Η VW εξετάζει επέκταση των κινήτρων για diesel οχήματα σε ολόκληρη τη Γερμανία

- Advertisement -

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen εξετάζει αν θα επεκτείνει τα κίνητρα εμπορικών συναλλαγών με ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων σε όλη τη Γερμανία, επεκτείνοντας το πρόγραμμα πέραν των 15 πιο πολυσύνθετων πόλεων, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας χθές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters κάτω από την πίεση για την αποφυγή απαγορεύσεων των οχημάτων ντίζελ στις πόλεις-κλειδιά, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να προσφέρουν κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους πελάτες να καταργούν τα παλαιότερα οχήματα ντίζελ με πιο σύγχρονα καθαρότερα οχήματα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η αρμόδια επιτροπή του συμβουλίου εξετάζει ένα κρατικό εμπορικό κίνητρο για τα οχήματα Euro 4 ή Euro 5 diesel για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αναμένεται να λάβει απόφαση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Volkswagen δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα προσφέρει στους αγοραστές των επιβατικών αυτοκινήτων με το όχημα VW ένα κίνητρο εάν συμφωνήσουν να  αποσύρουν αυτοκίνητα εξοπλισμένα με παλαιότερους κινητήρες Euro 1 έως Euro 4.

Το εμπορικό κίνητρο περιορίζεται επί του παρόντος στις 15 πιο μολυσμένες πόλεις της Γερμανίας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild δήλωσε για πρώτη φορά ότι η VW σκέφτεται να επεκτείνει το εμπορικό κίνητρο σε όλη τη Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να επεξεργάζονται, αλλά η εταιρεία θα πληρώσει έως και 9.000 ευρώ (10.200 δολάρια) ανά αυτοκίνητο, όπως είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Οι γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη συμφωνήσει να δαπανήσουν μέχρι 3.000 ευρώ (3.431 δολάρια) ανά όχημα για να αναβαθμίσουν το λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα για να καταστήσουν τα συστήματα φιλτραρίσματος καυσαερίων πιο αποτελεσματικά, αλλά οι οικολόγοι λένε ότι τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή.

ΠΗΓΗ: Reuters

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -