Η νεολαία του σήμερα αστέρια του αύριο στο WEC

- Advertisement -

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA θα επιστρέψει σε δράση αυτό το Σαββατοκύριακο για τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν το Total 6 Hours of Spa-Frangorchamps στην θρυλική πίστα στο Βέλγιο. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 15 Αυγούστου και σε αυτόν έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 αυτοκίνητα και 87 οδηγοί.

Safety Car – Total 6 hours of Spa Francorchamps – Spa Francorchamps – Stavelot – Belgium –

Ενώ οι κατηγορίες LMP1 και LMGTE pro που είναι εργοστασιακές οι ομάδες επιλέγουν εμπειρία σε σχέση με τη νεολαία. Στις κατηγορίες LMP2 και GTE Am όπου οι περισσότερες συμμετοχές είναι ιδιωτικές υπάρχουν και 16 οδηγοί νεαροί τους οποίους η ηλικία είναι κάτω από 25 ετών.

Ο νεότερος στην δράση είναι ο 19 χρόνος Lucas Legeret, που σε αυτό τον αγώνα θα τρέξει για την Dempsey Proton racing στο No 88 Porsche 911 RSR που έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του στο WEC. Ο νεαρός Ελβετός οδηγός είναι σε μια καλή παρέα μαζί με τον Ολλανδό Job Van Uitern, τον βρετανό Phil Hanson και τον Ιταλό Riccardo Pera, που είναι όλοι στο 21 έτος της ηλικίας τους και κτίζουν ένα μεγάλο όνομα για τον εαυτό τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τώρα αλλά και στο μέλλων.

Ο Thomas Laurent από την Γαλλία και οι γερμανοί οδηγοί Gabriel Aubr και Laurents Horr που είναι 22 ετών έχουν βρεθεί σε μια σταθερή πορεία καριέρας σε διεθνείς αγώνες αντοχής και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρων των κατασκευαστών που αποτελεί στόχο για όλους τους νεαρούς οδηγούς.

Ο Ross Gunn 23 ετών, ο Charlie Eastwood 25 ετών και ο Andrew Watson 25 ετών αποτελούν μέρος του εργοστασιακού προγράμματος της Aston Martin Racing, ενώ ο Matt Campbell 25 ετών είναι οδηγός της Porsche GT Works. O Kenta Yamashita 25 ετών επίσηςείναι μέλος του προγράμματος Toyota Gazoo Racing WEC Challenge.

Οι ευκαιρίες στο WEC είναι ατελείωτες για τους νεους του σήμερα για να γίνουν τα αστέρια του αύριο.

TOYOTA GAZOO RACING / JPN / Toyota TS050 – Hybrid – Hybrid – Total 6 hours of Spa Francorchamps – Spa Francorchamps – Stavelot – Belgium –

Αλλαγές οδηγών για τον Βελγικό αγώνα

Ως γνωστό ο αγώνα στο Βέλγιο λόγο των περιοριστικών μέτρων με την πανδημία του κορωνοϊου θα γίνει χωρίς θεατές και κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκκολα που εφαρμόζονται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι διοργανωτές του αγώνα μέσα από τις επίσημες ενημερώσεις που κάνουν στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δυό αλλαγές στη σειρά των οδηγών στο Βέλγιο.

Ο Nick Foster θα ενταχθεί τώρα στην ομάδα της Eurasia Motorsport αντικαθιστώντας τον Daniel Gaunt που δεν μπορεί να λάβει μέρος ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών του επιπλοκών από τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Αυστραλός δεν είναι άγνωστος στους αγώνες αντοχής που έχει αγωνιστεί τελευταία με την ομάδα στην σειρά 2019-2020 Asian Le Mans. O Foster εντάσσεται στην ομάδα με το Ιάπωνα Nobuya Yanamaka και τον πρώην οδηγό της F1 Roberto Merhi στο Νο 35 Ligier JSP 217 καθώς η ομάδα από τις Φιλιππίνες προετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στο WEC.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια άλλη ανταλλαγή οδηγών στο Νο 88 Dempsey – Proton Racing, καθώς ο Ιταλός Gian Luca Giraudi  θα ενωθεί με τους Ricardo Sanchez και Lucas Legeret στο πιλοτήριο του Porsche 911 RSR.

Ομάδες και οδηγοί έχουν φτάσει στο Βέλγιο και προετοιμάζονται καθώς αύριο αρχίζουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες με τα ελεύθερα δοκιμαστηκά.

Νέα πρόσωπα νέες ομάδες

Να τονίσουμε ότι έχουν περάσει από έξι μήνες από τότε που τα αγωνιστηκά LMP και GTE βγήκαν για τελευταία φορά σε δράση πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος από την πανδημία του κορωνοϊου.

#56 TEAM PROJECT 1 / DEU / Porsche 911 RSR – Total 6 hours of Spa Francorchamps – Spa Francorchamps – Stavelot – Belgium –

Σήμερα τα γκαράζ τον ομάδων ήταν γεμάτα ενθουσιασμό καθώς οι ομάδες ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους πριν από την άφιξη αύριο των οδηγών στην πίστα.

Είναι εμφανείς τα μέτρα αυτοπροστασίας που λαμβάνουν και χωρίς την παρουσία περιττών προσώπων προχωρούν.

#56 TEAM PROJECT 1 / DEU / Porsche 911 RSR – Total 6 hours of Spa Francorchamps – Spa Francorchamps – Stavelot – Belgium –

Η Team Project 1 αποκάλυψε το νέο σχεδιασμό Mentos Livery για το Νο56 Porsche 911 RSR, το οποίο θα μιραστούν οι Egilio Perfetti, Laurents Horr και Matteo Cairoli.

Στον αγώνα του Βελγίου θα κάνουν το ντεμπούτο τους δυό νέες ομάδες στην LMP2 η Eurasia Motorsport από τις φιλιππίνες και η Algavre Pro Racing από την Πορτογαλία

#56 TEAM PROJECT 1 / DEU / Porsche 911 RSR – Eg’dio Perfetti (NOR) / Laurents Horr (DEU) / Matteo Cairolli (ITA) – Total 6 hours of Spa Francorchamps – Spa Francorchamps – Stavelot – Belgium –

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -