Η κάμερα εντοπίζει την αιτία καθυστέρησης του Craig Breen

116
04 BREEN Craig (IRL), NAGLE Paul (IRL), Team Team MRF Tyres, Hyundai i20 R5, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Μετά από μια ανάλυση δεδομένο και έρευνα που πραγματοποίησε η Ομάδα MRF Tyres διαπίστωσε την αιτία της καθυστέρησης που είχε στο Ράλι Liepāja ο Craig Breen.

Ο Ιρλανδός οδηγός ο οποίος κέρδισε πέντε φορές αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωτάθληματος Ράλι της FIA, βρισκόταν στη μάχη για την τέταρτη θέση μέχρι που ο ίδιος και ο συνοδηγός του Paul Nagle έχασαν σχεδόν ένα λεπτό στη ειδική διαδρομή επτά του αγώνα υψηλής ταχύτητας λόγω χαλασμένου ελαστικού.

Η ομάδα αφού εξέτασε τα πλάνα από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο Hyundai i20 R5 του Breen, ανακαλύφθηκε ότι ένας γωνιακός δείκτης (corner Market) είχε χτυπηθεί όταν το αυτοκίνητο έτρεχε με ψηλότερη ταχύτητα με αποτέλεσμα να είχε πέσει στο δρόμο. Αυτή η απόφραξη ήταν αδύνατο να φανεί πίσω από το τιμόνι, και ο Breen έτρεξε ακούσια πάνω του, αν και κατάφερε να αντεπεξέλθει για να τερματίσει στην πέμπτη θέση γενική και να πέσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του ERC.

«Ήταν ένα δύσκολο ράλι, αλλά δείξαμε καλό ρυθμό», δήλωσε ο Breen, ο οποίος ηγείται του προγράμματος ανάπτυξης της MRF Tyres στο ERC, μαζί με τον φινλανδό συμπαίκτη του Emil Lindholm. «Ήταν σημαντικό να φτάσουμε στο τερματισμό του αγώνα για να πάρουμε καλούς πόντους και να πάρουμε περισσότερα δεδομένα για την ανάπτυξη των ελαστικών».

«Σπρώχνουμε τα ελαστικά στα όρια και είμαστε επιθετικοί στην ανάπτυξη του ελαστικού. Τα ελαστικά MRF είναι ανθεκτικά και είναι σημαντικό να μαθαίνεις να αναπτύσεις τα ελαστικά. Είμαστε ευχαριστημένοι με την κατεύθυνση της ανάπτυξης των ελαστικών.

«Το να κάνεις ένα δευτερόλεπτο διαφορά σε μια ειδική ήταν καλό και δείχνει το ρυθμό μας. Αυτό που μας συνέβη στην SS7 θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθέναν. Ανυπομονώ να συνεχίσω στο χώμα στον επόμενο γύρο στις Αζόρες”