Η Goodyear εταίρος ονοματος του FIA ETRC μέχρι το 2024

- Advertisement -

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγωνων Φορτηγών της FIA από αυτή την χρονιά μετονομάζεται σε Goodyear FIA ETRC καθώς η  παγκοσμίως γνωστή εταιρεία ελαστικών ενισχύει την στήριξη της στον θεσμό και γίνεται ο επίσημος χορηγός ονομασίας.

Ως γνωστό τοFIA ETRC αποτελεί την ναυαρχίδα των αγώνων φορτηγών και αποτελεί μιά πλατφόρμα για την βιομηχανία των μεταφορών στην οποία παρουσιάζονται η απόδοση και η ανθεκτικότητα των οχημάτων και εξαρτημάτων και εισάγονται πρωτοποριακές τεχνολογίες και παρουσιάζονται οι εξελίξεις στην πορεία για ένα πιό βιώσιμο μέλλον.

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του Goodyear FIA ETRC του 2022 περιλαμβάνει συνολικά οκτω αγώνες όπου οι ομάδες και οι συμμετέχοντές σε αυτό θα επισκεφθουν πολλές από τις κορυφαίες πίστες της Ευρώπης αποδεικνύοντας την υπέροχη της τεχνολογίας ελαστικών της Goodyear όχι μόνο στην πίστα αλλά και στις καθημερινές λειτουργίες του στόλου μεταφορών.

Η Goodyear είναι επίσημος συνεργάτης του FIA ETRC από το 2016 προμηθεύοντας το πρωτάθλημα με τα ειδικά ανεπτυγμένα ελαστικά αγώνων φορτηγών.

Θυμίζουμε ότι το FIA ETRC στο πρωτάθλημα του 2021 έκανε περισσότερα βήματα προς ένα πιό πράσινο μέλλον με την εισαγωγή του 100% ανανεώσιμου βιοντίζελ HVO, και είχε γίνει το πρώτο πρωτάθλημα που ρυθμίζεται από την FIA που λειτουργεί με βιώσιμα βιοκαύσιμα.

Η δέσμευση της Goodyear προς το FIA ETRC επεκτάθηκε πρόσφατα μέσων της αποκλειστικής συνεργασίας της ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών της σειρά για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις της στην κορυφαία απόδοση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων σε διαδρομές εντός δρόμου, η Goodyear θα συνεργαστεί στενά με την ETRΑ (European Truck Racing Association – Ευρωπαϊκή Οργάνωση Αγώνων Φορτηγών) για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών τα επόμενα χρόνια.

Η Goodyear επιπλέον θα μοιραστεί την τεχνογνωσία της πάνω στην ανάπτυξη ελαστικών που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις σε ποικίλες συνθήκες, ενώ παραμένουν ανθεκτικά χάρη στην στιβαρή τεχνολογία του σκελετού της.

Αυτοί οι δείκτες απόδοσης και οι προηγμένες δυνατότητες των ελαστικών της Goodyear που ενσωματώνονται στις λύσεις έξυπνης παρακολούθησης ελαστικών της εταιρείας είναι εξίσου σημαντικά κατά την διάρκεια των αγώνω στο FIA ETRC όσο και για την μεγιστοποίηση των εσόδων και την ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας στις καθημερινές διακοπές.

Η Goodyear είναι επίσημος συνεργάτης ελαστικών και σε άλλες σειρές αγώνων που θα εισαγάγουν την χρήση βιοκαυσίμων όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC FIA) που συμπεριλαμβάνει και τον θρυλικό 24ώρω αγώνα στο Le Mans.  Οπως επίσης και του European Le Mans Series, ενώ είναι και ο ιδρυτικός συνεργάτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με αμιγώς eTouring αυτοκίνητα στο FIA ETCR. Στο τελευταίο πρωτάθλημα κάθε ομάδα και οδηγός χρησιμοποιεί μιά προσαρμοσμένη έκδοση του ελαστικού Goodyear Eagle F1 SuperSport που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Μετά την υπογραφή της συνεργασίας ο Georg Fuchs διευθύνων σύμβουλος της ETRA δήλωσε: « Το FIA ETCR προσπαθεί να γίνει μιά κορυφαία πλατφόρμα για βιώσιμες τεχνολογίες στον κλάδο των οδικών μεταφορών και ταυτόχρονα να καταστήσει τους αγώνες φορτηγών μια σχετική πλατφόρμα έρευνας και ανάπτυξης για τους κατασκευαστές. Καθώς μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχουςείμαστε ενθουσιασμένοι που θα εντείνουμε τη δέσμευση και θα έχουμε την Goodyear ως εταίρο στο ταξίδι μας αυτό»

Ο Maciej Szymanski Διευθυντής Μάρκετινγκ Ευρώπης της Goodyear δήλωσε: « Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε την δέσμευση μας στο θεσμό καθώς θα γίνουμε χορηγοί ονομασίας από το 2022 εώς και το 2024. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε στο θεσμό την τελευταία τεχνολογία ελαστικώνμας που καθοδηγείται από βιώσιμα υλικά και αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης ελαστικών»

Τέλος ο Manuel Vidal Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Φορτηγών της FIA ανάφερε: « Είναι εξαιρετικά τα νέα να ανακοινώσουμε την προσθήκη της Goodyear στην ονοματολογία του πρωταθλήματος. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που θα ωθήσει την ανάπτυξη του πρωταθλήματος και θα δώσει στους διοργανωτές γερά θεμέλια για να χτίσουν σε αυτό που βρίσκεται σε ανοδική τροχιά»

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,599ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -