Η συμφωνία Concorde κρατεί την Haas στην F1

- Advertisement -

Ο Gunther Steiner πιστεύει ότι θα ήταν «σχεδόν αδύνατο» για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Gene Haas να είχε παραμείνει στην F1, εκτός αν υπήρχε ριζική ανατάραξη των οικονομικών του αθλήματος.

Μετά από μήνες αβεβαιότητας για το μέλλον της αμερικανικής ομάδας,Haas αν θα παραμείνει στην F1 ή όχι η απάντηση ήρθε την περασμένη εβδομάδα καθώς ανακοινώθηκε ότι έχει υπογράψει τη νέα συμφωνία Concorde που αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η Haas έχει δεσμευτεί να παραμείνει στους αγώνες Grand Prix για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Steiner είναι πεπεισμένος, ωστόσο, ότι χωρίς τη ριζοσπαστική περικοπή κόστους για την F1, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου προϋπολογισμού, που συνδέεται με ένα πιο ίσο μερίδιο των χρημάτων του αθλήματος για όλες τις ομάδες, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

Ερωτηθείς από το Motorsport.com αν ένιωθε ότι θα μπορούσε να πείσει την Haas να μείνει χωρίς τις αλλαγές στα οικονομικά του αθλήματος, ο Steiner είπε: “Θα έλεγα ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο και σχεδόν αδύνατο αν δεν υπήρχε η ευκαιρία να είστε ανταγωνιστικοί και επίσης ότι οι δαπάνες δεν αυξάνονται όλο και περισσότερο.

“Σίγουρα, το να έχεις περισσότερο εισόδημα βοηθά πάντα γιατί το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που μπορείς να ξοδέψεις και αυτό που παίρνεις είναι μικρότερο. Έτσι, νομίζω ότι χωρίς αυτές τις δύο αλλαγές, θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για τη Haas να είναι  παρών για το μέλλον.”

Τελικά, ο Steiner πιστεύει ότι ο βασικός παράγοντας που μιλά υπέρ της F1 ήταν η τεράστια έκθεση μάρκετινγκ που δίνει το άθλημα στην επιχείρηση της Haas.

“Νομίζω ότι το κύριο πράγμα είναι ότι καθόταν πίσω και είδε τη F1 να είναι, μάρκετινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο ως εργαλείο, πολύ ισχυρό. Και γι ‘αυτόν σκέφτηκε τι έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια, σίγουρα ήταν επωφελές για την εταιρεία του, για την Haas Automations. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος.

“Και τότε, σίγουρα, όλα τα άλλα πράγματα όπως η Συμφωνία Concorde και πιο ίσες πληρωμές και το φλυτζάνι του προϋπολογισμού, που λειτούργησε επίσης για να τον πείσει ότι είναι ένα μέρος για να μείνει.

“Νομίζω ότι χωρίς την ευθυγράμμιση ή την ημι ευθυγράμμιση των πληρωμών προς τις μικρότερες ομάδες και τις μεγάλες, και το όριο κόστους, χωρίς αυτό, είμαι πραγματικά πεπεισμένος ότι δεν θα είχε εγγραφεί για αυτό, επειδή είναι τόσο δύσκολο.”

Ενώ ο Haas ήταν ανοιχτός ότι ζυγίζει αν θα παραμείνει στην F1, ο Steiner είπε ότι δεν ανησυχούσε ποτέ ότι το αφεντικό του θα αποφασίσει να αποσυρθεί.

«Η ανησυχία είναι μια μεγάλη λέξη», είπε. “Επικεντρωνόμουν περισσότερο για να του δώσω λύσεις για αυτό που έψαχνε και να διαπραγματευτώ λύσεις, έτσι ώστε κάποιος όπως ο κ. Haas είναι πεπεισμένος ότι η F1 εξακολουθεί να είναι μια καλή επένδυση. Αυτό έκανα.

«Δεν ανησυχούσα. Δούλευα σκληρά γιατί αν αρχίσεις να ανησυχείς, παίρνεις συναισθηματικές αποφάσεις, και είναι συνήθως λάθος. Έτσι βρισκόμουν σε επαφή μαζί του, εξηγώντας πώς θα έπρεπε να το κάνουμε, και μιλώντας μαζί του και μιλάμε και παίρνουμε τη συμβολή του.

«Έχει κάποιες καλές ιδέες, οπότε προσπαθούσε να βρει τρόπους για να τις εντάξει στη Συμφωνία Concorde, και το κάναμε με τις οικονομικές συμφωνίες. Έτσι κάναμε.

“Ως εκ τούτου, δεν ανησυχούσα ποτέ. Ήταν περισσότερο πώς μπορούμε να κάνουμε αυτό το έργο, γιατί αν δεν λειτουργεί, τότε δεν θα το έκανε; Εάν δεν λειτουργεί για αυτόν ως εργαλείο μάρκετινγκ, γιατί να το κάνεις; Αυτή ήταν η δουλειά μου.

“Έτσι, η ανησυχία δεν ήταν πραγματικά μεγάλη, απλά δούλευα σκληρά και προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο που συνεχίζει.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -