Η κίνηση της Aston Martin ίσως ανοίξει τον δρόμο της F1 για το μέλλων

- Advertisement -

Εδώ και μια δεκαετία η Formula 1 ψάχνει να βρεί την χαμένη αίγλη που είχε και προσπαθεί να προσελκύσει νέους «παίκτες» στον «μαγικό» της κόσμο και η κίνησση της Aston Martin να εισέλθει ως μάρκα στο Motorsport ίσως ανοίξει το δρόμο για το μέλλων…

Είναι σε όλους γνωστό ότι η εμπλοκή σε αυτό το πρωτάθλημα προυποθέτη μεγάλη επένδυση και δεν είναι λίγοι που προσπάθησαν αλλά απέτυχα κατά καιρούς. Δεν μιλάμε βέβαια για ομάδες που δοκίμασαν την «τύχη» τους αλλά για αυτοκινητοβιομηχανίες όπως BMW, Toyota και Honda που ήλθα είδαν και απείλθαν…

Είναι αρκετά δύσκολες οι εποχές και σχεδόν τα πάντα έχουν ανατραπεί, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει επιφέρει το 2021 ριζικές αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο που μετατέθηκε για το 2022 και ίσως στη συνεδρία της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου ανάμεσα στην Formula 1, FIA και ομάδες να έχουμε και νέες ανατροπές.

Οι αλλαγές αυτές του 2021 με τις καθορισμένες πλέων μειώσεις των προυπολογισμόν των ομάδων έκλεισε και τις όποιες ελπίδες είχαν οι πιο αδύναμες ομάδες να κλείσουν την ψαλίδα από τον ανταγωνισμό των τριών «μεγάλων» Mercedes, Red Bull και Ferrari.

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η Williams η ομάδα του Sir Frang Williams των λύγισαν και τον ανάγκασαν να πωλήση την ομάδα σε νέους επενδυτές.

Οι καταστάσεις όμως στην εποχή του Covid-19 δεν σταματούν είχαμε και την αιφνίδια απόφαση της Honda να ανακοινώνει την αποχώρηση της από προμηθευτής κινητήρων στο τέλος 2021 από την Red Bull και Alpha Tauri.

Αυτό βέβαια ίσως να αλλάξει και τα πλάνα των δυό εταιρειών ανάλογα και με την αναμενόμενη απόφαση της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου που αφορά το θέμα με περαιτέρω πάγωμα στο θέμα εξέλιξης των κινητήρων και για το 2022.

Η πανδημία του κορωνοϊού σταμάτησε ή και ματαίωσε τα όποια πλάνα είχαν κάποιοι κατασκευαστές στο να ενταχθούν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν είναι όμως όλα μαύρα και αρνητικά υπάρχουν και τα ευχάριστα καθώς η Aston Martin σε περιόδους δύσκολες κάνει την μεγάλη επιστροφή ως Brand στην Formula 1 μετά από 61 ολόκληρα χρόνια και οι προσδοκίες, το μέγεθος της επένδυσης αλλά και οι φιλοδοξίες του Lawrence Stroll βρίσκονται στα ύψη.

Ένα εγχείρημα πολύ κρίσιμο σε αυτές τις δύσκολες για το άθλημα εποχές και η κατάληξη του θα έχει σοβαρό αντίκτυπο.

Βλέπουμε ότι σε πολύ δύσκολες εποχές ο Καναδός δισεκατομμυριούχος προχώρησε σε επιδραστικές κινήσεις στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και της αυτοκίνησης.

Ξεκίνησε το 2018 με την εξαγορά της Force India που την διέσωσε από βέβαιη χρεωκοπία κααι δυό χρόνια αργότερα τον Ιανουάριο του 2020 προχώρησε στην αγορά ενός μέρους του μετοχικού πακέτου της Aston Martin πριν επεκτείνει την επένδυση του για να γίνει ο επικεφαλής της βρετανικής μάρκας.

Αυτές οι κινήσεις συνδέονται μεταξύ τους με το rebranding, το επικοινωνιακό σκέλος του οποίου χειρίζεται ο Matt Bishop ως υπεύθυνος επικοινωνίας με εμπειρία μιάς δεκαετίας στην McLaren και πιο πρόσφατα στο W Series.

Αυτό λοιπών το rebranding είναι που πρέπει να πετύχει γιατί αν αυτό τελεσφορήσει θετικά τα κέρδη θα είναι πολλαπλά για κάθε πλευρά.

Η Formula 1 δεν χρειάζεται άλλη HRT, Marussia και Caterham. Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστηκότητα που φαίνεται ότι διαθέτει ο Lawrence Stroll πέραν από την κινητήρια δύναμη το χρήμα.

Ελπίζουμε το επιχείρημα του αυτό να επιτύχει και να γίνει φωτεινό παράδειγμα για όσους κρυφοκοιτούν από την πόρτα διστάζοντας να την διαβούν.

Μια πιθανή επιτυχία της Aston Martin σε αυτή την κίνηση θα δείξει τον δρόμο και σε αντίστοιχα brands που κατά καιρούς ακούγονται πιθανές υποψήφιες για μια θέση στο grid και μιλάμε για Lamborghini ή Porsche ή ακόμη και τους βαυαρούς της BMW.

Ιδωμες λοιπών και ο καιρός θα το δείξει  

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -