Η Mercedes θα μπορούσε να είναι ένοχος στην υπόθεση της Racing Point λέει ο Christian Horner

- Advertisement -

Με δηλώσεις που έχει κάνει σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο Motorsport.com o επικεφαλής της Red Bull Christian Horner λέει ότι η Mercedes θα μπορούσε να είναι ένοχος στην υπόθεση του αγωγού φρένων της Racing Point, η οποία πρόκειται να προσφύγει στο Διεθνές Εφετείο της FIA.

Tην περασμένη Παρασκευή επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ και αφαίρεση 15 βαθμών στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Racing Point μετά από απόφαση που εξέδωσαν οι αγωνοδίκες της FIA, αλλά επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τους αμφιλεγόμενους αγωγούς για το υπόλοιπο της σεζόν 2020.

Αυτό έγινε και στον αγωνα της 70η επέτειου GP την περασμένη Κυριακή και η ομάδα της Racing Point πήρε επίπληξει και αυτό θα γίνεται κάθε φορά που θα αγωνίζεται με τους αγωγούς.

Δεν υπήρξε καμία κύρωση εναντίον της Mercedes, ούτε η υπόδειξη ότι η ομάδα που εδρεύει στο Brackley είχε παραβεί κανόνες και προμήθευσε αυτούς ως ανταλλακτικά μετά το τέλος του 2019 κάτι που δεν επιτρέπετω.

Η ετυμηγορία προκάλεσε ανακοινώσεις προθέσεων για ένσταση από τη Renault, τη Ferrari, τη McLaren και την Williams, ενώ η Racing Point υπέβαλε μία σε μια προσπάθεια να διαγράψει το όνομά της.

Τόσο η Renault όσο και η Ferrari ανακοίνωσαν από τότε την πρόθεσή τους να προχωρήσουν με την έφεση κάτι που δεν έκαναν την τελευταία στιγμή και η προθεσμία έληξε σήμερα το πρωί. Από την πλευρά της η McLaren επέλεξε να μην συμμετάσχει ενεργά στην υπόθεση.

Η Red Bull αποφάσισε να μην εμπλακεί επίσημα στην υπόθεση με ένσταση, αλλά η ομάδα παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες, κυρίως λόγω της σχέσης της με την αδελφή ομάδα AlphaTauri και τον πιθανό αντίκτυπο στην κοινή χρήση τεχνολογίας.

Ο Horner με τις δηλώσεις που έχει κάνει πιστεύει επίσης ότι έχοντας παράσχει πληροφορίες CAD και αγωγούς φρένων στη Racing Point, η Mercedes θα μπορούσε να είναι ένοχος.

«Λοιπόν, είναι ενδιαφέρον,» είπε ο Horner. «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πράγμα για εμάς είναι ότι θέλουμε απλώς απόλυτη σαφήνεια ως προς το τι είναι και τι δεν επιτρέπεται να προχωρήσουμε.

«Προφανώς η Red Bull είναι στη μοναδική θέση που κατέχει το 100% των δύο ομάδων Grand Prix. Επομένως, πάντα συμμορφωνόμασταν αυστηρά με τους κανονισμούς, καθώς οι κανόνες του κατασκευαστή στο τελευταίο Concorde έγιναν πολύ, πολύ σαφείς.

«Έτσι, για εμάς είναι ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη εικόνα σε αυτό, δεν πρόκειται μόνο για αγωγούς φρένων, για το τι επιτρέπεται φιλοσοφικά και τι όχι.

«Όσον αφορά τη Mercedes, είμαι βέβαιος ότι αυτές οι ερωτήσεις θα τεθούν, γιατί εάν η εν λόγω ομάδα είναι ένοχη ότι έλαβε, σίγουρα η ομάδα που παρέσχε επίσης παραβίασε αυτούς τους κανονισμούς; Αυτό είναι κάτι για τη FIA.”

Το αφεντικό της Red Bull για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό Helmut Marko τόνισε ότι ενώ οι δύο ομάδες του δεν συμμετείχαν στη διαδικασία έφεσης, θέλουν να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις.

«Δεν είμαστε μέρος αυτού, επειδή υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν υποβάλει την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση», είπε στο Sky Germany . “Και η Renault τη διαμαρτυρία πριν. 

“Αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για εμάς, διότι δεν φέρνει την αποσαφήνιση που ελπίζαμε. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί στη διαδικασία προσφυγής.

«Ως δικηγόρος, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι παίρνεις ποινή για το ίδιο αδίκημα και να ξαναχρησιμοποιήσεις τα ίδια μέρη στους τρεις επόμενους αγώνες και να υπάρχει μόνο μια επίπληξη.

«Πόσο καιρό μπορείς να κάνεις επίπληξει; Νομίζω ότι αυτό δεν είναι πολύ ισορροπημένο και δεν είναι πολύ καλά μελετημένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προσφύγει.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -