely ανακοίνωσε την ίδρυση της νέας εταιρείας που προαναφέραμε η οποία θα διαθέτει γκάμα αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα έχει διαφορετική στρατηγική και τοποθέτηση στην αγορά ώστε να τεθεί απέναντι στην Tesla και στις άλλες premium εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Zeekr που θα στεγαστεί επιχειρησιακά κάτω από την οντότητα ηλεκτρικών της Geely, Lingling Technologies θα ανοίξει δικούς της εκθεσιακούς χώρους σύμφωνα με την  Geely στα κέντρα των πόλεων και θα πουλά τα αυτοκίνητα της σε σταθερή τιμή.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν θέλουν τη νέα εταιρεία Zeekr να αναλάβει και τις πωλήσεις του μοντέλου Zero που και αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα SEA κάτω από το εμπορικό σήμα Lynk &  της Co της Geely καθώς και όλα τα EVs με το εμπορικό σήμα Geometry.

Δεν πρόκειται να πουλά αυτοκίνητα με τον παραδοσιακό τρόπο μέσων αντιπροσώπων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla. Τονίζουμε ότι η Tesla κατά την περσινή χρονιά είδε τις πωλήσεις τις να αυξάνονται στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters οι άνθρωποι που είναι εξοικειομένοι με το θέμα μιλούν ότι η νέα στρατηγική της μάρκας φαίνεται ότι θα «κτυπήσει» την Tesla με οχήματα υψηλότερου επιπέδου.

ΠΗΓΗ: Reuters

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -