Η Williams πολύ πολύ ξεκάθαρη θέση για την παρουσίαση Racing Point

- Advertisement -

Μετά τις Ferrari, McLaren και Renault, που ηγήθηκαν της εκστρατείας εναντίον της Racing Point με μια σειρά διαμαρτυριών μετά την απόφαση της FIA να τιμωρήσει την ομάδα για τα brake duct προστέθηκε και η Williams.

Η τέσσερεις πλέων ομάδες ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Motorsport.com.

Η Claire Williams λέει ότι μια «πολύ σαφής» θέση σχετικά με το DNA της Formula 1 είναι πίσω από την απόφαση της ομάδας της να προσφύγει στην απόφαση της FIA στην υπόθεση του αγωγού φρένων της Racing Point.

Ως γνωστό η Racing Point δέχθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ και αφαίρεση 15 βαθμών από το πρωτάθλημα κατασκευαστών κάτι που δεν ικανοποιεί τις ομάδες που διαμαρτύρονται με την κατάθεση προσφυγής στην απόφαση της FIA.

Οι αντίπαλες εκκλήσεις έχουν τραβήξει την οργή του ιδιοκτήτη της Racing Point, Lawrence Stroll, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι «φοβόταν από τον τρόπο με τον οποίο οι Renault, McLaren, Ferrari και Williams εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την ευκαιρία να κάνουν έφεση και κάνοντας έτσι προσπάθησαν να μειώσουν τις επιδόσεις μας”

Ωστόσο, η Claire Williams τόνισε ότι η ομάδα της είναι “πολύ ξεκάθαρη” σχετικά με τη θέση της όσον αφορά το σχεδιασμό των επιδόσεων και τη σημασία της για τη F1.

«Είναι μια πολύ δύσκολη συζήτηση για όλους μας», είπε στο podcast του Αυστραλιανού Grand Prix’s In the Fast Lane.

«Ειλικρινά, κανείς δεν θέλει να επικρίνει τους συναγωνιστές σας. Όσο πρόκειται για άθλημα και όλοι είμαστε απίστευτα ανταγωνιστικοί ο ένας με τον άλλο και εσείς χρησιμοποιείτε τα πάντα μέσα στο οπλοστάσιό σας για να νικήσετε τους αντιπάλους σας, κανείς δεν το θέλει πραγματικά αυτό».

“Αλλά η Williams ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρη για το τι πιστεύουμε ότι είμαστε το πραγματικό και αληθινό DNA αυτού του αθλήματος, το παραδοσιακό DNA.

“Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι, λοιπόν, αυτό είναι παραδοσιακό, είναι ιστορία, και για να είσαι επιτυχής πρέπει να προσαρμοστείς, να καινοτομήσεις και να αλλάξεις, και αυτό έχουν κάνει ομάδες όπως η Racing Point. Αλλά θα υποστηρίζουμε πάντα τη φιλοσοφία ότι οι ομάδες της Formula 1, οι κατασκευαστές, θα πρέπει απολύτως να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν εξαρτήματα που σχετίζονται με την απόδοση στα αυτοκίνητά τους».

Προφανώς αυτή είναι η ερώτηση, η συζήτηση, που συμβαίνει γύρω από τη Racing Point αυτή τη στιγμή με τους πίσω αγωγούς φρένων.

“Δεν θέλω να ασχοληθώ με πολλά σχόλια, δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Υποβάλαμε την πρόθεσή μας να διαμαρτυρηθούμε με την FIA, και εξαρτάται από τη FIA. Είναι δικαιοδοσία τους για να αναλύσουν τι συνέβη και προκειμένου να αποδώσουν ποινή εάν αυτό είναι κατάλληλο ή εάν βρεθούν ένοχες η Racing Points κατά παράβαση των κανονισμών να εφαρμοστούν οι ανάλογες ποινές.”

Παρά την επιτυχή διαμαρτυρία της Renault για τους αγωγούς φρένων της Racing Point, η FIA έκρινε επίσης ότι δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε από την ομάδα να «ξεχάσει» αυτό που ξέρει τώρα και να επανασχεδιάσει τα ανταλλακτικά. Ως εκ τούτου, ως έχει, οι αγωγοί φρένων μπορούν να παραμείνουν στο αυτοκίνητο χωρίς να επιβληθούν άλλες κυρώσεις, αν και η ομάδα πρόκειται να επιβληθεί με επίπληξη μετά από κάθε αγώνα.

Αυτό, λέει η Williams, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί στην έφεση.

“Νομίζω ότι είναι αρκετά συγκεχυμένο για τους οπαδούς ότι έχουμε έναν αθλητικό κανονισμό που παραβιάζει αλλά όχι έναν τεχνικό κανονισμό] και επομένως αυτοί οι αγωγοί φρένων μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται”, πρόσθεσε.

“Αλλά είναι εξαρτήματα που σχετίζονται με τις επιδόσεις. Άρα είναι κάτι που ελπίζουμε πάρα πολύ και γνωρίζουμε ότι η FIA θα εξετάσει και θα λάβει τη σωστή απόφαση προχωρώντας.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -