Η Volkswagen παρουσίασε τον οδικό χάρτη της στην ηλεκτροκίνηση

- Advertisement -

Στα πλαίσια του «Power Day» ανανέωσε την συνεργασία της με την Northvolt με παραγγελία μπαταριών 11,7 δις

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen κατά την διάρκεια της διαδικτυακή παρουσίαση «Power Day» που πραγματοποίησε χθές παρουσίασε τον οδικό χάρτη στον τομέα των μπαταριών και των υποδομών φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων της με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Η γερμανική εταιρεία ανέλυσε τα σχέδια της για την παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, αλλά και τα πλάνα της σε επίπεδο υποδομών που θα υποστηρίξουν τα υφιστάμενα και μελλοντικά EV της.

«Μαζί με συνεργάτες, θέλουμε να λειτουργήσουμε στην Ευρώπη συνολικά 6 εργοστάσια κατασκευής μπαταριών έως το 2030, διασφαλίζοντας την επάρκειά τους στην εφοδιαστική αλυσίδα», δηλώνουν με έμφαση οι ιθύνοντες της VW.

Τα νέα εργοστάσια αναμένεται να παράγουν μπαταρίες με συνολική ενεργειακή χωρητικότητα 240 GWh ετησίως μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν. Τα δύο πρώτα εργοστάσια θα λειτουργούν στην πόλη Skellefteå της Σουηδίας και στο Salzgitter της Γερμανίας.

Σε απάντηση στην αυξημένη ζήτηση, η VW αποφάσισε να επανεστιάσει στο προηγούμενο σχέδιό της σε σχέση με την παραγωγή μπαταριών και να συγκεντρώσει την κατασκευή των συσσωρευτών ενέργειας για τα premium μοντέλα της στο gigafactory με την ονομασία «Northvolt Ett» στο Skellefteå σε συνεργασία με τη Northvolt. Η παραγωγή αυτών των μπαταριών πρόκειται να ξεκινήσει το 2023 και θα επεκταθεί σταδιακά με ετήσια δυναμική έως και 40 GWh.

Με την ανακοίνωση αυτή η Northvolt και το VW Group επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019, με την πρώτη να αναλαμβάνει από τον γερμανικό όμιλο μια παραγγελία μπαταριών συνολικής αξίας 11,7 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του σκανδιναβού κατασκευαστή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, η νέα συνεργασία θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο gigafactory της Northvolt που έχει την έδρα του στη Σουηδία, το οποίο θα επεκταθεί περαιτέρω προκειμένου να υποστηρίξει μια συνδυασμένη παραγγελία μπαταριών αξίας 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.

Συνολικά, η Northvolt έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα συμβόλαια αξίας άνω των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίω.

«Η VW είναι βασικός επενδυτής, πελάτης και συνεργάτης μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με στόχο να τους παρέχουμε την πιο “πράσινη μπαταρία” στον πλανήτη στο πλαίσιο της επέκτασης του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων της», δήλωσε ο προερχόμενος από την Tesla, Peter Carlsson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος σήμερα της Northvolt.

Με την ενοποίηση της παραγωγής μπαταριών στο gigafactory της Northvolt Ett, οι δύο εταίροι θα επιτύχουν περαιτέρω οικονομίες κλίμακας, εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό κόστος αλλά και το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον κόσμο στην παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Σουηδικής εταιρείας, η Northvolt θα πουλήσει το μερίδιό της στην κοινοπραξία Northvolt Zwei στο Salzgitter στην VW, με την τελευταία να αυξάνει ταυτόχρονα το μερίδιό της στη Northvolt.

Το 2019 η VW είχε διαρρεύσει ότι κατέχει το 20% των μετοχών της Northvolt.

«Η VW θα συνεχίσει να εμβαθύνει τη συνεργασία της με τη Northvolt. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς μας προμηθευτές στον τομέα των μπαταριών», δήλωσε ο Thomas Schmall, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Group Components.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -