Η Porsche συνεργάζεται με τη Siemens Energy για την ανάπτυξη ουδέτερων καυσίμων

- Advertisement -

Η Siemens Energy, σε συνεργασία με την Porsche AG και μια σειρά διεθνών εταιρειών, θα αναπτύξουν και θα εφαρμόσουν ένα νέο έργο στη Χιλή, το οποίο αναμένεται να αποδώσει το πρώτο ολοκληρωμένο, εμπορικό, βιομηχανικό εργοστάσιο στον κόσμο για την παραγωγή συνθετικών ουδέτερων κλιματικών καυσίμων (e -καύσιμα). Στην πιλοτική φάση, περίπου 130.000 λίτρα καυσίμου θα παραχθούν από το 2022. Σε δύο μελλοντική φάση, η χωρητικότητα θα αυξηθεί σε περίπου 55 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου ετησίως έως το 2024, και περίπου 550 εκατομμύρια λίτρα e-καυσίμων έως το 2026. Η Porsche θα είναι ο κύριος πελάτης για τα πράσινα αυτά καύσιμα. Οι άλλοι εταίροι μαζί με την Siemens και Porsche είναι η εταιρεία ενέργειας AME και η εταιρεία πετρελαίου ENAP από τη Χιλή και η ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel.

Το έργο με το όνομα «Haru Oni» εκμεταλλεύεται τις εξαιρετικές συνθήκες ανέμου στη νότια Χιλή για την παραγωγή καυσίμου ουδέτερου προς το κλίμα με τη βοήθεια της πράσινης αιολικής ενέργειας. Στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής υδρογόνου της Γερμανίας, για τη στήριξη του έργου, η Siemens Energy θα λάβει επιχορήγηση περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume δήλωσε: «Η ηλεκτροκινητικότητα είναι κορυφαία προτεραιότητα στην Porsche. Τα e-καύσιμα για αυτοκίνητα είναι ένα αξιόλογο συμπλήρωμα, ειδικά εάν παράγονται σε μέρη του κόσμου όπου υπάρχει διαθέσιμο πλεόνασμα βιώσιμης ενέργειας. Αποτελούν ένα επιπλέον στοιχείο στο δρόμο για την εξουδετέρωση του άνθρακα. Τα e-καύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητήρες καύσης και υβριδικά plug-in και μπορούν να κάνουν χρήση του υπάρχοντος δικτύου πρατηρίων καυσίμων. Ως κατασκευαστής αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης και αποδοτικών κινητήρων, διαθέτουμε ευρεία τεχνική εμπειρία στον τομέα. Γνωρίζουμε ακριβώς τι χαρακτηριστικά καυσίμου χρειάζονται οι κινητήρες μας για να λειτουργούν με ελάχιστες επιπτώσεις στο κλίμα».

Porsche Weissach

Η Χιλή, με τις εξαιρετικές κλιματικές συνθήκες για την αιολική ενέργεια και το σχετικό χαμηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, έχει πολύ υψηλό δυναμικό σε διεθνές επίπεδο για παραγωγή, εξαγωγή και τοπική χρήση υδρογόνου για την παραγωγή του οποίου, οι ηλεκτρολύτες χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για να αποσυνδέσουν το νερό στα δύο συστατικά του, το οξυγόνο και το υδρογόνο. Σε ένα δεύτερο βήμα, τα σχέδια απαιτούν φιλτράρισμα του CO2 από τον αέρα και στη συνέχεια το συνδυασμό τους με το πράσινο υδρογόνο για να σχηματίσουν συνθετική, ανανεώσιμη μεθανόλη. H εταιρεία A.I.Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -