Η Mercedes διαφωνεί με την F1 για τη νέα συμφωνία Concorde

- Advertisement -

Η Mercedes δεν είναι πρόθυμη να υπογράψει την τρέχουσα Συμφωνία Concorde πριν από την προθεσμία της 12ης Αυγούστου, λέγοντας ότι έχει κακοποιηθεί και είναι «το μεγαλύτερο θύμα» των προτάσεων.

Ως γνωστό η F1 βρίσκεται σε συζητήσεις με τις 10 ομάδες για ένα νέο σύνολο εμπορικών όρων που πρόκειται να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα συμφωνία Concorde, η οποία λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Motorsport.com o ιδιοκτήτης των δικαιωμάτων της F1 Liberty Media πιέζει για μια πιο δίκαιη κατανομή εσόδων με τους νέους όρους σε μια προσπάθεια να καταστήσει το άθλημα πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο στο πλαίσιο των συνομιλιών.

Ορισμένες ομάδες της F1 έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμες να υπογράψουν τους όρους για τη νέα συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των Ferrari και McLaren.

Έχει οριστεί προθεσμία στις 12 Αυγούστου για να υπογράψουν οι ομάδες τη νέα συμφωνία Concorde, όπως ορίζεται από την F1

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Mercedes F1, Wolff, δήλωσε ότι η ομάδα δεν είναι πρόθυμη να υπογράψει χαρτί σχετικά με τους όρους που προτείνονται επί του παρόντος, και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μεταχείριση της Mercedes στις συνομιλίες.

«Εμείς από τη Mercedes, καταστήσαμε πολύ σαφές ότι είμαστε ευχαριστημένοι με μια πιο δίκαιη κατανομή του βραβείου», είπε ο Wolff. «Ο τρόπος που η επιτυχία ανταμείβεται και είναι δυνατή για όλους, συμφωνούμε.

«Είμαστε, θα έλεγα, το μεγαλύτερο θύμα από την απώλεια χρηματικών βραβείων σε όλα αυτά. Η Ferrari διατήρησε πλεονεκτική θέση. Με την Red Bull, προφανώς εξισορροπείται με την AlphaTauri. Έτσι, εμείς είμαστε πιο αδικημένοι.

«Πιστεύω ότι η Mercedes έχει συμβάλει στο άθλημα τα τελευταία χρόνια. Έχουμε εκτός από το να είμαστε ανταγωνιστικοί στο δρόμο, έχουμε τον οδηγό που έχει σαφώς την πιο παγκόσμια γοητεία.

«Αισθανόμαστε ότι, ενώ βρισκόμαστε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, δεν μας αντιμετώπισαν όπως θα έπρεπε. Επομένως, υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα για εμάς που είναι νόμιμα, εμπορικά και αθλητικά. Κατά την άποψή μας, δεν νιώθω έτοιμος να υπογράψω μια συμφωνία Concorde.»

Η F1 απάντησε στα σχόλια του Wolff εκδίδοντας δήλωση λέγοντας ότι δεν φαίνεται να καθυστερεί την ολοκλήρωση των συμφωνιών.

“Η Formula 1 έχει συνεργαστεί με όλες τις ομάδες με συνεργατικό και εποικοδομητικό τρόπο και άκουσε όλες τις απόψεις τους”, αναφέρει η δήλωση.

«Αυτή η συμφωνία είναι σημαντική για το μέλλον του αθλήματος και όλους τους οπαδούς μας. Προχωράμε με αυτό και δεν θα καθυστερήσουμε πια».

Καθώς απομένουν μερικές μόλις μέρες για την εκπνοή της προθεσμίας η Πρωταθλητρια ομάδα κατασκευαστών και το άθλημα βρίσκονται σε διαφωνία»

Ερωτηθείς πόσο μακριά ήταν από το να είναι σε θέση να υπογράψει τη συμφωνία, ο Wolff είπε ότι «εξαρτάται από την άλλη πλευρά».

Ο Wolff πρόσθεσε: «Αν είναι πρόθυμοι να καθίσουν στο τραπέζι, να συζητήσουμε τα κρίσιμα θέματα, να τα συνομιλήσουμε, να καταλήξουμε σε συμβιβαστικά αποτελέσματα, τότε νομίζω ότι μπορεί να προχωρήσει αρκετά γρήγορα η υπόθεση. Δεν έχω δει όμως αυτή την προσέγγιση.”

Η Ferrari από καιρό απολαμβάνει μεγαλύτερη στάθμιση της διανομής χρημάτων των βραβείων λόγω της ιστορικής σημασίας της για την F1, καθώς και διατηρώντας το δικαίωμα αρνησικυρίας στους κανόνες.

Ο διευθυντής της Ferrari Mattia Binotto επανέλαβε τη δέσμευση της ομάδας για τις τρέχουσες προτάσεις, λέγοντας ότι ο ρόλος της στο άθλημα είχε «αναγνωριστεί» στις συνομιλίες.

Ο Binotto εξέφρασε την ελπίδα ότι η Mercedes θα συμφωνούσε με τους όρους, αλλά είπε ότι δεν ήταν σίγουρος ποια ήταν η θέση της.

«Δεν ξέρω ποια θα είναι η θέση της Mercedes, εξαρτάται από αυτούς να αποφασίσουν», είπε ο Binotto. «Ελπίζω προφανώς να υπογράψουν. Νομίζω ότι θα είναι υπέροχο να έχουμε τη Mercedes μαζί μας το επόμενο έτος. Είμαστε οι μόνοι που είμαστε εκεί από την αρχή της Formula 1, 70 χρόνια τώρα. Είναι αλήθεια επίσης ότι μερικές ομάδες είναι μερικές φορές εκεί και δεν μπορούν να είναι εκεί.

«Νομίζω ότι η Ferrari θα είναι εκεί, όπως πάντα καθώς ήταν μέρος της ιστορίας. Θα είμαστε εκεί στο μέλλον, είμαστε πλήρως δεσμευμένοι και σίγουρα θα υπογράψουμε.”

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, Zak Brown όσο και ο αναπληρωτής αφεντικό της F1, Claire Williams, επιβεβαίωσαν ότι οι ομάδες τους είναι επίσης σε θέση να υπογράψουν τη συμφωνία.

«Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε, θα είμαστε έτοιμοι να λήξουμε την προθεσμία της 12ης Αυγούστου», δήλωσε ο Brown.

«Κάποια πολύ μικρά σημεία του Is, διασχίζοντας το Ts, αλλά όλα τα βασικά είναι εκεί. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το μέλλον της Formula 1. Νομίζω ότι η νέα συμφωνία Concorde, θα φέρει ένα πολύ πιο υγιές άθλημα, πιο ανταγωνιστικό άθλημα και οι μεγαλύτεροι νικητές θα είναι οι θαυμαστές».

Η Williams πρόσθεσε: «Έχετε το τριπλό, έχετε τις τρεις πιο ιστορικές ομάδες στη Formula 1 έτοιμες να υπογράψουν τη Συμφωνία Concorde.« Η Williams είναι σε θέση να το κάνει. Όπως ανάφερε ο Mattia, έχουμε μερικά μικρά νομικά ζητήματα για επίλυση, αλλά θα ήμασταν έτοιμοι να το υπογράψουμε για να τηρήσουμε την προθεσμία. Όπως ανάφερε και ο Zak, νομίζω ότι είναι φανταστικό για το άθλημα. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε μερικούς καταπληκτικούς νέους κανονισμούς που έρχονται για το 2021, οι οποίοι σίγουρα θα ισοπεδώσουν τους αγώνες και θα δώσουν σε αυτό το άθλημα ένα πολύ πιο λαμπρό μέλλον, για το οποίο είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -