Η ηγετική θέση της Renault στα υβριδικά οχήματα με την τεχνολογία Hybrid E-Tech

- Advertisement -

Η Renault είναι ένα εργοστάσιο που κατέχει ηγετική θέση στην ηλεκτροκίνηση. Έχοντας διαθέσει πάνω από 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα σε μία δεκαετία και με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες στο ενεργητικό της, παρουσιάζει τις υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις των δύο best-sellers μοντέλων της. Πρόκειται για το Renault Clio Hybrid και το Renault Captur Plug-in που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο. Τα αυτοκίνητα με την τεχνολογία E-TECH προσφέρουν συστηματική ηλεκτρική εκκίνηση, οδηγική απόλαυση ανά πάσα στιγμή και ενεργειακή απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο.

Η υβριδική τεχνολογία E-TECH αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Renault, και συνδυάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα και ένα έξυπνο κιβώτιο εμπνευσμένο από τη ομάδα της γαλλικής εταιρείας στην Formula 1, χωρίς συμπλέκτη ή σύγχρονα. Αυτό το μοναδικό σύστημα είναι επίσης ο καρπός της τεχνογνωσίας της μάρκας στην ηλεκτρική κινητικότητα για περισσότερα από 10 χρόνια. Μια τεχνολογία που επιτρέπει έως και 80% ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη και έως και 40% χαμηλότερη κατανάλωση σε έναν κινητήρα E-TECH Hybrid, επιτρέποντας έως και 65 χλμ. ηλεκτρικής οδήγησης στην πόλη (WLTP City), με τελική ταχύτητα τα 135 km/h.

Στην Κυπριακή αγορά οι υβριδικοί κινητήρες E-TECH τροφοδοτούν ήδη το Clio, και το Captur με το τελευταίο να προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση. Το Clio E-Tech εφοδιάζεται με ένα κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (230V) προσφέροντας μια συνδυασμένη ισχύ της τάξης των 140 ίππων και μόλις 100 g/km όσον αφορά τις εκπομπές CO2. Αντίθετα, το Captur είναι επίσης εξοπλισμένο με τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων και τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες αλλά με απόδοση 145 ίππων ενώ προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση με 160 ίππους. Τόσο το Clio όσο και το Captur διατίθενται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε λίγους μήνες αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα και το Renault Arkana, ένα Coupe SUV που θα τοποθετηθεί μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar, όπου επίσης θα είναι εφοδιασμένο με τους υβριδικούς κινητήρες E-TECH του γαλλικού εργοστασίου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -